Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Αξιοπιστία Corolla
Παλιά 18-05-06, 17:28
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 329
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spyros_45";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
[..] Κοιτώντας τα μηχανικά μέρη στο καπό του Ε12 θα δούμε αρκετά συχνά να γράφεται η λέξη VALEO. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Μπορεί ο κινητήρας να είναι japan αλλά τα υπόλοιπα κλάφτα. Για μένα το μεγαλύτερο λάθος της Toyota και πολλών άλλων Ιαπώνων είναι οτι αποφάσισαν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη και μοιραία να συνεργαστούν με ευρωπαϊκές εταιρείες. Αλήθεια κάθε πότε αλλάζετε πλέον συμπλέκτη? Δισκόπλακες? Αποκλείεται πάντως κάθε 200,000 χιλιόμετρα! Αυτό πολυ απλά θέλω να πω. Μας είχαν καλομάθει οι π@....δες τόσα χρόνια και τώρα μας κακοφαίνεται. Σε λίγο θα ζητάνε και πολλαπλασιαστές όπως τα seat kai ta megane.
Tι να πώ...Γράφουν όντως πολλά μέρη Valeo(καντράν,κλειδιά,φανάρια) αλλά όχι μηχανικά.Κατα καιρούς οτι και να έψαχνα έγραφε Denso... Nαι,200,000χλμ για δισκο δεν νομίζω τον αλλαξα στις 90.000 που δεν ειναι και λγα για 190 άλογα αμάξι.Δισκους δεν έχω αλλάξει ακόμα αλλά βλεπω πολλά παιδιά που θέλανε και απο τα 30.000 και τρεις την ώρα τακάκια...Αλλά είναι τα τακάκια αξιοπιστία? Μιλαμε για μηχανικά προβημάτα που καθιστούν ενα αυτοκίντηο αξιόπιστο? Θεωρώ οτι η αναξιπιστια με την αξιπιστια εχει να κανει καθαρα με την αλλαγη προορισμού το πρωί.Δλδ αν ξυπνας και εχεις σκόπο να πας στην δουλεια σου και αλλάζεις προορισμό για το συνεργείο..Λάθος κανω?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Edit: Να συμπληρώσω ότι προφανώς δεν είναι ισοδύναμες όλες οι στατιστικές. Για το TUV αναφέρεις "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" και τα ποσοστά είναι <10%.
Οι Άγγλοι (Warranty Direct) προφανώς βάζουν μέσα όλα όσα πληρώνουν για επισκευές.
Και οι 2 στατιστικές μπορεί να είναι σωστές.
Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα...Τι όσο πληρώνουν σε επισκευες?Δηλαδή για όλα? Ερώτηση δλδ αν είναι έτσι:Ενας ιδιοκτήτης corolla παει στο συνεργειο και πληρώνει 60 ευρώ για 2 καμενες λάμπες,150 ευρώ για τακακια μπρός πίσω και αλλα 100 ευρώ για εναν αισθητήρα λ συνολικά 310 ευρώ και 3 φορές συνεργείο.Και ένας ιδιοκτητης
MG TF(τα καπάκια "ραγίζουν" απο το εργοστάσιο) πληρώσει 300 ευρώ για αντικατάσταση μιας φλαντσας κεφαλής και παει μια φορά συνεργείο,αυτο σημαινει οτι το corolla ειναι λιγότερο αξιόπιστο?Και αυτό σημερα,αυριο το mg μπορεί να την ξανακάψει,να παρει νερά στους κυλινδρους και να σπάσει και το μοτερ...Οπότε έχει σημασιά και το ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ βλαβών.Γιατι με καμένη λάμπα μπορίς να πας και ταξίδι ενω με καμένη φλάντζα χλωμό...
Και κατι αλλο ο TUV που λέω μιλαει για τεχνικούς ελεγχους σε 7,5 εκατομύρια οχήματα ενω αυτο που παραθέτεις μιλαει για 55.000 οχήματα.
Και κατι ακόμη.Στο τuv report η boxter που εδω εμφανίζεται στην τελευταία θεση βρισκεται ψηλα σχεδόν παντα μαζί με την corolla.
Και τελος για να μην ξαναμπλέξουμε(αν θελετε) με νουμερα και στατιστικές..εσεις δεν είστε ικανοποιημένοι απο την Αξιοπιστία της Ε12 σας?Εγω πρωσωπικά πολύ....Ενώ αλλο τοσο ειμαι ικανοποιημένος απο την αντιπροσωπεία..Συνεπώς και στην 856ή θεση να ήταν η corolla για μενα σαν ιδιοκτήτη δεν θα έλεγε κατι...Ισως θα ειχε να κανει με μαντράδες και αντιπροσωπειες για να μας λένε οτι "τα αμξια σας χαλάνε γι'αυτο αστο με 5000 ευρω και αμα το πουλήσεις τυχερος θα σαι"..[/spoiler]
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-06, 18:19
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 846
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Σπυρο μην μπερδευεσαι οπου βλεπεις την λεξη Valeo ειναι για πλαστικα κυριως μερη του αυτοκινητου για να ειναι πιο φτηνα...
Ενα φαναρι απο 101 που ειναι απο κρυσταλλο κοστιζει.... αχ παναγιτσα μου ενω το Φαναρι ενος Ε12 πολυ μα πολυ λιγοτερο καπου στα 70Ε μου φαινεται δεν ξερω ακριβως..
Αντικατασταση δισκοπλατο μην το συγκρινεις ετσι καθως η χρηση ειναι για νορμαλο οδηγηση,με νορμαλ ρυθμους και με πολλες υποθεσεις... αληθεια ποιος αλλαζει νορμαλ ταχυτητες σε αμαξι με αλογα?? κανονικα πρεπει να αλλαζουμε δισκο μολις αρχισει να πατιναρει(αρε ελλαδαρα μονο εδω γινεται αυτο)ενω ο κατασκευαστης αναφερει διαφορα.. Σε ενα σετ αντικαταστασεις(φτηνο)πρεπει να αλλαχτει καπου στα 60000κμ(βλεπε σαξς και τετοια)
Τα Ε12 μπορει να ειναι κουδουνιστρες επειδη τριζουν λιγο αλλα τριζουν λιγοτερο απο τα αλλα και ολα τα καινουργια αμαξια θα τριζουν καθως κανουν περικοπες στην ποιοτητα των πλαστικων...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-06, 21:27
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 319
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Jim, δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες, τι κατάλαβα από ένα γρήγορο διάβασμα αναφέρω. Είναι Αγγλικά, επειδή αυτά μπορώ να διαβάσω και οπωσδήποτε δεν ισχυρίζομαι σφαιρική ενημέρωση. Και δεν θα κάνουμε και διδακτορικό στην ανάλυση της ποιότητας των στατιστικών!

Εγώ προτείνω να σβήσεις σαν Moderator το Topic, να μην μας στενοχωρεί και ... παίρν[/align]ουν ιδέες και τίποτε μαντράδες!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-06, 21:46
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 329
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Jim, δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες, τι κατάλαβα από ένα γρήγορο διάβασμα αναφέρω. Είναι Αγγλικά, επειδή αυτά μπορώ να διαβάσω και οπωσδήποτε δεν ισχυρίζομαι σφαιρική ενημέρωση. Και δεν θα κάνουμε και διδακτορικό στην ανάλυση της ποιότητας των στατιστικών!
Εγώ προτείνω να σβήσεις σαν Moderator το Topic, να μην μας στενοχωρεί και ... παίρνουν ιδέες και τίποτε μαντράδες!
Οχι ρε φίλε δεν εκεί το θέμα...Απλά οταν βλέπουμε ορισμένα πράγματα πρίν τα κοινοποιήσουμε καλό θα ήταν να τα αξιολογούμε ή απλά να τα αναφέρουμε προς σχολιασμό.Δεν κάνουμε κόντρα ποιός έχει την ποιό αξιόπιστη πηγή απλά πληροφορίες και στατιστικές λλές εγκυρες,αλλές όχι,αλλες αρκετά αξιόπιστες και άλλες λιγότερο.Το καλό λοιπόν είναι να τα αξιολογούμε όλα αυτά που διαβάζουμε (πόσο μαλλον εμεις που γνωρίζουμε εκ των έσω) για να μην μας παραμυθιάζουν και με την σειρα μας,παραμυθιάζουμε και τους αλλους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-06, 21:51
spyros_45 Offline:

Περιοχή: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 387
spyros_45 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Δημήτρη όπως το δει κανείς αυτό που λές. Πάντως όπως ήτανε παλιά δεν είναι. Και κάπου την απάντηση την δίνει ο Βασίλης. Εντάξει στο Καρινα για παράδειγμα αλλάζω δίσκο τώρα. Αυτό δεν σημαίνει οτι το αμάξι ήτανε για κόντρες τα τελευταία 50,000 χιλιόμετρα. Απλά τα υλικά του είναι παρα πολυ ανθεκτικά και άντεξαν για νορμαλ οδήγηση. Τώρα απλά αρχίζουν κατευθείαν πατινάρισμα πριν καν συμπληρώσουν 100,000 χιλ. Αστο το θέμα με τα τακάκια, 2 φορές σε 200,000 χιλ και καμία φορά δισκόπλακες! Το ξέρω οτι επαναλαμβάνω και γίνομαι γραφικός απλά τονίζω αυτό που είπα πριν οτι μας είχαν ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ! Εγώ ποτέ δεν είπα οτι είναι πλέον αναξιόπιστα ετσι όπως το αναφέρεις φίλε μου. Τα μοτέρ τους ήταν, είναι και θα είναι ΚΤΗΝΗ και σημεία αναφοράς, υποδείγματα καλής λειτουργίας! Αυτό ποτέ δεν το αμφισβητεί κανένας. Κάποτε στο στρατό (εκεί στα μέρη σας υπηρέτησα Δημήτρη, στα χωκ , διασταύρωση Πανόραμα-ασβεστοχώρι-χορτιάτη) ένας συν οπλίτης (διατηρούσε πολυ φιλικές σχέσεις με μέλος της οικογένειας Ανιέλι, ήταν συμφοιτητές) μου είχε πει: " Όταν δούλεψα για 3 χρόνια στη Fiat μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ένα πράγμα. Κάθε νέο μοντέλο που έβγαζαν στην παραγωγή οι Ιάπωνες, οι Ιταλοί έπαιρναν το μοτέρ και το έκανα βίδες, φύλλο και φτερό, με ένα και μοναδικό σκοπό. Να πάρουν λίγο απ την τεχνογνωσία των σχιστομάτιδων, να βρούν τι υλικά χρησιμοποιούν και κυρίως σε τι θερμοκρασίες και είναι τόσο ανθεκτικά τα μεταλά τους." Εγώ είχα μείνει με ανοιχτό στόμα και τον άκουγα. Απο τότε πείστηκα οτι εκεί πέρα στην Απω Ανατολή τίποτα δεν κάνουν τυχαία. Γι αυτό και τότε όλα τους τα υλικά ήταν κατασκευασμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ο οποίος καταφερνε να σπάει τα νεύρα και να κόβει το μεροκάματο πολλών ιδιοκτητών συνεργείων. Εγώ ποτέ δεν έδωσα σημασία στα χαζο site τέτοιου τύπου σαν αυτό που γίνεται ο λόγος. Εγώ απλά βλέπω τι γίνεται γύρω μου απο αυτοκίνητα συγγενών, φίλων και γνωστών. Ε λοιπόν η Ε12, το Αvensis και το Yaris διατηρούν τη κλασσική Ιαπωνική μοτερούκλα με ότι πλεονέκτημα φέρει αυτό, αλλά ρε παιδιά ως εκεί πλέον! Και στο φινάλε ξύπνησαν και αυτοί και μπήκαν στο κόλπο του εμπορίου. Πως να το κάνουμε φίλε μου. Κάποτε οι σχέσεις των δυο συμβαλλόμενων πλευρών ήταν λίγο άνισες. Τι θέλω να πω με αυτό? Ο εμπορικός συμβαλλόμενος ήταν (και είναι) η Toyota. Και ο εμπορικός αντισυμβαλλόμενος, μα φυσικά ο αγοραστής του αυτοκινήτου. Και τι γινόταν? Ο δεύτερος με την καταβολή ενός χρηματικού ποσού (π.χ 4,000,000 δραχμών) έπαιρνε ένα αυτοκίνητο και πολυ απλά το είχε για πάντα, έτσι όπως ακριβώς βγήκε απο τη μαμά του, με τα ίδια ανταλλακτικά, όσα χρόνια και αν περνούσαν. Το αγόραζε ο πατέρας (τότε ο γιος έπαιζε με τα playmobil του), στη συνέχεια το έπαιρνε ο γιος και φτάνουμε στο σημείο να βολτάρει ο δεύτερος τον εγγονό του πρώτου. Νομίζετε πως η αντιπροσωπεία αυτά τα γεγονότα δεν τα είδε? Δεν τα κατέγραψε? Και να λοιπόν τα τρανά σημερινά αποτελέσματα! Παιδιά να μου το θυμηθείτε όλοι, κάποια στιγμή θα χάσουν το τόπι οι Ιάπωνες. Και η βλαμένη οικονομική θεωρία του τύπου "τα φτιάχνουμε στην Ευρώπη ώστε να μειώσουμε κατά πολύ το κόστος παραγωγής" θα τους γυρίσει μπούμερανκ. Θα την φάνε απο κει που δεν το περιμένουν. Γιατί πολύ απλά εγώ θα γυρίσω και θα πω. " Χάλασε την ποιότητα η νέα γεννιά toyota?Αντίο, πάω στον Ευρωπαίο που είναι και πιο χλιδάτος αμαλάχι, πολλοί απο δαύτους έχουν και πιο φτηνά ανταλλακτικά!" Έτσι θα πω αλήθεια. Γιατί μήπως με το πεζάκι έχω αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα? Κανένα. Και με 80 Ευρώ αλλάζω δισκόπλακες και τακάκια μαζί στα χιλιόμετρα που αλλάζει πλέον και η Toyota! Απλή λογική φίλε Δημήτρη και τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι μπέρδεμα το εμπόριο και ουδείς ξεφεύγει απ τα δίχτυα του και τη μάσα!
Παλιά 19-05-06, 15:08
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 319
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Jim, συμφωνούμε ότι οι στατιστικές έχουν αξία λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα εκτέλεσης τους, που δεν μας είναι όλα γνωστά. Για αυτό προτείνω σοβαρά να σβησθεί το Topic.

Θέλω να επιβεβαιώσω ότι προφανώς υπάρχει διαφορά της Αγγλικής Warranty Direct με αυτά που φαίνεται να βγάζει το Γερμανικό TUV AUTO report (Γερμανικά κανείς?):
http://www.auto-motor.at/Auto/Gebrau...port-2006.html

Τώρα, αν το TUV Report "μετράει" βλάβες που βγάζει το Γερμανικό ΚΤΕΟ σε ελέγχους, τότε δείχνει τα καλλίτερης λειτουργικής κατάστασης αμάξια. Αυτό θα οφείλεται σε (α) καλή ποιότητα κατασκευής και (β) καλή συντήρηση.
Το (β) δεν αποκλείει να ξοδεύεις και λεφτά για επισκευές (Warranty Direct).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-06, 13:04
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ρε παιδια τι ψαχνετε εδω μεσα παιζουν πολυ περισοτερα ε12 ε11 ε10 ε90 να βγαλουμε μια δικη μασ στατιστικη :P
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-06, 13:05
pwpwpali Offline:
banned

και το βασικοτερο εμεις δεν οδηγουμε φλωρικα οπως οι αγγλοι που τρεμουν τον κ.ο.κ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-06, 19:58
Το avatar του χρήστη ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ Offline:

Μοντέλο: Corolla TS '02..είχα
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Δύναμη Σεβασμού: 282
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pwpwpali";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
και το βασικοτερο εμεις δεν οδηγουμε φλωρικα οπως οι αγγλοι που τρεμουν τον κ.ο.κ.
Συμφωνώ..αν μπεις στο site των ιδιοκτητών ΤΟΥΟΤΑ στην Αγγλία θα διαβάσεις ότι υπάρχουν άτομα που έχουν Κορόλλα ή Celica TS και δεν έχουν μπει στο lift ή μπαίνουν σπάνια!!Τότε γιατί τα πήραν?Αφού ψόφια είναι μέχρι τις 6.000 για τα άλογα που λέγεται ότι έχουν,δεν έπαιρναν ένα 1.600άρι?
Παλιά 20-05-06, 20:22
pwpwpali Offline:
banned

το χεις δει πολλες φορες κ εδω ακριβες πισωκουνες γερμανιας κ ιταλιας ανοιχτες οροφες κ πηγενουν με 10χιλ την ωρα τι ειναι?μοστρες...λεζαντες κτλ. θελει να λεει 192 αλογα οχι 110...ασχετα αν ετσι οπως παει ζητημα να χει δει τα 120 αλογα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,16638494 seconds (82,70% PHP - 17,30% MySQL) with 40 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:56.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com