Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostasgasparis
παιδια καποιος ειπε οτι "καταφερε" να βαλεο και 48 λιτρα σε μια Ε111.δηλαδη τι εκανε και δεν το κανουμε ολοι οι υπολοιποι?τα "στριμωξε"?τα λεω οχι για να καταφερθω εναντιον καποιου (προς θεου)!αλλα με αφορμη την αναγομωση που εκανα χτες.εκει που ημουν λοιπον και εβαζα το νεκταρ τρωω τη φλασια:ρε μπας και εχω προβληματα με τις απεργιες?αποφασιζω λοιπον να το γεμισω το ρημαδακι μου.χωρις υπερβολη ηταν στο λαμπακι επι διημερου (μισο ποντο κατω απο την τελευταια ενδειξη) και χωρεσε μολις 38,83 λιτρα.ας σημειωθει οτι η Ε111 μου οπως καταλαβαινετε απο την φωτο ειναι σενταν...
|
Ας πει λοιπόν αυτός ο κάποιος πώς τα "κατάφερε". Επί 7.5 χρόνια οδηγούσα μια Toyota Corolla sedan 1.4 (κινητήρας 4zz-fe), μοντέλο 2ος/2000. Συμβιώσα μαζί της επί 175.000 χιλιόμετρα. Το ρεζερβουάρ έπαιρνε 50 λίτρα. Πάμπολες φορές είχα γεμίσει με πάνω από 45 λίτρα και η αλήθεια είναι ότι δε με παραξένεψε διότι από όσο γνωρίζω είναι 45 < 50. Επίσης μία φορά κατάφερα και το γέμισα με 48 λίτρα (μπορεί να ήταν και 47.5).
Να σημειώσω ότι σε κάθε γέμισμα μηδενίζω τον μετρητή ταξιδιού και τον μερικό χιλιομετρητή έτσι ώστε όταν πηγαίνω στο βενζινάδικο να ξέρω πόσο περίπου θα πάρει. 9 στις 10 περιπτώσεις με ένα γέμισμα έβγαζα 450-460 χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση περίπου 10 λίτρα/100 χιλιόμετρα οπότε
450 χιλιόμετρα * 10 λίτρα / 100 χιλιόμετρα = 45 λίτρα.
Για την ιστορία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να θεωρεί ότι έχω να κερδίσω κάτι λέγοντας ανακρίβειες σχετικά με το πόσα λίτρα έπερνε το αμάξι που του έχω κάνει περίπου 400 γεμίσματα όλα αυτά τα χρόνια.Ούτε εγώ το λέω για να καταφερθώ εναντίον κάποιου...
Φιλικά
Παύλος