Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Μοτερ..μπαμ!!!!
Παλιά 27-06-06, 00:53
turbakias!!!

απλα πανο το μοτερ το τουρμπο εχει καποιες ατελειες και σπαει και καιει την φλατζα τις οποιες αν διορθωσεις δεν εχεις κανενα προβλη.
1) η πολλαπλη εξαγωγης η μαμισια ειναι απαραδεκτη και το ξερετε ολοι και ανεβαζει τρελη 8ερμοκρασια
2)τοσο μικρη τουρμπινα με τετοια πιεση γυρναει απο χαμηλα και δουλευει υπερωριες βεβαια παει καλυτερα αλλα πιο καλα θα ηταν να ειχε μια δυαρα
3) τα πιο πολλα κορολλα τα δουλευουν με μαμα αντλια βενζινης απαραδεκτο ειναι για 88 αλογα και οχι για 140
4) Δεν υπαρχει ψυγειο λαδιου πραγμα απαραιτητο σε τουρμπο αμαξι φαντασου οτι 1.6 αρα η 4Α εχει ψυγειο λαδιου και ει ναι ατμοσφαιρα και απλο μοτερ φαντασου ποσο αναγκαιο ειναι στο τουρμπατο

αν τα αλλαξεις ολα αυτα, ναι 8α μου πεις οτι 8ες μια περιουσια το ενα το αλλο ομως ειναι ατλειες, το αμαξι δεν εχει προβλημα να σπασει α8ηνα χαλκιδα πλεον το παω ταπα και οταν λεω ταπα το εννοω και δεν εχει κανει κιχ και απο επιδοσεις τρελες.

το να κατσω να βαραω κοφτες στο αμαξι με νεκρα δεν εχει κανενα νοημα που δεδομενο ειναι οτι και τα δυο μοτερ 8α σπασουν.

και ομως πανο εσπασα ατμοσφαιρικο πιο ευκολα απο τουρμπατο. δεν 8ελει κοπο τροπο 8ελει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-06, 01:07
Carinaman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Περιοχή: Athens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 309
Carinaman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Πανο εσενα ρωτησα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-06, 15:38
speedc Offline:
Μέλος

Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 265
speedc είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από turbakias!!!";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
απλα πανο το μοτερ το τουρμπο εχει καποιες ατελειες και σπαει και καιει την φλατζα τις οποιες αν διορθωσεις δεν εχεις κανενα προβλη.
1) η πολλαπλη εξαγωγης η μαμισια ειναι απαραδεκτη και το ξερετε ολοι και ανεβαζει τρελη 8ερμοκρασια
2)τοσο μικρη τουρμπινα με τετοια πιεση γυρναει απο χαμηλα και δουλευει υπερωριες βεβαια παει καλυτερα αλλα πιο καλα θα ηταν να ειχε μια δυαρα
3) τα πιο πολλα κορολλα τα δουλευουν με μαμα αντλια βενζινης απαραδεκτο ειναι για 88 αλογα και οχι για 140
4) Δεν υπαρχει ψυγειο λαδιου πραγμα απαραιτητο σε τουρμπο αμαξι φαντασου οτι 1.6 αρα η 4Α εχει ψυγειο λαδιου και ει ναι ατμοσφαιρα και απλο μοτερ φαντασου ποσο αναγκαιο ειναι στο τουρμπατο

αν τα αλλαξεις ολα αυτα, ναι 8α μου πεις οτι 8ες μια περιουσια το ενα το αλλο ομως ειναι ατλειες, το αμαξι δεν εχει προβλημα να σπασει α8ηνα χαλκιδα πλεον το παω ταπα και οταν λεω ταπα το εννοω και δεν εχει κανει κιχ και απο επιδοσεις τρελες.

το να κατσω να βαραω κοφτες στο αμαξι με νεκρα δεν εχει κανενα νοημα που δεδομενο ειναι οτι και τα δυο μοτερ 8α σπασουν.

και ομως πανο εσπασα ατμοσφαιρικο πιο ευκολα απο τουρμπατο. δεν 8ελει κοπο τροπο 8ελει.
Φίλε turbakia

Στο δικό μου έχω αλλάξει πολλαπλή και τουρμπίνα (garrett 2.5) και δουλεύω στο εργοστασιακό 0.65bar. Το ψυγείο λαδιού εκτός απο το υψηλό κόστος ρίχνει την πίεση του λαδιού που κάποιες φορες μπορεί να είναι και σημαντικότερη. Στην τελική στην 4a-fe το έχει προβλέψει ο κατασκευαστής. Τέλος για την τρόμπα, αυτο που βλέπω στο APEXi είναι οτι απο 3η και πάνω το μίγμα μου σε πλάκωμα είναι 10:1 δήλαδή οτι πιο πλούσιο μπορει να δείξει το οργανο. Τα σοβαρά γκαράζ μετατροπών ρυθμίζουν καυσιμο απλά κάτω απο 12:1 και για dragster και extreme project πέφτουν κάτω απο 11:1. Αρα γιατί εγώ να αλλάξω τρόμπα ? Νομίζω οτι η μονη διαφορά θα είναι παραπάνω κατανάλωση και μπουκώματα.
Παλιά 27-06-06, 16:00
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1251
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

δημητρη τα γυρνας τωρα ρε. φυσικα αν βαλεις ολα τα καλουδια θα παρεις αξιοπιστια αλλα ΠΟΤΕ τοση οση σου δινει η ατμοσφαιρα. αν ηταν ετσι ολοι με μια τουρμπινα στην τσεπη θα μασταν. ψυγειο λαδιου απο μαμα ο 20v δεν εχει αλλα εχεις του καρινα. ο 20v ειναι ομως κινητηρας επιδοσεων σε σχεση με του καρινα. γιατι ομως δεν εχει ψυγειο?
και γιατι ο καθε 4efte δεν εχει βαλει ψυγειο? δλδ να προσεχει για να εχει?

επιμενω ομως ειδικα τωρα με τις ζεστες να προσπαθησει καποιος να σπασει το μοτερ μου ειτε με νεκρα ειτε με πρωτη ειτε με δευτερη. δε σπαει. ουτε τρυπαει εμβολο . γιατι δεν εχει λυθει ποτε και τηρουντε οι σωστες ανοχες σε ΟΛΕΣ τις θερμοκρασιες. αυτο θα συμβει σε καταπονησεις μονο στον υπερτροφοδοτουμενο.απο κει και περα προκαλω..... ακομα...
εγω σαν πανος ουτε το ζεστανα ποτε το πρωι(δεν εχω υπομονη) και φυσικα ουτε το κρυωσα ποτε. και ουτε προκειται να αλαξω καποιες συνηθειες που μου εχουν μεινει επειδη θα ειχα εναν ιδιοτροπο κινητηρα(υπερτροφοδοτουμενο).

φιλε νικο εμενα στα 5000κμ καιει περιπου ενα τεταρτο του δειχτη λαδιου. δλδ οταν αλαζω λαδια βρισκω μεσα συνηθως 3/4 λαδι. φυσικα με καργα σκισιμο.αντε ααμα τον σκσω τελειως να κατεβει ακομα κανα χιλιοστο πιο κατω. ειμαι ικανοποιημενος παντως γιατι οι κινητηρες αυτοι εχουν διανυσει πολλααα χιλιομετρα(ολη την ιαπωνια οταν πηγαιναν διακοπες οι κιτρινιαρηδες ). ασε τι λενε οι μαντραδες 60000 κτλ. συν οτι αν ενας τετοιος κινητηρας ακινητοποιηθει για ενα χρονο και για να μην πω και παραπανω ξεραινοντε τα τσιμουχακια βαλβιδων. εμενα εχει 20 τσιμουχακια ομως αντι για 16 πραγμα που σημαινει ακομα αυξημενη καταναλωση. και μαλιστα τα τρια τσιμουχακια στον κυλινδρο αντιστιχουν στις βαλβιδες εισαγωγης. μονο απο αυτες γινεται η καταναλωση λαδιου.οχι απο τις βαλβιδες εξαγωγης. και μην ξεχναμε και τα πιτσηλητηρια των εμβολων που πιεζουν λαδι κατων απο τις φουστες των εμβολων με σκοπο να διασκοπριστει στον κυλινδρο απο τις τρυπες που υπαρχουν γυρω γυρω απο το εμβολο. ακομα εναν παραγοντας για να καιει λαδι απο τη μανα του.
περιμενα μεγαλυτερη καταναλωση παντως γιατι γενικως εχουν καταναλωση λαδιου οι 20v λογω πολλων βαλβιδων και λογω αυξημενων στροφων σε σχεση μ εναν συμβατικο κινητηρα. εσυ τι καταναλωση εχεις νικο?

και μην ξεχνατε. ενας κινητηρας που εχει μια ελαφρα καταναλωση λαδιου σημαινει τελεια λιπανση χιτωνιου. πολλοι κινητηρες καινε λαδι απο τη μανα τους. πρεπει να καινε δλδ για λογους αξιοπιστιας.
εμενα ειναι κατασκευη του 1993. ποσο λαδι επρεπε να καιει δλδ? υπαρχει καποιος να μου δειξει εναν κινητηρα οποινδηποτε υπερτροφοδοτουμενο που να μην εχει ανοιχτει στα 13 χρονια? ουτε τρια δεν του εδινα εγω χωρις να ανοιχτει μοτερ.κι ομως ο κινητηρας μου ΔΕΝ εχει λυθει ακομα. μη ρωτησετε που το ξερω γιατι αυτη ειναι η δουλεια μου.

κι ομως βρεθηκαν μαυροκαπακα (3) που εκαναν γενικη επισκευη πολυ νωρις σχετικα γιατι ετσι επρεπε επειγοντως. εδω τι απανταμε?

το συνολο και το θεμα και την μπαλα τα χασαμε ομως.

απλα κριμα που συνεβηκε αυτο στον χρηστο. δημητρη νομιζεις οτι αν αλαχτει φλατζα θα σωπασουν ολα? απλα θα δουλευει. θα παρει μπροστα.
η καταπονηση εγινε ηδη και πολλα μερη του κινητηρα (προσωπο μπλοκ και καπακιου) ισως εχουν πετσικαρει. με τη θερμοκρασια την υψηλη 'πρηστηκαν' τα εμβολα. τα εμβολα αναγκαστικα ανοιξαν παραπανω τα ελατηρια και αυτα με τη σειρα τους οσο τα 'καις' τοσο τα σκληραινεις.αν δεν εχουν σε ενα βαθμο λιωσει.και φυσικα αυτα με τη σειρα τους ενοχλησαν τα χιτωνια.(γραμωσεις που δεν φαινοντε με το ματι). αμα δεις τις γραμωσεις με το ματι παει το παιχνιδι.ετσι ειναι η σειρα σε εναν κινητηρα.οποτε κατα τη γνωμη μου παντα ειναι θεμα χρονου να παραδωσει πνευμα ο κινητηρας του χρηστου.
Παλιά 27-06-06, 16:10
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ενα μεταχηρισμενο μοτερ ποτε δεν ξερεις τι θα σου βγαλει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-06, 16:36
turbakias!!!

αφου εγινε τετοια ζημια στο χρηστο εγω στην θεση του θα το εστελνα το καπακι για πλανισμα για να ερ8εο στα ισα 8α αλλαζα μεταλλα στροφαλου μπιελας και ελατηρια και μπουζονια σιγουρα και αφου 8α εκανα τετοια δουλεια και ενα σετ γενικης για να μην εχω κανενα προβλημα. για να γινει σωστη δουλεια και οχι απλα να παρει μπροστα το αυτοκινητο. Υπαρχει αντιστοιχο τοπικ για να διαξιφιστουμε τουρμπατοι με τετραπεταλουδοι. Παμε προς τα εκει γιατι εδω θα μας δειρουν.

φιλε speedc η τρομπα βενζινης επιβαλλεται. το εχω το μοτερ 2 μιση χρονια τωρα και προσφατα αλλαξα τρομπα βενζινης και ειδα τρελη διαφορα στο γκαζι και καταναλωση οσο και να σου φανει περιεργο μικροτερη. Μπορει να δειχνει πλουσιο το halmeter σου αλλα η τρομπα η μαμισια εχει κατασκευαστει για να ταιζει 88 αντε 100 αλογα οχι 140 στην χειροτερη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-06, 19:08
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 520
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Η λυση ειναι αυτη(γνωμη ετσι).Αφου εχεις ολα τα παρελκομενα(τουρπινες,χταποδια,εξατμισεις,εγκεφαλο ι κ.α)βρες ενα ατμοσφαιρικο 1.3 ,βαλτο 4 πιστονακια και θα εχεις αλεξισφαιρο μοτερ.Εχω βαρεθει να το λεω.Πεταξτε τα χρεπια,εχετε ατμοσφαιρικα διαμαντια και βαζετε τους καψολαδαδες.Προσφατα απο γνωστο τρυπησε πιστονακι.Οποιος εχει αντιθετη γνωμη να την πει,αλλα τα στοιχεια μιλανε απο μονα τους.
Παλιά 27-06-06, 20:50
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1251
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Η λυση ειναι αυτη(γνωμη ετσι).Αφου εχεις ολα τα παρελκομενα(τουρπινες,χταποδια,εξατμισεις,εγκεφαλο ι κ.α)βρες ενα ατμοσφαιρικο 1.3 ,βαλτο 4 πιστονακια και θα εχεις αλεξισφαιρο μοτερ.Εχω βαρεθει να το λεω.Πεταξτε τα χρεπια,εχετε ατμοσφαιρικα διαμαντια και βαζετε τους καψολαδαδες.Προσφατα απο γνωστο τρυπησε πιστονακι.Οποιος εχει αντιθετη γνωμη να την πει,αλλα τα στοιχεια μιλανε απο μονα τους.

κακα τα ψεμματα. δουλεια σωστη γινεται αλλα θελει τουλαχιστον 30000 ευρω και να εισαι χαλαρα 1.4 για παντα. σε 10 χρονων αμαξι ποιος το κανει ομως?
κι ομως το εχει κανει ενας σε 101 του 93. 300+ αλογα και του πινει το αιμα. 1300 κυβικα ειναι αλλα ΟΛΑ τα εντοσθια ειναι καλυτερα ακομα και απο TRD. το εχει παααρα πολυ καιρο ετσι. ξεφευγει απο τα συμβατικα ομως.πολλα τα λεφτα ομως για τις δικες μας συμβατικες καταστασεις. περναει οτι θελει ομως.....
ομως
ομως ομως ομως
Παλιά 28-06-06, 00:49
speedc Offline:
Μέλος

Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 265
speedc είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από turbakias!!!";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε speedc η τρομπα βενζινης επιβαλλεται. το εχω το μοτερ 2 μιση χρονια τωρα και προσφατα αλλαξα τρομπα βενζινης και ειδα τρελη διαφορα στο γκαζι και καταναλωση οσο και να σου φανει περιεργο μικροτερη. Μπορει να δειχνει πλουσιο το halmeter σου αλλα η τρομπα η μαμισια εχει κατασκευαστει για να ταιζει 88 αντε 100 αλογα οχι 140 στην χειροτερη.
Τέλος πάντων ας φτιαχνόταν το μοτερ και αλλαζα και τρόμπα αλλα δυστηχώς εχω ξεπεράσει προ πολλού το ανωτατο όριο των χρημάτων που έχω ρίξει. Απο το καλοκαίρι του 2003 που έκανα ξεκίνησα την μετατροπή εχω ρίξει περίπου 6000 ευρώ και τώρα μου έτυχε αυτό. Βέβαια να σημειωθεί οτι κάποια λεφτά σπαταλήθηκαν μέχρι να μάθω τι είναι σωστο για το μοτέρ. πχ. 2 φιλτροχοάνες, 1 τουρμπίνα CT9, μια σκάστρα, 1 wastegate, 1 καταλύτης, 30 λίτρα παραφλού (τους τελευταίους μήνες) και βέβαια μαζί με όλα αυτά αφθονα εργατικά. Καθε φορά που τα δίνω σκέφτομαι τα προηγούμενα που έχω δώσει, άρα κριμα να μην δώσω κάτι παραπάνω και όταν προκύπτει το επόμενο πρόβλημα σκέφτομαι οτι πρέπει να βάλω ένα 4efe παλι επάνω
Παλιά 28-06-06, 03:11
Carinaman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Περιοχή: Athens
Δύναμη Σεβασμού: 309
Carinaman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Πανο στα ιδια ειμαστε..Καλο αυτο..Το θεμα ειναι πως οτι εκαψε το εκαψε μετα τα 4000χλμ χρησης με το ιδιο λαδι..Πριν δεν ειχε καψει σταγονα..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΜΟΤΕΡ ts!!!! kostas auris TOYOTA AURIS 17 23-02-15 21:39
Μοτερ για g6 tom ks ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 16 27-09-10 21:13
Tι μοτερ για ΚΕ-35? KOSTAS_KE35 TOYOTA COROLLA KE30 19 08-06-08 20:10
E12 Μοτερ Dr.Saimon TOYOTA COROLLA E 12 4 26-01-08 00:56
Μοτερ analyst78 TOYOTA COROLLA E 12 11 07-02-07 12:03

Page generated in 0,24882293 seconds (81,87% PHP - 18,13% MySQL) with 39 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:14.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com