Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-01-11, 22:59
Το avatar του χρήστη pilotos7
pilotos7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla E-11 f/l G6
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 377
pilotos7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MARMEL Εμφάνιση μηνυμάτων
και δε μαυριζει κιολας...
Αυτό είναι καλό??Αν δεν μαυρίζει σημαίνει ότι δεν καθαρίζει το μοτέρ.Έτσι ξέρω εγώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-11, 23:08
Το avatar του χρήστη Victhor
Victhor Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: E12
Δύναμη Σεβασμού: 215
Victhor είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MARMEL Εμφάνιση μηνυμάτων
Αμερικανικα η ελληνικα?

για μενα το καλυτερο λαδι το εχει το lidl.
13 ευρω τα 5 λιτρα γερμανικο σφραγισμενο συνθετικο 10w40 η και 15w40 η και 15w50.
εχει και ημισυνθετικο

5 χρονια τετοια βαζω. τετοια εβαλα και στο διλιτρο...
πολυ καλο λαδι...
ειδικα για τα λεφτα του. και δε μαυριζει κιολας...
ΧΑΧΑΧΑ...λες να αρχισω να βαλω κ'εγω τετοιο???
Εγω βαζω ENEOS NIPPON OIL (γιαπωνεζικο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-11, 23:20
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1033
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Πως γινεται ενα λαδι που κοστιζει λιγοτερο απο 3 ευρω το λιτρο να ειναι καλο? Και μαλιστα συνθετικο...
Θα έλεγα ότι δεν γίνεται με την καμία! και για να μην μαυρίζει το λάδι θα πρέπει να το αλλάζετε αρκετά κάτω από τα 5000χλμ (οχι 15000χλμ που ειδα καπου) γιατι μέχρι τότε απλά θα έχει γίνει σαν πισσα! ή ίσως να δουλεύετε μόνο με υγραέριο? όσα λάδια έχω δοκιμάσει εγώ στον 4E-FTE σε διάφορες μάρκες και συνθετικά και ημισυνθετικά και castrol μέσα σε αυτά και αλλαγές στις 5000χλμ πάντα μαύρα τα έβρισκα! όχι πίσσα αλλά μαύρα και χωρίς να το σκίζω το μοτερ με νορμαλ χρήση και χωρίς να έχω άλλα προβληματα τπτ. Ενας από τους λόγους που σκέφτομαι να αλλάζω στις 3000χλμ τα λάδια!!! αν βρείτε λάδι που ακόμα και στα 5000χλμ να ΜΗΝ μαυρίζει εντελως να μου το πείτε και μένα που το βρήκατε να πάω να το πάρω!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-11, 23:50
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 273
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Νικηφορε μπορει να μη με πιστεψει κανεις αλλα εγω θα το πω...Χρησιμοποιω λαδι TOYOTA 5w-40 synthetic παντα απο τοτε που αγορασα το αμαξι καινουργιο του κουτιου...Το αλλαζω παντα καθε 7500χλμ...Οταν το αλλαζω το λαδι ειναι κατακιτρινο...Τοσο κιτρινο που λυπαμαι να το πεταξω...Αλλα το πεταω και βαζω φρεσκο...Εχω 130.000χλμ τωρα...Στο service των 120.000χλμ αλλαξα καρτερ γιατι εγινε μια στραβη και μου δωθηκε η ευκαιρια να δω μεσα τον κινητηρα απο κατω με αφαιρεμενο καρτερ...Ηταν ΝΙΚΕΛ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕΣΑ...ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ...ΓΥΑΛΙ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ...ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΣΑΝ ΤΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΟΥ Τ1000 ΣΤΟ TERMINATOR...ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ...

Α ξεχασα...Μαζι με το λαδι αλλαζω παντα και φιλτρο λαδιου στις 7500χλμ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 03-01-11 στις 00:42. Αιτία: Συγχώνευση Posts
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-11, 00:22
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1245
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pilotos7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό είναι καλό??Αν δεν μαυρίζει σημαίνει ότι δεν καθαρίζει το μοτέρ.Έτσι ξέρω εγώ.
απο που το ξερεις φιλε? και τι ειναι το λαδι? oil grease remover?

ξερεις απο τι λερωνοντε τα λαδια?

οι βαλβολινες τι ειναι? δεν ειναι λαδια αυτες? γιατι δε μαυριζουν ομως οπως το λαδι του μοτερ? και μενουν και περισσοτερα χιλιομετρα μεσα να δουλεουν...

απλη ειναι η απαντηση...

το λαδι που βαζω οκ δε γινεται να μη μαυριζει...
αλλα σε σχεση με αλλα λαδια μαυριζει πολυ πολυ αργοτερα...

δε μαυριζει κιολας εννοουσα οτι βασταει πολυ, αργει πολυ κτλ

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα έλεγα ότι δεν γίνεται με την καμία! και για να μην μαυρίζει το λάδι θα πρέπει να το αλλάζετε αρκετά κάτω από τα 5000χλμ (οχι 15000χλμ που ειδα καπου) γιατι μέχρι τότε απλά θα έχει γίνει σαν πισσα! ή ίσως να δουλεύετε μόνο με υγραέριο? όσα λάδια έχω δοκιμάσει εγώ στον 4E-FTE σε διάφορες μάρκες και συνθετικά και ημισυνθετικά και castrol μέσα σε αυτά και αλλαγές στις 5000χλμ πάντα μαύρα τα έβρισκα! όχι πίσσα αλλά μαύρα και χωρίς να το σκίζω το μοτερ με νορμαλ χρήση και χωρίς να έχω άλλα προβληματα τπτ. Ενας από τους λόγους που σκέφτομαι να αλλάζω στις 3000χλμ τα λάδια!!! αν βρείτε λάδι που ακόμα και στα 5000χλμ να ΜΗΝ μαυρίζει εντελως να μου το πείτε και μένα που το βρήκατε να πάω να το πάρω!!!
παντα αυτη η κουβεντα καταληγει οτι ειναι ψυχολογικο παιδια...
να βαλουμε καλο λαδι να κοιμηθουμε ησυχοι...
τεσπα τα εχω ξαναπει. σχεδον ολα τα λαδια ειναι ιδια. ξαναλεω οτι η μοτορ οιλ κατασκευασει δεκαδες γνωστα λαδια επωνυμα και μεις τα πληρωνουμε εισαγωγης και καλα...

τεσπα ας κρατησει ο καθενας την αποψη του...

νικηφορε ξοδεψα πολλα λεφτα για να ετοιμασω τον st215 και γενικα τ αμαξι...
μαλιστα εδωσα αερατα 380 ευρω σε καινουργια ανταλακτικα φλατζοειδη κτλ κτλ ετσι για να ξερω τι εχω κανει.... (αδικα τα εδωσα. ολα ηταν οκ)

λες να τσιγγουνευτηκα να παρω καλο λαδι?
την κοροιδια δεν γουσταρω...

αμα λεω αμα καμια φορα βαλεις το λαδι του lidl θα με θυμηθεις...

το χρησιμοποιω πολλα χρονια σε πολλους κινητηρες τοσο εγω οσο και ο αδερφος μου....
το CBR μου μονο ανεβαζει 16000rpm...

δεν ξαναπληρωνω επωνυμα λαδια γιατι δεν ειναι σφραγισμενα οπως οριζει το εργοστασιο.
προτιμω φτηνο και καλο και σφραγισμενο εστω απο γερμανο....

φερε λαδι millers απο αγγλια χρυσοπληρωσε το να σου πω τοτε οτι ναι...
πηρες καλο επωνυμο λαδι

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Νικηφορε μπορει να μη με πιστεψει κανεις αλλα εγω θα το πω...Χρησιμοποιω λαδι TOYOTA 5w-40 synthetic παντα απο τοτε που αγορασα το αμαξι καινουργιο του κουτιου...Το αλλαζω παντα καθε 7500χλμ...Οταν το αλλαζω το λαδι ειναι κατακιτρινο...Τοσο κιτρινο που λυπαμαι να το πεταξω...Αλλα το πεταω και βαζω φρεσκο...Εχω 130.000χλμ τωρα...Στο service των 120.000χλμ αλλαξα καρτερ γιατι εγινε μια στραβη και μου δωθηκε η ευκαιρια να δω μεσα τον κινητηρα απο κατω με αφαιρεμενο καρτερ...Ηταν ΝΙΚΕΛ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕΣΑ...ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ...ΓΥΑΛΙ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ...ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΣΑΝ ΤΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΟΥ Τ1000 ΣΤΟ TERMINATOR...ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ...
εγω σε πιστευω φιλε...

αλλα δεν ειναι απαραιτητο να εχει κανει το λαδι αυτη την ωραια εικονα που ειδες...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη endurasKE-30 : 03-01-11 στις 01:39.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-11, 00:59
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1033
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
MARMEL τα ξερω αυτά που λες! και συμφωνώ σε όλα μαζί σου! απλά ειπες ότι το λάδι δεν μαυρίζει γιαυτό, αλλά το ξεκαθάρισες τώρα. Και εγω πέρνω φτηνά λάδια, λίγο πολύ όλα ίδια είναι. Το σωστότερο και το καλύτερο είναι να αλλάζουμε τα λάδια σε λιγότερα χλμ! απλά πράγματα! και το φίλτρο εννοείτε! εγω βαριέμαι να το αλλάζω επειδη μου βγάζει την πίστη αναμεσα σε εισαγωγή τουρμπίνας και αντλίας υδραυλικου. Βρηκα ενα ειδικό εξολκεα για καστάνια τώρα και θα δουμε. Και εγώ όταν ειχα λύσει το ψευδοκαπακο όλα μεσα νικελ ήταν, αυτό απο μονο του δεν λεει κατι όμως. Πρέπει να προσέχουμε τα μοτορια μας και να τους κανουμε οταν πρέπει τα service τους. Και για να μην ξεχνιόμαστε όσοι είμαστε turbo ότι τα λάδια του κινητήρα πάνε και στην τουρμπίνα για την ψύξη του άξονα οπότε είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ότι μαυρίζουν ποιο γρηγορα και ισως και περισσσότερο από τα ατμοσφαιρικά μοτερ, με τοσες στροφες εκει και ζεστη τιγανίζονται! οποιος εχει ψυγείο λαδιου είμαι 100% σίγουρος οτι εχει δει διαφορα στην αντοχή και στο χρωμα των λαδιων. Ετσι δεν είναι?
Τελος να πω πως για μενα τουλαχιστον είναι αδύνατον να πληρώνω ενα σκασμο ευρώ για επωνυμο λάδι είτε Toyota είναι, είτε Castrol κτλ και να τα πετάω καθε 5000χλμ! πεταμένα χρήματα! 1000 φορες καλύτερα να τα αλλάζω στις 3000χλμ και να πέρνω όσο φτηνότερα γίνεται! όπως είχα ξαναπει με 25 ευρώ πέρνω 4λιτρα και επώνυμα απο ξάδερφο που δουλεύει σε συνεργείο και έχει και ΕΕ90 με 4E-FTE! :Pppp
Ξέχασα να πω ότι που και που, καλύτερα τον Χειμώνα βάζω και μια στο τόσο 5-40 για να καθαρίζει το μοτορι από τυχόν κατάλοιπα λαδιού.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-11, 01:04
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 273
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Marmel συμφωνω μαζι σου...Δεν εχεις καθολου αδικο φιλε...

Παιδια ξερετε πιο ειναι το περιεργο? Δεν μπορω να δωσω απαντηση σε αυτο...Στο δικο μου το VVT-i οπως ειπα πιο κατω τα παλια λαδια οταν τα αλλαζω βγαινουν πεντακαθαρα...Στην e90 του πατερα μου και την e101 του αδερφου μου, που τα προσεχουμε και αυτα τα αμαξια ευλαβικα με αλλαγη λαδιου στα 5000χλμ, τα λαδια οταν τα αλλαζω βγαινουν καταμαυρα πισσα...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη endurasKE-30 : 03-01-11 στις 01:39.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-11, 01:25
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 403
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
Λάδια και εγώ της ΤΟΥΟΤΑ βάζω τα 10w40. Τα αλλάζω κάθε 7500χλμ...
Αυτό από τα 45000χλμ και μετά, πριν έβαζα 5w40 Castrol. Καλό λάδι κυρίως στις κρύες εκκινήσεις, άλλη διαφορά δεν είχα δει ΑΛΛΑ πήγα Θεσ/νίκη χωρίς στάση με 150-170 σταθερά, και είδα διαφορά στο δείκτη λαδιού περίπου 200 γρ. Άλλαξα λάδια και όταν ξαναπήγα με παρόμοιες ταχύτητες (αυτό σημαίνει πολλές στοφές 4500-5000, με 5η) πάλι είδα διαφορά.

Τότε κατάλαβα ότι το 5w40 το κάνει νεράκι του Θεού και το πίνει... Το άλλαξα με 10w40 όταν έτυχε να ξαναπάω με παρόμοιες ταχύτητες δεν υπήρχε κανένα απόλύτως πρόβλημα!

Επίσης θεωρώ πολύ καλό λάδι, το έχουμε συγκρίνει στην πράξη στο Α3 FSI του ξαδέρφου. Βάζει από τότε που το πήρε Mobil 1 Triple Synthetic 0w40, όταν έχει προέλευση Γαλλία βλέπει ότι έχει κάψει λάδι στα 15000χλμ που τα αλλάζει. Όταν το ίδιο λάδι έχει Αμερικάνικη προέλευση (έχει και χαρακτηριστική διαφορά το μπουκάλι είναι 946ml) τότε δεν έχει κάψει καθόλου λάδι στα ίδια χιλιόμετρα!

Αυτά και ελπίζω να μην μακρυγόρησα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-11, 09:52
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Ειναι και αυτο ενα θεμα... 10-40 ή 5-40???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-11, 10:06
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι και αυτο ενα θεμα... 10-40 ή 5-40???
Εγώ φοράω 10-40 κ αλλαγές κάθε 7500 χιλ. Πριν το φτιάξω φόραγα 5-40 αλλά μετά τον υπερκυβισμό στην δεύτερη αλλαγή δοκίμασα ένα redline 5-40 και έκαψε κάτι ψιλά. Το γύρισα σε λάδι 1-40 toyota και εδώ και 20.000 δεν έχει κάψει σταγόνα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
σερβις 200.000 arme72 Θελω βοηθεια 3 12-04-13 22:49
Σερβις 180.000 χμ sharp TOYOTA COROLLA E 12 6 14-11-10 18:19
ΣΕΡΒΙΣ 100.000 ΧΛΜ ΠΟΥ-ΤΙ? alkis2003 ΦΟΡΟΥΜ 9 15-07-10 21:00
Σερβις ταξιδιου turms SUPPORT 34 09-02-10 14:06
σερβις 165000!! corollakias1.6 TOYOTA COROLLA E 12 7 13-07-09 12:11

Page generated in 0,18001294 seconds (83,13% PHP - 16,87% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:13.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com