Κι εμένα πριν από 15 μέρες περίπου πέρασε δικαστικός κλητήρας από το σπίτι και άφησε χαρτί στην μάνα μου ότι έχω εκλεγεί αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζω.
Πήγα την Κυριακή το πρωί μαζί με άλλους πέντε από την εφορευτική και δύο, δικαστικό και γραμματέα. Στο διπλανανό ακριβώς τμήμα δεν πήγε ούτε ένας της εφορευτικής επιτροπής κι έτσι έστειλαν εμένα κι άλλον έναν να βοηθήσουμε την κατάσταση.
Σε συζήτηση που έκενα με την δικαστικό, είναι υποχρεωτικό να παρουσιαστείς όσο υποχρεωτικό είναι και να ψηφίσεις. Ναι μεν υπάρχουν κυρώσεις, ποτέ, όμως, δεν έχουν εφαρμοστεί. Έτσι μου είπε. Απλά, είναι στη διακριτική ευχέρεια να συμμετάσχεις ως συνειδητοποιημένος πολίτης και μπλα μπλα μπλα.
Πάντως δεν μπορώ να πω ότι πέρασα κι άσχημα. Έτυχα στην περίπτωση, βέβαια. Εκτός από το γέλοιο που ρίξαμε με παππούδες και γιαγιάδες που σήκωσαναπό τον "τάφο" για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα,
έκανα και καλό παιχνίδι και μετά το τέλος, με τη γραμματέα που ήταν στην ηλικία μου...... Τόσες ώρες μπούρου μπούρου.......
Έχουμε και "δεύτερο γύρο" την ερχόμενη Κυριακή.....