Ο αγώνας στη Laguna Seca είχε ολοκληρωθεί. Ο Valentino Rossi είχε πάρει μια μεγάλη νίκη, αφού έβγαλε στην πίστα το απόσταγμα του τεράστιου ταλέντου και της εμπειρίας του, κρατώντας πίσω του τον σαφώς ταχύτερο Casey Stoner με την Ducati. Μετά την καρό σημαία και τους απαραίτητους πανηγυρισμούς, οι δύο αναβάτες συναντήθηκαν στα paddock. Εκεί ο Rossi έδωσε το χέρι του στον Stoner, ο οποίος όμως μόνο διάθεση για χειραψίες δεν είχε. Η τηλεοπτική μετάδοση του BBC έπιασε τη σκηνή και την εξής στιχομυθία:
VR: Σπουδαίος αγώνας.
CS: Όχι, δεν μπορείς να τρέχεις έτσι.
VR: Έτσι είναι οι αγώνες, Casey.
CS: Έτσι είναι; ΟΚ, θα δούμε…
Όπως είναι προφανές, η διάθεση του Stoner δεν ήταν η καλύτερη και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια:
«Έκανε μερικές κινήσεις που τις είδαν όλοι. Κάποιες από αυτές ήταν καθαρές αλλά κάποιες δεν μου άρεσαν. Κάνω αγώνες σε όλη τη ζωή μου, πολύ επιθετικούς αγώνες, αλλά το σημερινό παραήταν. Ήμουν τόσο κοντά στο να πέσω που δεν ήταν καθόλου αστείο».
Ο Rossi, φυσικά, απέρριψε τους ισχυρισμούς και δήλωσε:
«Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας. Λυπάμαι που ο Stoner παραπονιέται. Αντιλαμβάνομαι ότι η μάχη ήταν πολύ επιθετική αλλά νομίζω ότι παραπονιέται γιατί έμεινε δεύτερος. Νομίζω ότι η μάχη μας ήταν φυσιολογική. Σε κανένα σημείο δεν τον ακούμπησα, πουθενά δεν άνοιξα τη γραμμή μου. Πάντα τον περνούσα στ φρένα που είναι το δυνατό μου σημείο. Έτσι είναι οι αγώνες και κάθε προσπέρασμα ήταν καθαρό κατά τη γνώμη μου».
πηγή:
www.msfree.gr