Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MARMEL
χαχαχαχαχα
ελα ντε........ βαρεσε πυρακια λες?
λοιπον ακουστε και το αλλο τωρα. εκει που δουλευω εχουν ερθει κατι γαλλοι. στο σχολασμα ενας με ρωτησε που να παει να βρει φτηνο καλαμποκελαιο η σποραιλεο η δεν ξερω γω τι σκατα εψαχνε. τον εστειλα στα lidl.ηρθε την επομενη μερα και ειχε αγορασει 60 λιτρα λαδι που τηγανιζουμε πατατες. του λεω ταβερνα θα ανοιξεις ρε?
μου λεει οχι για τ αμαξι το θελω. εξυνα τα ΜΑΛΛΙΑ μου. λοιπον ο τυπος εχει ενα ford modeo diesel και του ριχνει λαδι μεσα. μου εξηγουσε οτι μερικες φορες γυρνουσε ολα τα μακ ντοναλτς και τις ταβερνες της γαλλιας και τους μαζευε το λαδι. το καιει κανονικα ακομα και σκετο και την ιδια αποδοση. απλα μου ειπε οτι πισω η εξατμιση μυριζει πατατες τηγανιτες. μη γελατε εκατσα και την εψαξα και το κανουν πολλοι στη γαλλια και μαλιστα το προτεινουν ανεπιφυλακτα. απλα μονο η μυρωδια αλαζει στο μεταχειρισμενο λαδι. ψαρια τηγανισες? ψαρια θα μυριζει. κεφτεδακια εφτιαξες? κεφτεδακια θα μυριζει. μου ειπε επισης οτι το λαδι στη γαλλια δεν φορολογειτε σχεδον καθολου και το χρησιμοποιουν παρα πολλοι γαλλοι. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. και αλλους που ρωτησα εκει στη δουλεια το κανουν. αρκει να ειναι ενας απλος πετρελαιοκινητηρας. οχι οι καινουργιοι ecotec κτλ.....
|
O ορισμός του "έκανα το αμάξι φριτέζα". Μου φαίνεται πως ο wastegate βρήκε το δάσκαλο του...
Ρε Πάνο, είναι δυνατόν να μην καπνίζει η εξάτμιση και να το καίει το λάδι αβέρτα? Ο φίλος σου ο Γάλλος πήγε και πήρε 60 λίτρα! Αυτό σημαίνει ότι ή το καίει τρελά και χρειάζεται να του συμπληρώνει πιο συχνά απ'ότι βάζει diesel ή αγόρασε παραπάνω για να το πάει και στους φίλους του στη Γαλλία... Σοβαρά τώρα, για ρωτησε τον, πόσο συχνά συμπληρώνει? Δλδ αυτα τα 60 λίτρα για πόσα χιλιόμετρα τον βγάζουν? Από εδώ ως την πλησιέστερη ταβέρνα θα πάει? (όχι τιποτα άλλο, αλλά για να ξαναγοράσει...).
Και μια τελευταία ερώτηση... Έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να βάλει πίσω στην εξάτμιση αποροφητήρα?