Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
23-04-09, 18:53
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
τα μαμά αμορτισερ δεν είναι τα KYB τα μαυρα? και πως γίνεται με χαμήλωμα έστω 3cm να μην έχει κοπάνημα? έστω και λίγο θα έχει, δεν μπορεί να είναι το ίδιο με τα μαμά ελατήρια. Για τα AGX όντως κανονικά δεν κάνουν για χαμήλωμα και εγώ μετά το έμαθα, αν και τα δικά μου ελατήρια ήταν ήδη για πέταμα. Και αν χαμηλώσουν MAX 3cm, αλλιώς κάνουν πολλά τρελά και παλαβά και το αμάξι είναι βάρκα γιαλό. Και όπως είπαμε και παραπάνω τα Kyb τα μαύρα με χαμήλωμα δεν θα αντέξουν αρκετό καιρό, κανονικά δεν είναι για χαμηλωμα, τα έχω δοκιμάσει σε 2 αμάξια και είδα τα αποτελέσματα!
|
23-04-09, 19:02
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Αν μπεις στο σάιτ της ΤΤΕ ( www.tte.de) και πας στα προιόντα για Ε12 θα δεις οτι για τα ελατηρια της γραφει: "Developed for original shock absorbers".
Εγω που τα φοραω με KYB μαυρα ειναι φανταστικα.Ουτε κοπαναει, ουτε χοροπηδαει και κραταει και πολυ καλα.
Ειναι μια πολυ καλη λυση για να διατηρησεις τον νορμαλ χαρακτηρα του αυτοκινητου αλλα συνάμα να χαμηλωσεις λιγάκι, να βελτιωσεις το κρατημα και να μην ταλαιπωρεις (πολυ) τα μαμα αμορτισερ.
|
23-04-09, 19:23
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
υπαρχει και μια αλλη λυση την οποια δεν προτεινω ως σωστή.σε καμμια περιπτωση off the record τελειως .
ειναι κατι που δοκιμασα στο αμαξι ενος φιλου πειραματιζομενοι αναζητωντας καλα αποτελεσματα με ελαχιστα χρηματα.
εχοντας λοιπον εκτος τα αμορντισερ για την τοποθετηση των ελατηριων τα πηγαινουμε στον τορνο και του ζηταμε να κοντυνει τα εμβολα αντιστοιχα των ελατηριων. δηλ 3.5 ποντους ελατηρια... 3.5 κοντυμα τα εμβολα.ετσι η προενταση των ελατηριων ερχεται στα φυσιολογικα περιπου επιδεδα και το εμβολο βρισκεται στο ιδιο ευρος λειτουργιας μες τον καλυκα .ουτε κρεμαει ο τροχοςκτλ κτλ.επαναλαμβανω ειναι ενα πειραμα με πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο το να τα αφησεις ετσι.σαφως ενα κομπλε σετ αναρτησεων ειναι πιο αποτελεσματικο.κοστος τορνου 20 το ενα περιπου
23-04-09, 19:28
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Με αυτο που λες δεν υπάρχει περίπτωση να τερματιζει πολυ ευκολα το αμορτισερ? Αν το εμβολο κάνει μια διαδρομη πχ 50 εκατοστα και την κανεις εσυ 30... μολις συμπληρωσει τα 30 εκατοστα θα κοπανησει τερμα..
Καλα τα λεω?
|
23-04-09, 19:55
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
αν πχ ενα ελατηριο χαμηλωματος 3.0μπει σε νορμαλ αμορντισερ τοτε το αμορντισερ θα αρχισει να δουλευει 3.0 ποντους πιο κοντα στο τερμα του σωστα? αν κοψεις το εμβολο ομως 3.0 ποντους απο την πανω πλευρα τοτε θα επανελθει στην αρχικη θεση λειτουργιας του(η κατω πλευρα του εμβολου μεσα στον καλυκα θα ανεβει κατα 3.0 ποντους)αρα για τερματισει πλεον το εμβολο σε ενα καλο γιαπ πρεπει να συμπιεστει και περισσοτερο το ελατηριο ....σωστος? κατα αυτον τον τροπο αυξανεις την διαδρομη του αμορντισερ
23-04-09, 21:10
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βύρωνας
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stisimoGeorge
οταν εχουμε ενα γαιδουρακι για να μας κανει καποιες δουλειες αργα αλλα σταθερα και με μικρη σε κοστος συντηρηση ισως δεν ειναι τοσο σωστο να ψαχνουμε αλλα πεταλα και αλλα σαμαρια για να γινει αλογο γιατι ουτε αλογο θα γινει και τη δουλεια του γαιδουριου δεν θα την κανει μπορουμε να βαλουμε μια κουβερτουλα να μην μας ποναει ο ποπος αφου για αυτη τη δουλεια το θελουμε
|
Ναι όμως μέχρι να έχεις την δυνατότητα να πάρεις άλογο,προσπαθείς να φέρεις το γαιδούρι στα μέτρα σου και στοιχειωδώς να σε ικανοποιεί.Δεν κάθεσαι να λές μια μέρα θα πάρω και εγώ άλογο και να παρατάς το γαιδούρι στην μοίρα του.
|
23-04-09, 21:33
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
υπαρχουν ομως πολλα αλογακια που ζηλευουν αλλα γαιδουρακια!!! και αυτοι που ασχολουνται με τα γαιδουρακια το κανουν για καποιο λογο.ειται για να μαθουν μεσα απο τα λαθη τους(το σημαντικοτερο). ειτε γιατι δεν εχουν φραγκακια.!
και αν πας απο τ'αλωνια στα στα σαλονια σου πεφτουν γρηγορα τα παντελονια.
σιγα σιγα ανεβενεις...
23-04-09, 21:46
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βύρωνας
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 4 AGE-LESS YEARS
υπαρχουν ομως πολλα αλογακια που ζηλευουν αλλα γαιδουρακια!!! και αυτοι που ασχολουνται με τα γαιδουρακια το κανουν για καποιο λογο.ειται για να μαθουν μεσα απο τα λαθη τους(το σημαντικοτερο). ειτε γιατι δεν εχουν φραγκακια.!
και αν πας απο τ'αλωνια στα στα σαλονια σου πεφτουν γρηγορα τα παντελονια.
σιγα σιγα ανεβενεις...
|
Αν και είχα την ατυχία να γεννηθώ στην Αθήνα και δεν ξέρω πολλά απο φάρμες και αγροκτήματα θα σημφωνήσω μαζί σου.Και επειδή είμαι φοιτητής(δεν έχω τα φραγκάκια),η μαούνα μου-γαιδαρος θα είναι το σχολείο μου για κάποια χρόνια ακόμα!!!Θα μάθω σωστά και μετά θα περάσω σε μεγαλύτερες κατηγορίες
|
|
|
|
23-04-09, 21:50
|
|
|
|
Περιοχή:
Βέροια
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 4 AGE-LESS YEARS
υπαρχει και μια αλλη λυση την οποια δεν προτεινω ως σωστή.σε καμμια περιπτωση off the record τελειως .
ειναι κατι που δοκιμασα στο αμαξι ενος φιλου πειραματιζομενοι αναζητωντας καλα αποτελεσματα με ελαχιστα χρηματα.
εχοντας λοιπον εκτος τα αμορντισερ για την τοποθετηση των ελατηριων τα πηγαινουμε στον τορνο και του ζηταμε να κοντυνει τα εμβολα αντιστοιχα των ελατηριων. δηλ 3.5 ποντους ελατηρια... 3.5 κοντυμα τα εμβολα.ετσι η προενταση των ελατηριων ερχεται στα φυσιολογικα περιπου επιδεδα και το εμβολο βρισκεται στο ιδιο ευρος λειτουργιας μες τον καλυκα .ουτε κρεμαει ο τροχοςκτλ κτλ.επαναλαμβανω ειναι ενα πειραμα με πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο το να τα αφησεις ετσι.σαφως ενα κομπλε σετ αναρτησεων ειναι πιο αποτελεσματικο.κοστος τορνου 20 το ενα περιπου
|
Ειστε τρελοι;;;;;
Τι πατε και κανετε;;;
Αν, αν λεω για καποιο λογο πατηθει παραπανω το αμορτισερ, που θα τερματισει;;;;; Δεν θα μπει μεσα (αφου θα το εχεις τορναρει και μπορει αν μπει μεσα!!!) και θα βγει εξω το λαδι και ο αερας;;;;
|
|
|
|
23-04-09, 22:02
|
|
|
|
Περιοχή:
Βέροια
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Αυτή ήταν η ένσταση σου? Είπα θα ακούσω κάτι άλλο κ θα ξεχάσω κ αυτά που ξέρω περί λειτουργίας αναρτήσεων...
Αυτά που αναφέρεις είναι τελειώς υποκειμενικά κ σεβαστά, απλά σαν γνωμη.
Η δική μου άποψη συμφωνεί στο Αpex + KONI, αλλά διαφωνεί στα άλλα δυο που λες...ελατήριο χαμηλό με μαμά αμορτισέρ ή έστω ΚΥβ απλό δν αντέχει κατά τη γνώμη μου πάνω από 10000. Όταν λέω αντοχή εννοώ να συμπεριφέρεται έστω σαν μαμά...
Μετά τα 10000 άντε λίγο παραπάνω ανάλογα τη χρήση ψάχνεις να δεις που θα σταματήσεις αν το κυνηγάς.. Για νορμάλ έως "ταξιτζίδικη" χρήση είναι Οκ, με εξαίρεση το κοπάνημα...
|
Οταν το πηρα ειχε 16ΚΜ(δεν ξερω που τα εκαναν οι που£$£δες) εβαλα τα ελατηρια που εχω τωρα τα Terra -40mm και αλλαξα αμορτισερ στα 50000+KM. Οταν τα εβγαλα και εβαλα τα ΚΟΝΙ τα κιτρινα, ηταν μια χαρα τα μαμα (ΚΥΒμαυρα) και με το αυτοκινητο δεν ειχα καποιο προβλημα απλα ηθελα να τα αλλαξω και να βαλω αλλα. Με τα ΚΟΝΙ που εβαλα καταλαβα οτι δεν χτηπουσε τοσο οσο με τα μαμα, αλλα ξαναλεω οτι δεν ειχα προβλημα στο κρατημα του αυτοκινητο. Και αυτα που λενε για 10000ΚΜ εγω τα ακουω τζαμπα. Αν ενα οχημα παει μονο εθνικη τι θα παθουν;;; ΤΙΠΟΤΑ. Αν ανεβαινει και κατεβαινει τα βουνα τι θα παθει ΠΟΛΛΑ. Για αυτο αφηστε την καραμελα με τα 10000ΚΜ.
Το καλητερο για εμενα πριν την coilover ειναι τα ΚΟΝΙ κιτρινα με eibach(TTE)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tserkene : 23-04-09 στις 22:07.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17131805 seconds (83,04% PHP - 16,96% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:02. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|