Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-05-08, 11:44
Το avatar του χρήστη electro
electro Offline:

Μοντέλο: Corolla E12 SOL, 2003
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 407
electro θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TOLIS EE80 Εμφάνιση μηνυμάτων
To παρατραβας και συ!
Το παλικαρι πηρε ενα μηχανημα και αρχισε το μετρημα. Το μονο που χρειαζεται ο ο δρομος να ειναι επιπεδος.
Δεν θα κανει μετρησεις αλά POWER. Βαρος αυτοκινητου, κατασταση αναρτησης, κατασταση ελαστικων, κατασταση δισκο-πλατω, χλμ μοτερ κλπ.
Το ειπα , απλα γιατι αυτος εβγαλε ενα νουμερο σωστα? Εγω αμα παω και κανω την μετρηση με διαφορετικες συνθηκες θα βγαλω αλλο νουμερο σιγουρα!!!! Ισως θα ειναι κοντα στο δικο του , αλλα σιγουρα διαφορετικο!

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=20389

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-08, 12:33
Το avatar του χρήστη TOLIS EE80
TOLIS EE80 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: COROLLA EE80
Περιοχή: Κόρινθος
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 444
TOLIS EE80 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Μα ποτε δεν θα βγαλετε το ιδιο νουμερο. Ουτε και με το ιδιο αυτοκινητο και με τις ιδιες συνθηκες αφου παιζει παντα ο ανθρωπινος παραγοντας.

CorollaClub-Greece AE82 Owners Club twincam.org
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-08, 15:54
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από electro Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτησω κάτι ασχετο? Αυτο το οργανο συνδέεται στον εγκεφαλο του αυτοκινήτου? Πως ακριβως κάνει τις μετρήσεις?
Το gtech χρησιμοποιεί επιταχυνσιόμετρο και με διαδοχικές ολοκληρώσεις βρίσκει ταχύτητα και απόσταση. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θεωρώ ότι ένα ελάχιστο σφάλμα στην μέτρηση της επιτάχυνσης θα δημιουργεί μεγάλο σφάλμα στον υπολογισμό της ταχύτητας και ένα ακόμη μεγαλύτερο στον υπολογισμό της θέσης. Παλιά το το έπερνες μόνο μέσω ιντερνετ από Αμερική αλλά χτες βρήκα και αυτό:

http://www.gtechpro.gr/

Κατά τη γνώμη μου οι μετρήσεις με gps είναι ακριβέστερες φτάνει ο δέκτης του gps να έχει καλό refresh και όχι 1 Hz που έχουν στα pda.

Παράθεση:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania Εμφάνιση μηνυμάτων
Εαν ειναι πραγματικα, ειναι αρκετα ικανοποιητικο νουμερο, φανταστικο θα ελεγα.
Hρακλη οπως σου τα km που αναφερω ηταν κοντερισια και αν κρινω απο την αποκλειση που μου εβγαλε το G-TECH στα 135km πιστευω πως στα 165 κοντερισια πρεπει να κλεβει γυρω στα 10km οποτε τα πραγματικα πρεπει να ειναι γυρω στα 155km στα 1000 μετρα.
Βασικά την απόκλιση του κοντέρ μπορείς εύκολα να την βρεις χρησιμοποιώντας gps. Στην Ε12 και στις ταχύτητες που λες νομίζω η απόκλιση είναι μικρότερη από 10 χιλιόμετρα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 03-05-08 στις 18:36. Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-08, 17:34
Το avatar του χρήστη trelokomio
trelokomio Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: E12 1.4 f/l
Περιοχή: Θεσσαλια
Δύναμη Σεβασμού: 246
trelokomio είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Το ειπα , απλα γιατι αυτος εβγαλε ενα νουμερο σωστα? Εγω αμα παω και κανω την μετρηση με διαφορετικες συνθηκες θα βγαλω αλλο νουμερο σιγουρα!!!! Ισως θα ειναι κοντα στο δικο του , αλλα σιγουρα διαφορετικο!
Φιλε μου ειναι σιγουρο οτι αποκλειεται να βγαλουμε ακριβως τα ιδια νουμερα.Οπως ειπα και εγω ο ιδιος το δοκιμασα 3 φορες , και πηρα 3 διαφορετικα νουμερα αλλα οταν λεω διαφορετικα ενοοω διαφορες τις ταξεως του δεκατου και τα νουμερα που ανεφερα ηταν τα καλυτερα που πηρα και απο τις 3 μετρησεις που εκανα.Επισης σε ξαναρωταω επειδη λες -γιατι αυτος εβγαλε ενα νουμερο σωστα?- ποιο απο τα νουμερα που ανεφερα σου φαινεται τοσο παραλογο και τελειως λανθασμενο? για να καταλαβω και εγω.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατά τη γνώμη μου οι μετρήσεις με gps είναι ακριβέστερες φτάνει ο δέκτης του gps να έχει καλό refresh και όχι 1 Hz που έχουν στα pda.
Η δικια μου γνωμη ειναι οτι οι μετρησεις με αυτο το οργανο ειναι ακριβεστερες απο το gps επειδη το G-TECH εχει κατασκευαστει αποκλειστικα για αυτο το σκοπο (να μετραει επιδοσεις) ενω το gps εχει κατασκευαστει για αλλο λογο...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 03-05-08 στις 18:34. Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-08, 17:57
Nikr Offline:
Πορωμένο Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 287
Nikr έχει φοβερή αύρα Nikr έχει φοβερή αύρα Nikr έχει φοβερή αύρα
Πόσο κοστίζει αυτό το μηχανάκι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-08, 17:59
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
στο σιτε εχει τιμη...το RR εχει 339 νομιζω ενω το αλλο 269 το ποιο απλο!!
Παλιά 03-05-08, 21:12
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Roy-D Εμφάνιση μηνυμάτων
στο σιτε εχει τιμη...το RR εχει 339 νομιζω ενω το αλλο 269 το ποιο απλο!!
Στο Αμερικάνικο σαιτ (http://www.gtechpro.com) το έχει 300 δολάρια αλλά το θέμα είναι αν το περάσουν στο τελωνείο. Πάντως στα 339 ευρώ πληρώνεις και λίγο τον μεσάζοντα!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από trelokomio Εμφάνιση μηνυμάτων
Η δικια μου γνωμη ειναι οτι οι μετρησεις με αυτο το οργανο ειναι ακριβεστερες απο το gps επειδη το G-TECH εχει κατασκευαστει αποκλειστικα για αυτο το σκοπο (να μετραει επιδοσεις) ενω το gps εχει κατασκευαστει για αλλο λογο...
Βασικά και εγώ έχω σκεφτεί να πάρω το gtech συνεταιρικά με έναν φίλο γιατί μόνος μου δε δίνω τόσα. Σε αυτό που λες ότι το gtech δίνει ακριβέστερες μετρήσεις από το (απλό) gps είναι σωστό, αυτό είπα και εγώ. Εγώ αναφέρθηκα στην αρχή λειτουργίας της μέτρησης.

Γενικά σε μία μέτρηση μετράς ένα φυσικό μέγεθος και χρησιμοποιώντας φυσικούς νόμους και μαθηματικά προσπαθείς να εξάγεις την μέτρηση που θες. Το gtech χρησιμοποιεί την επιτάχυνση ενώ το gps την θέση. Η ακρίβεια σε μία μέτρηση εξαρτάται:

1) από την ακρίβεια του αισθητήρα
2) από το refresh rate
3) από τον αλγόριθμο που επεξεργάζεσαι τις μετρήσεις

Πιστεύω ότι γενικά η χρήση gps είναι ακριβέστερη σαν μέθοδος αλλά δυστυχώς υστερεί στο 2ο γιατί παίρνει μόνο μια μέτρηση ανά δευτερόλεπτο. Στα VBox αυτό το έχουν λύσει και παίζουν στις 100 μετρήσεις το δευτερόλεπτο (αν δεν κάνω λάθος) αλλά είναι πάρα πολύ ακριβό! Για αυτό για μια απλή χρήση, το gtech είναι πιο ακριβές από ένα απλό gps. Αλλά πουθενά δεν θα δείτε να κάνουν μετρήσεις ακριβείας με επιταχυνσιόμετρο.

Πάντως οι μετρήσεις που έγραψες για την 1.4 μου φαίνονται αρκετά νορμάλ.

Και κάτι ακόμη. Πολύ σημαντική λειτουργία του gtech είναι ότι μέσω του αναπτήρα του αυτοκινήτου διαβάζει (προφανώς μέσω των αυξομειώσεων της τάσης) τις στροφές του κινητήρα και σου βγάζει την καμπύλη της ροπής και της ισχύος (δεδομένου του βάρους και των σχέσεων μετάδοσης). Θεωρώ ότι μια βελτίωση που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να λαμβάνουν υπόψη και την αντίσταση του αέρα μέσω του αεροδυναμικού συντελεστή και της μετωπικής επιφάνειας του αυτοκινήτου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-08, 00:33
Το avatar του χρήστη electro
electro Offline:

Μοντέλο: Corolla E12 SOL, 2003
Δύναμη Σεβασμού: 407
electro θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από trelokomio Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου ειναι σιγουρο οτι αποκλειεται να βγαλουμε ακριβως τα ιδια νουμερα.Οπως ειπα και εγω ο ιδιος το δοκιμασα 3 φορες , και πηρα 3 διαφορετικα νουμερα αλλα οταν λεω διαφορετικα ενοοω διαφορες τις ταξεως του δεκατου και τα νουμερα που ανεφερα ηταν τα καλυτερα που πηρα και απο τις 3 μετρησεις που εκανα.Επισης σε ξαναρωταω επειδη λες -γιατι αυτος εβγαλε ενα νουμερο σωστα?- ποιο απο τα νουμερα που ανεφερα σου φαινεται τοσο παραλογο και τελειως λανθασμενο? για να καταλαβω και εγω.

Σορρυ , δεν το εθεσα σωστα! Δεν σε αμφισβητω! Απλα λεω οτι ο καθενας μας ισως βγαλει αλλα αποτελεσματα(με το ιδιο και καλα αυτοκινητο) ! Να μην παρουμε τις μετρησεις σου σαν βαση! Κατα τα αλλα μου φαινονται πολυ καλα τα νουμερα!!!

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=20389

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-08, 01:50
Το avatar του χρήστη trelokomio
trelokomio Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: E12 1.4 f/l
Περιοχή: Θεσσαλια
Δύναμη Σεβασμού: 246
trelokomio είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Σορρυ , δεν το εθεσα σωστα! Δεν σε αμφισβητω! Απλα λεω οτι ο καθενας μας ισως βγαλει αλλα αποτελεσματα(με το ιδιο και καλα αυτοκινητο) ! Να μην παρουμε τις μετρησεις σου σαν βαση! Κατα τα αλλα μου φαινονται πολυ καλα τα νουμερα!!!
Ο.Κ. αλλα εγω δεν ειπα να παρουμε τις μετρησεις μου σαν βαση. Ειναι σιγουρο οτι επειδη παιζει τεραστιο ρολο ο ανθρωπινος παραγοντας με αλλο οδηγο μπορει να γραψει λιγο καλυτερα νουμερα με αλλο λιγο χειροτερα. Αλλα εγω πιστεύω λόγο της κάποας εμπειρίας που έχω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πολύ δύσκολο να κάνει καλύτερο χρόνο στο 400σάρι απο αυτό που ανέφερα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
διαφορα επιδοσεων-καταναλωσης χρηστος ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 3 01-07-14 11:44
ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ NikiforosGT SUPPORT 12 04-01-12 23:23
ΜΕΤΡΗΣΗ ΛΑΔΙΟΥ SolidSnake TOYOTA COROLLA T-SPORT 9 21-09-10 21:07

Page generated in 0,17005396 seconds (83,06% PHP - 16,94% MySQL) with 40 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:58.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com