Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
09-04-08, 15:44
|
|
|
|
Περιοχή:
athenz city
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
παιδια ειναι απο τα μαπα λαστιχα που ισως φοραμε οι πιο πολλοι... εγω φοραω κατι fulda... απαραδεκτα... με ενα καλο λαστιχο θα ειμαστε κομπλε!!!
|
|
10-04-08, 01:55
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από miha2000
Γεια σας παιδιά. Έχω και εγω το ίδιο περ'ιπου πρόβλημα με το corolla 1.4 sol 2004. Όταν φρενάρω τέρμα και μπει το abs, έχω την εντύπωση ότι δεν θα σταματήσω ποτέ.
|
Μάλλον φίλε δε διάβασες πολυ καλά το θέμα... Εμείς εδώ συζητάμε για την μη λειτουργία του φρένου όταν "σπινιάρουν" οι μπροστινοί τροχοι. Το πρόβλημα που εσύ περιγράφεις έχει να κάνει με τη λειτουργια του ABS. Πράγματι όταν φρενάρεις αποτομα (ειδικά με λίγα χιλιόμετρα) και το ABS ενεργοποιείται, η αποσταση φρεναρίσματος μεγαλώνει... (πολύς κόσμος εχει τρακάρει επειδή "μπήκε" το ABS)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από firebone
παιδια ειναι απο τα μαπα λαστιχα που ισως φοραμε οι πιο πολλοι... εγω φοραω κατι fulda... απαραδεκτα... με ενα καλο λαστιχο θα ειμαστε κομπλε!!!
|
Ας μην είναι τα λάστιχα παντα το θύμα. Το πρόβλημα είναι απλό (λίγο φυσική θέλει) και έχω αναλύσει παραπάνω που οφείλεται.
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
10-04-08, 15:21
|
|
|
|
Περιοχή:
athenz city
|
|
Φιλε ranger δεν ειδα πουθενα σε αυτο το topic να αναλυσεις τη φυσικη που λες, εκτος αν αναφερεσαι στο προβλημα που λεει ο panagiotsfx, οπου δε νομιζω οτι οσοι εδω μεσα αναφερουν το προβλημα με το abs να το παθαινουν κοφτιαζοντας την πρωτη και μετα πατωντας φρενο..
αλλωστε νομιζω δε ειναι τυχαιο που καποιοι εδω εχουν καλα λαστιχα οπως ο driver7 και δεν εχουν σχεδον ποτε το φαινομενο αυτο!
10-04-08, 15:29
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από firebone
[...] αλλωστε νομιζω δε ειναι τυχαιο που καποιοι εδω εχουν καλα λαστιχα οπως ο driver7 και δεν εχουν σχεδον ποτε το φαινομενο αυτο!
|
Ναι, αλλά ο dRiveR7 φοράει και μεγαλύτερες ζάντες (νομίζω 17άρες), άρα και μεγαλύτερων διαστάσεων λάστιχα που ίσως (δεν γνωρίζω εάν ισχύει) να βοηθούν στο καλύτερο φρενάρισμα χωρίς την εύκολη εμπλοκή του ABS από ότι τα μαμά λάστιχα...
10-04-08, 15:32
|
Απλό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 3
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Ναι, αλλά ο dRiveR7 φοράει και μεγαλύτερες ζάντες (νομίζω 17άρες), άρα και μεγαλύτερων διαστάσεων λάστιχα που ίσως (δεν γνωρίζω εάν ισχύει) να βοηθούν στο καλύτερο φρενάρισμα χωρίς την εύκολη εμπλοκή του ABS από ότι τα μαμά λάστιχα...
|
Ο Παναγιώτης (firebone) έχει 1,6 Ανδρέα
|
10-04-08, 15:33
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nikos
Ο Παναγιώτης (firebone) έχει 1,6 Ανδρέα
|
Ναι Νίκο το είδα μετά και το διόρθωσα...
10-04-08, 15:47
|
|
|
|
Περιοχή:
athenz city
|
|
o driver7 φοραει 205/45/17 και εγω 205/50/16, δε ξερω κατα ποσο πολυ εχει διαφορα αυτο,αλλα αλλο fulda και αλλο michelin PE2.πιστευω πως εκει ειναι το προβλημα.. θα δουμε οταν τα αλλαξω..
|
|
10-04-08, 16:08
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Παιδιά, όλοι δίκιο έχετε...
Καταρχήν ως προς το θέμα που αναφέρει ο ranger και το οποίο ανέλυσε σωστά και είχε ξαναπει κ σε άλλο τόπικ παλιότερα, να πω πως και 20αρα ζάντα με 285 πάτημα να βάλουμε, αν σπινιάρουμε την πρώτη και πάμε να σταματήσουμε πατώντας τέρμα φρένο, θα πατάμε απλά ένα "ξύλο"...Μην ξαναναλύσω, τα έχει πει ο ranger....
Ως προς το θέμα της συχνής εμπλοκής του abs σε νορμαλ συνθήκες, χωρίς σπινιαρίσματα κλπ, απλά πατώντας δυνατό φρένο όπου χριεάζεται να πω πως με καλό λάστιχο θα μειωθεί αρκετά. Αν μπει κ μεγαλύτερη ζάντα, έστω και με 205 πάτημα, ακόμα καλύτερα. Αλλά η μεγάλη βελτίωση θα έρθει με καλό λάστιχο, έστω και στις μαμα διαστάσεις.
Σε μένα το abs μπαίνει μόνο σε πολύ γυαλιστερά οδοστρώματα (για όσους ξέρουν να αναφέρω την Αγ. Μελετίου σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα δρόμου "γυαλί") ή όταν φρενάροντας δυνατά πέσω σε σαμαράκια και σηκωθεί ελάχιστα κάποιος τροχός χάνοντας στιγμιαία την πρόσφυση, οπότε και μπλοκάρει αφού η δαγκάνα απλά σφίγγει τον δίσκο με μηδενική πρόσφυση του ελαστικού. Μόλις ξαναπατήσει ο τροχός σωστά όλα ΟΚ...αρκεί να μη συμβεί αυτό λίγα εκατοστά πριν τον μπροστινό...
Με το ίδιο λάστιχο, από 205-45-17 σε 205-50-16 δε νομίζω να υπάρχουν κ τραγικές διαφορές στο φρενάρισμα, παρά μόνο ίσως σε φρεναρίσματα υπό γωνία πάνω σε στροφές και η διαφορά αυτή θα υπάρχει περισσότερο ως προς την σταθερότητα του αυτοκινήτου, παρά ως προς την απόδοση των φρένων ή την εμπλοκή του abs.
|
|
|
|
10-04-08, 16:44
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Παιδιά, όλοι δίκιο έχετε...
Καταρχήν ως προς το θέμα που αναφέρει ο ranger και το οποίο ανέλυσε σωστά και είχε ξαναπει κ σε άλλο τόπικ παλιότερα, να πω πως και 20αρα ζάντα με 285 πάτημα να βάλουμε, αν σπινιάρουμε την πρώτη και πάμε να σταματήσουμε πατώντας τέρμα φρένο, θα πατάμε απλά ένα "ξύλο"...Μην ξαναναλύσω, τα έχει πει ο ranger....
|
χαίρομαι που το τοπικ παει να μπει σιγα σιγά σε τάξη...
στην ουσία έχουν περιγραφεί δύο διαφορετικά προβλήματα κατα το φρενάρισμα.
Το πρώτο αφορά φρενάρισμα ενώ οι μπροστά τροχοι σπινιάρουν. Τότε πατάς ενα "ξύλο" όπως σωστα σχολιάζει ο DRiveR7 και έχω αναφέρει και εγώ σε προηγουμενο ποστ μου...
Το δεύτερο προβλημα αφορα την συχνή ή όχι εμπλοκή του ABS σε νορμάλ συνθήκες κίνησης. Εκεί η συχνότητα εμπλοκής του ABS εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους όπως:
ποιότητα ελαστικού (φθορά, πίεση και θερμοκρασία)
κατάσταση όδοστρώματος (με καλή ή κακη προσφυση)
διαστάσεις ελαστικού
κατάσταση ανάρτησης (παλία ή καινουργια, μαμά ή βελτιωμένη)
Ελπίζω να τακτοποιήθηκε λιγάκι το τοπικ...
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 11-04-08 στις 21:44.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17190409 seconds (83,31% PHP - 16,69% MySQL) with 40 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:34. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|