δημητρη τα γυρνας τωρα ρε. φυσικα αν βαλεις ολα τα καλουδια θα παρεις αξιοπιστια αλλα ΠΟΤΕ τοση οση σου δινει η ατμοσφαιρα. αν ηταν ετσι ολοι με μια τουρμπινα στην τσεπη θα μασταν. ψυγειο λαδιου απο μαμα ο 20v δεν εχει αλλα εχεις του καρινα. ο 20v ειναι ομως κινητηρας επιδοσεων σε σχεση με του καρινα. γιατι ομως δεν εχει ψυγειο?
και γιατι ο καθε 4efte δεν εχει βαλει ψυγειο? δλδ να προσεχει για να εχει?
επιμενω ομως ειδικα τωρα με τις ζεστες να προσπαθησει καποιος να σπασει το μοτερ μου ειτε με νεκρα ειτε με πρωτη ειτε με δευτερη. δε σπαει. ουτε τρυπαει εμβολο . γιατι δεν εχει λυθει ποτε και τηρουντε οι σωστες ανοχες σε ΟΛΕΣ τις θερμοκρασιες. αυτο θα συμβει σε καταπονησεις μονο στον υπερτροφοδοτουμενο.απο κει και περα προκαλω..... ακομα...
εγω σαν πανος ουτε το ζεστανα ποτε το πρωι(δεν εχω υπομονη) και φυσικα ουτε το κρυωσα ποτε. και ουτε προκειται να αλαξω καποιες συνηθειες που μου εχουν μεινει επειδη θα ειχα εναν ιδιοτροπο κινητηρα(υπερτροφοδοτουμενο).
φιλε νικο εμενα στα 5000κμ καιει περιπου ενα τεταρτο του δειχτη λαδιου. δλδ οταν αλαζω λαδια βρισκω μεσα συνηθως 3/4 λαδι. φυσικα με καργα σκισιμο.αντε ααμα τον σκσω τελειως να κατεβει ακομα κανα χιλιοστο πιο κατω. ειμαι ικανοποιημενος παντως γιατι οι κινητηρες αυτοι εχουν διανυσει πολλααα χιλιομετρα(ολη την ιαπωνια οταν πηγαιναν διακοπες οι κιτρινιαρηδες

). ασε τι λενε οι μαντραδες 60000 κτλ. συν οτι αν ενας τετοιος κινητηρας ακινητοποιηθει για ενα χρονο και για να μην πω και παραπανω ξεραινοντε τα τσιμουχακια βαλβιδων. εμενα εχει 20 τσιμουχακια ομως αντι για 16 πραγμα που σημαινει ακομα αυξημενη καταναλωση. και μαλιστα τα τρια τσιμουχακια στον κυλινδρο αντιστιχουν στις βαλβιδες εισαγωγης. μονο απο αυτες γινεται η καταναλωση λαδιου.οχι απο τις βαλβιδες εξαγωγης. και μην ξεχναμε και τα πιτσηλητηρια των εμβολων που πιεζουν λαδι κατων απο τις φουστες των εμβολων με σκοπο να διασκοπριστει στον κυλινδρο απο τις τρυπες που υπαρχουν γυρω γυρω απο το εμβολο. ακομα εναν παραγοντας για να καιει λαδι απο τη μανα του.
περιμενα μεγαλυτερη καταναλωση παντως γιατι γενικως εχουν καταναλωση λαδιου οι 20v λογω πολλων βαλβιδων και λογω αυξημενων στροφων σε σχεση μ εναν συμβατικο κινητηρα. εσυ τι καταναλωση εχεις νικο?
και μην ξεχνατε. ενας κινητηρας που εχει μια ελαφρα καταναλωση λαδιου σημαινει τελεια λιπανση χιτωνιου. πολλοι κινητηρες καινε λαδι απο τη μανα τους. πρεπει να καινε δλδ για λογους αξιοπιστιας.
εμενα ειναι κατασκευη του 1993. ποσο λαδι επρεπε να καιει δλδ? υπαρχει καποιος να μου δειξει εναν κινητηρα οποινδηποτε υπερτροφοδοτουμενο που να μην εχει ανοιχτει στα 13 χρονια? ουτε τρια δεν του εδινα εγω χωρις να ανοιχτει μοτερ.κι ομως ο κινητηρας μου ΔΕΝ εχει λυθει ακομα. μη ρωτησετε που το ξερω γιατι αυτη ειναι η δουλεια μου.
κι ομως βρεθηκαν μαυροκαπακα (3) που εκαναν γενικη επισκευη πολυ νωρις σχετικα γιατι ετσι επρεπε επειγοντως. εδω τι απανταμε?
το συνολο και το θεμα και την μπαλα τα χασαμε ομως.
απλα κριμα που συνεβηκε αυτο στον χρηστο. δημητρη νομιζεις οτι αν αλαχτει φλατζα θα σωπασουν ολα? απλα θα δουλευει. θα παρει μπροστα.
η καταπονηση εγινε ηδη και πολλα μερη του κινητηρα (προσωπο μπλοκ και καπακιου) ισως εχουν πετσικαρει. με τη θερμοκρασια την υψηλη 'πρηστηκαν' τα εμβολα. τα εμβολα αναγκαστικα ανοιξαν παραπανω τα ελατηρια και αυτα με τη σειρα τους οσο τα 'καις' τοσο τα σκληραινεις.αν δεν εχουν σε ενα βαθμο λιωσει.και φυσικα αυτα με τη σειρα τους ενοχλησαν τα χιτωνια.(γραμωσεις που δεν φαινοντε με το ματι). αμα δεις τις γραμωσεις με το ματι παει το παιχνιδι.ετσι ειναι η σειρα σε εναν κινητηρα.οποτε κατα τη γνωμη μου παντα ειναι θεμα χρονου να παραδωσει πνευμα ο κινητηρας του χρηστου.