Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από κωνσταντίνος
Νομίζω πως η υπερθέρμανση δεν έχει σχέση με κραδασμούς Ούτε συντονισμό
|
Κωσταντίνε κάνεις λάθος, αν πιάνει το χειρόφρενο και οδηγείς για πολύ ώρα έτσι "ανάβουν" τα τακάκια και τα ταμπούρα και έχει συντονισμούς καθώς τις περισσότερες φορές παραμορφώνονται! Είναι όπως οι δισκόπλακες, αν κάνεις δυνατά φρεναρίσματα με πολλά χιλιόμετρα, ζεστένονται και όταν κρυώσουν στραβώνουν!!! Μετά σε κάθε φρενάρισμα το καταλαβαίνεις γιατί τρέμει όλο το αυτοκίνητο...
Όσο για το σύστημα φρένων του Ε12 στον πίσω άξονα έχει ως εξής,
Δισκόπλακες σε συνδιασμό με ταμπούρα για το χειρόφρενο.
Οι δισκόπλακες όπως έχουν πει και τα παιδιά παραπάνω είναι μόνο για το ποδόφρενο και τα ταμπούρα είναι μόνο για το χειρόφρενο!
Τώρα πιο τεχνικά πράγματα που ζήτησε ο Marmel, η δισκόπλακα εφαρμόζει πάνω στο καπάκι του ταμπούρου, βγαίνει δηλαδή κάθε φορά που ανοίγεις τα ταμπούρα για να το καθαρίσεις, καθώς καπάκι και δισκόπλακα είναι ένα κομμάτι...Αυτά τα ολίγα...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι για να έχει κραδασμούς τα ταμπούρα έχουν στραβώσει, αλλιώς ο μηχανικός δεν θα το καταλάβαινε εφόσον τραβούσε το χειρόφρενο. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι επηρρεάζει την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου καθώς δεν χρησιμοποιούνται παρα μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση.
Sorry για το μεγάλο post.