Απο οτι εχω καταλαβει τα corolla χωριζοντε σε 2 κατηγοριες. αυτα που καινε τα αντερα τους και αυτα που δεν καινε ουτε σταλα (προσωπικη αποψη) και μιλαω για ιδια μοντελα. τωρα τα παλιοτερα μοντελα εχουν λαδια με περισσοτερη συμπικνωση απο τα καινουρια. π.χ. 10/40 - 15/40 - 20/50. απο αυτα μονο το 20/50 ειναι ατοφιο-απλο λαδι ενω ολα τα αλλα ειναι τουλαχιστον ημισυνθετικα εως full συνθετικα. τα full συνθετικα δεν βγαζουν χιλιομετρα με αποτελεσμα να χανοντε πιο γρηγορα. τα ημισυνθετικα βγαζουν πιο πολλα αλλα οχι σαν τα απλα. επειδη το δικο μου χανει λαδια απο τα 130.000χιλ. και τωρα εχει 175.000χιλ. εχω αποκτισει μια προσωπικη πειρα στα λαδια.οταν λοιπον αρχιζε και εχανε λεω στον μηχανικο τι κανουμε εδω? το κοιταει και μου λεει αλλαγη τα τσιμουχακια (τελικα μαλλον ελατηρια ειναι). τα αλλαζω και με το ιδιο λαδι 15/40 (ημισυνθετικο) το μετραω μετα απο 2.500-3.000χιλ (χειμωνας). και ελειπε πιο πολυ απο πριν. εβαλα τα 20/50 τα οποια ειναι πιο χοντρα σαν λαδια και μου βγαζουν καλοκαιρι 3.000+(μισο+ λιτρο κατω) ενω τον χειμωνα 4.500χιλ.(μισο+λιτρο κατω) δεν λεω οτι ειναι σωστο να βαλει καποιος το 20/50(για desel κινητηρες) στον κινητηρα του, απλα ετσι θελω να πω την διαφορα πυκνωτητος απο λαδι σε λαδι και αντοχη στον χρονο.
οσο για τον φιλο μας που λεει οτι χανει λαδι (το αμαξι του) προτεινω να το παει στην TOYOTA και αν ειναι στην εγγυηση και μπορει να τον αλλαξει. αν δεν ειναι στην εγγυηση δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο και το χρημα να τον αλλαξεις. εξαλου δεν πιστευω να σου παθει κατι επειδη χανει λαδι στο αμεσω μελλον.
τωρα Σπυρο το vvti-vtec εμενα μου αρεσει πολυ σαν λειτουργια. απο εκει και περα αν βγαζει και τι προβληματα δεν το ξερω. το fsi δεν το εμπιστευομαι γενικως. αυτες ειναι οι προσωπικες αποψεις μου...........
μηπως πρεπει να κανω χορηγο την ΕΛΑΪΣ η την ΦΛΩΡΑ που καποιος απο εδω μεσα ονοματα δεν λεμε εχει ηδη κανει?

Παντα φιλικα,
Διονυσης