Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από trelokomio
Παντως γνωμη μου πριν αρχισετε και λυνετε το ψευτοκαπακο ριξτε μια ματια στο φιλτρακι πρωτα, μπας και γεμισε βρωμιες και ειναι εκει το προβλημα..Δεν ξερεις καμια φορα
Περιμενουμε νεα σου!
Υ.Γ. Το αυτοκινητο σου ποσα χιλιομετρα εχει?
|
Ελεγχος στο φιλτρακι εγινε σημερα πρωι πρωι απο εμενα.πρωτα ελυσα την ηλεκτροβαλβιδα για να εχω χερι και μετα την 14αρα βιδα με το φιλτρακι.
Παιδια το φιλτρο ηταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ουτε ενα σκουπιδακι ετσι για το γαμωτο.
Το αμαξι σαν αμαξι εχει 170.000χλμ αλλα ο κινητηρας που εχει απανω εχει γυρω στα 45.000.
Το φιλαρακι που το ειχε(ξερω ολλο το ιστορικο του αυτοκινητου μιας και οικογενειακη φιλοι)μολις το πηρε μετα απο 5.000χλμ περιπου του εκανε μετατροπη και φορεσε απανω εναν 20βαλβιδο κινητηρα levin(μετατροπη στην Toyota Νεας μακρης).κατοπιν και εχωντας γινει οικογενειαρχης ο ανθρωπος(μιλαμε το 2007)αλλαξε το μοτερ με το μαμησιο 1400 και τον 20βαλβιδο τον πουλησε.μετα απο καποιο διαστημα πηγε στην τοΥοτα για σερβις(3 ατομα της οικογενειας ειχανε παρει απο εκει corollakia) και του ειπανε οτι καποιοι κινητηρες της σειρας αυτης ειχανε προβλημα και μετα απο καποια χιλιαδες χιλιομετρα καιγανε λαδια.τον ρωτησαν αν θελουνε να του αλλαξουνε κινητηρα εντος εγγυησης με τον βελτιωμενο και τους ειπε ενταξει.παρουσια του παιδιου βγαλανε τον κινητηρα τον καινουριο απο την παλετα μεσα σε κουτα και του τον βαλανε απανω.
Οταν πηρα εγω το αμαξι μετα απο 6 μηνες περιπου πηγαινε φετες(οχι οτι τωρα δεν παει)ξαφνικα ειδα μετα απο 4 μηνες στα χερια μου στις 4000 στροφες την ωρα που ηταν να ανοιξει το vvti τραβαγε κατι στιγμιαια κομπιασματα και μετα φορτωνε.τωρα δεν υπαρχουνε κομπιασματα αλλα το αμαξι φορτωνει ναι μεν καλα αλλα γραμικα δυλαδη του λειπει αυτο το πεταγμα που εκανε στις 4000 και στις χαμηλες σαν να του λειπει λιγη ροπη..
Μια φορα εβαλα βενζινη απο τον βεροπουλο στα Σπατα(ετσι αρχισε το προβλημα) και μολις κοντευα για Παιανια εκανε καποια κοψιματα(τα ενιωθες καλα) και μετα αναψε λαμπακι (το κιτρινο).τελικα εβαλα ενα βελτιωτικο βενζινης και την εκαψε.δεν πηγα να δω τι ηταν αφου υπεθεσα κακο μιγμα και εκανα ενα reset στον εγκεφαλο.απο τοτε δεν ξανα αναψε και δεν υπηρξαν κοψιματα.
Μπεκ-φιλτρα βενζινης-τρομπα βενζινης δεν ειναι γιατι πλεον καιω Υγραεριο.
Ο εγκεφαλος που φοραει απανω ειναι της BOSCH και απο οτι ξερω οι συγκεκριμενοι τραβαγανε ζορι.τι αλλο μπορει να ειναι?
Εγκεφαλος?γειωσεις κινητηρα?Vvti?Μπουζοπιπες?Καλωδιωση?