Ενα μικρο αναγκαστικό update οχι τοσο στο αυτοκινητο, αλλά σε ενα απο τα παρελκομενα του.
Η ιστορια εχει ως εξης.
Πριν 3 Παρασκευες επρεπε να παω Σαλαμινα. Βαζω το αμαξι στο φερυ, το κλειδωνω και ανεβαινω πανω για να βλεπω τη θέα. Φτανει το φέρυ στα Παλουκια, κατεβαινω να το ανοιξω πατωντας το unlock στο κλειδι και δεν εκανε τιποτα... Βρε πατουσα, ξαναπατουσα τιποτα... Γυρω γυρω το αμαξι, δεν εδινε σημα καθολου. (Εμενα ο συναγερμος ειναι συνδεδεμενος με το κεντρικο κλειδωμα). Επειδη το φερυ ειχε πια δέσει και ειχα αρχισει να τρωω χριστοκάντιλα απο τους πισω, αναγκαστικά ανοιξα με το κλειδι την πορτα, αρχισε να βαραει ο συναγερμος, ανοιξα καπω και απενεργοποιησα συναγερμο (ευτυχως ειχα το κλειδακι του μαζι) και μετα εβαλα μπρος και εφυγα... Την ιστορια την ανεφερα απλα για να δειτε πως το στραβο θα σου τυχει την χειροτερη στιγμη...
Η νεκροψία εδειξε τελειωμενη μπαταρία στο κλειδι. Οποτε λεω οκ, θα δωσω 2-3 ευρω να αλλαξω μπαταρια. Ανοιγω το κλειδι για να αλλαξω μπαταρια και μου μενει το ενα κουμπι στο χέρι... Φτουυυυυυυυυυυυυ λεω και αρχιζω να ψαχνω για εναλλακτικη. Εντελως τυχαια κανω και μια συνομιλια μεσω FB με τον Sotoscap (Σωτηρη) και μου λεει πως βγαινουν ανταλλακτικα κουμπακια. Μου δινει και το σάιτ ενος μαγαζιου στην Ελλαδα να παω να κοιταξω. Παω απο εκει και ηταν ολα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ... Δεν αγοραζω τιποτα και αρχιζω να ψαχνω στο ebay...
Μια που μπηκα στο τριπακι λεω δεν αλλαζω και το κλειδι με κανενα απο τα καινουρια τα flip key? Το παλιο μου κλειδι ειχε αρχισει να γινεται χάλια μετά απο σχεδον 8 χρονια. (Το 2ο κλειδι το εχω απειραχτο ολοκαινουριο).
Ψαχνω στο ebay λοιπον και ενω εβρισκα τετοια κλειδιά δεν ειχε κανενας με λεπιδα Valeo... Αρχισα να στελνω ε-μαιλ σε οποιον πωλητη πιστευα οτι θα εβρισκα (μου ειχε πει και ο Σωτος καποιον) αλλα κανενας δεν ειχε τετοια λεπιδα και επρεπε να την παραγγειλει και να περιμενω 1-2 βδομαδες κτλπ.
Ειχα απογοητευτει τρελά ως που ξαφνικά μια μέρα μου απανταει ενας και μου λεει πως βρηκε καπου κρυμμενο ενα κουτι με τετοιες λεπιδες και του ειχε περισσεψει μια!
Επιτοπου παρηγγειλα το κλειδι, την λεπιδα και μου εκανε δωρο και τα καινουρια λαστιχένια κουμπάκια! Συνολο ολα μαζι με τα μεταφορικα.... 13,5 ευρω...
Το μαγαζι στην Αθηνα ηθελε 10 ευρω για τα κουμπακια και 40 ευρω για το flip key...
Τα παρελαβα, εκοψα την λεπιδα, τα συναρμολογησα και το αποτελεσμα το βλεπετε στις φωτο.... Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το κλειδι εγινε καινουριο. Η τελευταια φωτο με το 2ευρω ειναι για να εχετε συγκριτικό και να καταλάβετε το μεγεθος.