Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_8
Το 1.6 βγαινει με 185/65/14. H αμεσως επομενη πιο σωστη ειναι 195/55/15. Επισης πες μου γιατι το G6R η Toyota το ειχε βγαλει με 195/55/15 (Ιδια σασμαν). Παλι 1.6 και διαφορες δεν εχει σαν αμαξι. Και του Παρη δεν ειναι 1.4, ειναι 1.8 οπως και εγω πλεον. Εμενα με 55αρι προφιλ σε σχεση με το 50αρι μου εχει δειξει οτι παει πολυ καλυτερα.
Οσο για το ψηλωμα και εγω χαμηλωμενος ειμαι 3cm αλλα απλα γεμισε ο θολος καλυτερα και το γουσταρω ακομα περισσοτερο. Πηρε και λιγο υψος αλλα εχει και τα καλα του σε σχεση με πριν που διπλα σε αρκετα πεζοδρομια εβρισκαν οι πορτες απο νωρις.
Το οτι η 195/50 ειναι η πιο οικονομικη και διαδεδομενη δεν αντιλεγω. Δεν παει να πει οτι ειναι και η πιο σωστη ομως..
Επισης με 120χλμ ταξιδιου με 195/50/15 στο GPS εδειχνε 98-103 καπου εκει. Με 55αρι μου δειχνει απο 110-114. Προτιμω να εχω σφαλμα περιπου 10 χλμ οπως τα περισσοτερα κοντερ παρα 20 και βαλε και να ζοριζετε ο κινητηρας και να το καταλαβαινεις επισης. Οπως και με 55αρι ειναι και πιο ανετο κατι που το ζηταω και εγω καθως κανω και ταξιδακια.
Και κατι τελευταιο ισως και λιγο αστοχο παροτι διαφορετικα αυτοκινητα αλλα εχουν περιπου το ιδιο σασμαν με το Corolla. To Celica γιατι εχει 205/50/16? Παλι βγαινει πιο σωστη αυτη σαν επομενη και η 195/55 σαν προηγουμενη (πολυ οριακα ομως) και η 195/60 ακομα πιο σωστη. Σε 16αρα ειναι η 205/45/16.
|
Συμφωνω με αυτα που λες γι'αυτο και καταληγω λεγοντας οτι ειναι αναλογως τι θελει ο καθενας...απλα και το 195/50-15 δε θεωρειται τοσο λαθος βαση του 175'65-14 που φορουσα.Οσον αφορα τις επιλογες της Toyota στις διαστασεις ειναι λιγο κουλες...οπως π.χ στο G6R και στην G6 1.6 f/l οι οποιες ειναι σχεδον ιδια αμαξια με λιγες διαφορες στη μηχανη VVTi και καλυτερη ροπη υπερ της f/l...αρα θεωρητικα επρεπε να της φορεσει και αυτης 195/55-15... οπως επισης θεωρω κουλη τη μαμα διασταση της TS (195/55/16) αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο...Οι Ιαπωνες κατι θα ξερουν παραπανω...
Για να γενικεύσω λοιπον εάν τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητό σας ελαστικά με μεγαλύτερη συνολική διάμετρο και πέλμα, θεωρητικά, θα εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο. Αυτό συνεπάγεται ελαφρά υψηλότερη τελική ταχύτητα και καλύτερη πρόσφυση, ταυτόχρονα όμως επιβαρύνει τις επιταχύνσεις, την κατανάλωση και, πιθανότατα, τα όρια υδρολίσθησης σε περίπτωση βροχής.
Εάν, αντίθετα, περιορίσουμε τη διάμετρο των τροχών μας και το πλάτος του πέλματος, βελτιώνουμε τις επιταχύνσεις και την κατανάλωση, σε βάρος όμως της τελικής ταχύτητας και των ορίων πρόσφυσης (ουσιαστικά της οδικής συμπεριφοράς). Ελπιζω να συμφωνούμε όλοι σε αυτό...