Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από g6";p="6236
φιλε unique αν κοντυνει τις μεγαλες σχεσεις τοτε θα χασει τελικι. θα σου αναφερω παραδειγαμ φιλου μου με impreza sti που εβαλε κοντο σαζμαν και ειχε τρελλο πεταγμα στα φαναρια απο τελικι ομωσ σταματουσε στα 190 φαντασου λοιπον φαση στην εθνικη ναεχει τελικιασει 190 και να τον περναω με το Levin μου χαλαρα αφου εγω τελικιαζω στα 245!!! εβγαλε καπνους απο το αποτελσμα και το ξηλωσε την επομενη μερα
|
Συμφωνω και εγω διοτι το ειδα και στο δικο μου.Με το 6αρι εχεις καλυτερο κλωτσημα,αλλα χανεις σε τελικη σε σχεση με του levin.Για παραδειγμα 2α levin 120km,2α απο 6αρι 80km.Μιλαμε δηλαδη για τεραστεια διαφορα ακομα και απο την 2η σχεση,εννοειται οσο ανεβαινουν οι σχεσεις η ψαλιδα ανοιγει περισσοτερο.Τα θετικα του (6αρι)ειναι οτι επειδη διαθετει μικροτερο κοροπηνιο (69αρι σε σχεση με το 77αρι του levin),μου εχει κατεβασει χαμηλωτερα την ροπη,αλλα τελειωνει γρηγορα.Αυτο θελω να κανω να παρω αυτα τα δυο ακρα και να βρω την χρυση τομη για να τα παντρεψω,μιας και το μοτερ μου δεν ειναι το τερας αφθονων αλογων,ωστε να μην εχω προβλημα με μακρυ σασμαν.Ενα πιο απλο παραδειγμα ειναι με τα παπακια,εαν εβαζες μεγαλυτερο πισω γραναζι ειχες τελικη αλλα οχι καλη επιταχυνση.Αν εβαζες μικροτερο η επιταχυνση ηταν πολυ καλη αλλα υπηρχε προβλημα με την τελικη του...Αυτο ειναι και το κυριο προβλημα που αντιμετωπιζω,να δενουν δηλαδη μεταξυ τους τα γραναζια -σχεσεις- ωστε το ενα να συμπληρωνει το αλλο και να ανεβαζει γραμμικα-ομαλα km,χωρις ομως και απο την αλλη να ειναι κοντο και να μου γεμιζει γρηγορα,με αποτελεσμα να ειναι συνεχεια στη ροπη αλλα να μην βγαζω τα km γρηγορα ...Παντως απο πληροφοριες που εχω μαζεψει για αυτο το θεμα,υπαρχει ενας μαθηματικος τυπος (οποιος το ξερει ας το αναφερει) οπου αναλογα τις σχεσεις που διαθετει το σασμαν και αναλογα το ποσο θελεις τελικη και σε σχεση με τα ποσα δοντια εχει το γραναζι της 1ης,σου βγαζει το ποσα δοντια θα πρεπει να εχει το καθε γραναζι (μεχρι την 6η) χωριστα.Βεβαια αυτα ειναι πολυ βαθια νερα για μενα και εκτος αυτου μενει στην ακρη ο χρονισμος λειτουργειας του μοτερ...