Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ALEX_111
Στο starlet είχα τοποθετήσει boost controller, το κλασσικό με τη βίδα και είχε λυθεί το πρόβλημα. Μόλις έπιαναν τα κρύα και ανέβαζε πίεση, το μοτέρ χτύπαγε κόφτη πίεσης, "φρέναρε" αφού έκοβε το καύσιμο και μετά άναβε το check engine.. Αυτό που είχα να κάνω απλά, ήταν να κλείσω λίγο τη βαλβίδα και όλα ΟΚ.
|
Η βαλβίδα που λες ειναι η βαλβιδα πιεσης + - δεν ειναι σωστό να βαζουμε τετοια μπορουμε να εχουμε ρυθμιζομενο wastegate και να ρυθμιζουμε σταθερα την πιεση εκει που την θελουμε, πολλες φορες αυτες οι βαλβιδες αποτελουν πρόβλημα γιατι μπορει να παει πολυ πανω η πίεση και να σπασουμε τπτ. Επισης ο boost controller ειναι αλλο πράγμα. Στα GT moter ο κοφτης πιεσης ειναι στα 0.87 bar και στα glanza νομίζω στα 0.95 παντως ειναι παραπανω σε αυτα δεν ειναι το ιδιο με του GT. Eιπαμε και ποιο πανω πως οι αντλίες βενζινης μαλλον ειναι διαφορετικες στα GT/glanza δλδ ισως με μεγαλυτερη παροχη, ομως ολοι αφηνουν τις μαμισιες στις μετατροπες και ΠΟΤΕ δεν εχω ακουσει για το παραμικρο προβλημα, και εγω το μοτερ που εχω το ειχα και σε σταρλετ που εχω την αντλία του και ειναι ιδια με της corollas και επισης δεν υπάρχει προβλημα, τουλαχιστον με την ct9, αν εχουμε αλλη τουρμπινα και θελουμε παραπανω καυσιμο αν δεν βρουμε αλλον τροπο να το δωσουμε τοτε ναι μπορούμε να βαλουμε μια μεγαλυτερη αντλία βενζινης που να μπορεί να ρυθμιστεί και η πίεση κατά προτίμηση, αλλα μπορουμε να βαλουμε και μεγαλυτερα μπεκ, apexi S-AFC και αλλα κόλπα. Στην προκειμενη περιπτωση σε ΜΑΜΑ setup αλλαγή αντλίας βενζίνης ειναι πεταμενα χρηματα και δεν θα διορθώσει και το πρόβλημα! καλυτερα να τα δώσει προκειμένου να βάλει ενα ρυθμιζόμενο wastegate actuator που πιστεύω πως θα λύσει και το πρόβλημα!
To μπαρόμετρο το συνδεουμε σε μια απο τις αναμονές υποπιεσης που εχει επάνω στην πολλαπλή εισαγωγή, αν δεν χάνει να δείχνει λάθος δλδ λιγότερο, όλες είναι ίδιες οπότε αποκλείεται να μην δουλεύει! οταν είσαι ρελαντί η υποπίεση στο μπαρόμετρο δλδ το αρνητικό νούμερο πόσα bar είναι? με ζεστό το μοτερ δες, εμένα λέει -0.7 bar, δεν είναι πάντα σταθερό είναι μάλλον αναλογα τον αερα αν ειναι κρυος ή ζεστός γιατι πχ στα βουνα πάνω πολλές φορές λέει -1.0 (με ρελαντι βλεπεις ή νεκρά ή δεν πατας καθολου γκαζι δλδ). Αν σου μετράει σωστά την υποπιέση τοτε ειναι οκ το μπαρόμετρο απο θεμα σύνδεσης δλδ.
Μόλις θυμήθηκα κάτι ακόμα που μπορεί να επηρεάσει το μαμά wastegate actuator. Το στομιο που φεύγει προς το intercooler είναι σε αυτή την θεση απο μαμα ή το εχετε γυρισει πανω ή κάτω? μερικοι το γυρνανε και ετσι μαζι με αυτο στραβωνει το αξονακι του actuator! η τουρμπινα χωριζεται στην μεση και εκει εχει εναν σφυχτηρα, οποτε μπορουμε να γυρισουμε το κελυφος εισαγωγης αερα. Επειδη ειναι ομως το αξονάκι πιασμένο στο δεξι μερος δλδ στο μαντεμι τοτε στραβωνει!