Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από akis308
Αν οδηγάς ανθρώπινα και με castrol-motul- και λοιπά τηγανόλαδα θα είσαι μια χαρά για μια ζωή...
Αν τώρα έχεις βαρύ δεξί πόδι βάλε amsoil-redline-torco.
Θα δεις κάθετη πτώση στην θερμοκρασία του λαδιού, καλύτερο δούλεμα σε υδραυλικά ωστήρια (ειδκά με τα redline).
Tα trd πάντως είναι amsoil...
Όσο για τα ΕNEOS έχω μια απορεία....
Ο κύριος που τα εμπορευεται τα βάζει άραγε και στο αγωνιστικό του???
Δεν εννοώ κάτι, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω.
Πάντως συγκεκριμένα Peugeot 306 GrA με V300: Θερμοκρασία λαδιού 120-125 βαθμούς.
Με Red Line με τίποτα πάνω από 90....
To μόνο κακό με αυτά τα λάδια είναι ότι χρειάζονται περισσότερο ζέσταμα σε σχέση με τα τηγανόλαδα.
Και κάτι τελευταίο...
Δεν είναι ότι θα σπάσεις το μοτές αν βάζεις τα πρώτα λάδια, απλά σε βάθος χρόνου θα έχεις μεγαλύτερες φθορές, ενω΄με τα δευτερα θα εχεις καλύτερη λειτουργία (ειδικά αν έχεις υδραυλικά ωστήρια).
Προσωπικά βάζω Amsoil Dominator.
|
http://www.prcclub.gr/Topics/Lubrica...00C-40C-4C.pdf
το παραπανω link ειναι για να βοηθηθει ο καθενας να διαλεξει οτι του αρεσει...απο κει και περα
οντως απο οτι φαινεται τα amsoil ειναι πολυ καλα λαδια ,εγω δεν τα γνωριζα αλλα νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος στους χαρακτηρισμους σου ,εδω μιλαμε για 1400αρι μοτερ stock με κοφτη 6500.... οχι για τεζα φτιαγμενο N/A 2zz ge ή 4AGE ή 3SGTE 400hp που ειτε στροφαρουν 9000 ειτε δουλευουν 1,5-2bar πιεση ειτε και τα δυο μαζι.....
οποτε σε σχεση με τα castrol "του κιλου" που βαζουν οι αντιπροσωπεις απο το βαρελι ειτε βαλεις motul ειτε amsoil ειτε καποιο αλλο ακριβο racing συνθετικο λαδι ,οι διαφορες ειναι χαωδεις υπερ των "ακριβων" λαδιων αλλα μεταξυ τους οι διαφορες ειναι μικρες γιατι τα λαδια αυτα υπερ-υπερκαλυπτουν τις απαιτησεις των απλων μοτερ μας αρα και δεν φτανουμε το λαδι στα ορια του τοσο ευκολα και τοσο συχνα οπως αλλα μοτερ ποιο "πιεσμενα" εκτος κι αν καποιος κανει ολη μερα-καθε μερα κοντρες και τα Σ/Κ τα περναει γραφοντας γυρους στα Μεγαρα ....εκει ναι φαινονται οι διαφορες μεταξυ και των καλυτερων λαδιων...Π.χ το motul 300v στο δικο μου αμαξι και παρα το σκισιμο βγαζει αψογα 5000κμ ,στα 7-7500κμ σαφως και το νοιωθεις οτι θελει αλλαγη ...αν βαλεις το ιδιο λαδι σε ενα s2000 λογικα δεν θα αντεξει πανω απο 3-3500κμ στα 5000κμ θα θελει σιγουρα αλλαγη ..οσο για θερμοκρασιες ....σε golf 2 1.8 gti με ροικη-συμπιεση-custom εκκεντρα-φ-π-ε που στροφαρει 7800, με την "καλη" σειρα λαδια της ARAL εβλεπε θερμοκρασια λαδιου 115-120C με το motul που του προτεινα 90-95C max ,το παει ταπα ολη μερα και αλλαζει λαδια αυστηρα ανα 5000κμ οτι λαδι και να βαλει...
Παντως θα δοκιμασω και ΑΜSOIL μιας και διαβασα οντως καλα λογια στο νετ...αλλα το motul δεν θα το χαραμισω σε καμια φρυτεζα....μεσα στο μοτερακι μου καλα τα εχει παει μεχρι τωρα ...