Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Ts Forum -3-
Παλιά 01-12-05, 22:11
Το avatar του χρήστη Stathis
Stathis Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 278
Stathis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Μήπως απλα ελαφρενει το αυτοκινητο και καταλαβαίνεις τι διαφορά?

Γιατι εγω την καταλαβαίνω.

Φυσικα πιστευω να μιλάς για ψηλά πραγματα. ψιλοδιαφορές δλδ.
Παλιά 02-12-05, 09:56
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stathis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Μήπως απλα ελαφρενει το αυτοκινητο και καταλαβαίνεις τι διαφορά?
Γιατι εγω την καταλαβαίνω.
Πάλι καλά, δεν είμαι ο μόνος !!! Αν είναι έτσι αντί για φίλτρα Κ&Ν, TRD κτλ, καλλίτερα να ρίχνουμε καμμιά δίαιτα .... όσοι έχουμε περιθώριο! Και από εδώ και εμπρός ποτέ γεμάτο ντεπόζιτο!

Πάντως αναρωτιέμαι μήπως "παίζει" και το σύστημα παροχής βενζίνης (αντλία βενζίνης, σύστημα ψεκασμού, ντεπόζιτο) γιατί σαν να αλλάζει και ο θόρυβος μηχανής-εξάτμισης. Και μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι "τραβάει" καλλίτερα αμέσως μετά από γέμισμα. Θα μπορούσε να παίζει η πίεση καθώς φεύγει βενζίνη από το δοχείο βενζίνης .
Παλιά 02-12-05, 10:16
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hatzidi2";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
2. εάν στην ίδια ασφάλτο κρατάς το τιμόνι (από την ημέρα που άλλαξα τα λάστιχα, υπάρχει μια μικρή διαφορά στο που δείχνει το τιμόνι για την ευθεία) ασυναίσθητα κάνεις μια ελαφρία κίνηση για να το φέρεις στα ίσια με αποτέλεσμα να στρίβεις.
Λοιπόν πρόσεξα ότι και το δικό μου τιμόνι είναι ελάχιστα στραμμένο αριστερά για να πάς ευθεία, αλλά το καταλαβαίνει μόνο αν το κοιτάξεις!
Δηλαδή δεν αποκλείεται τα Toyo 205/50/16 να μας χάλασαν την σύγκλιση-ευθυγράμμιση των τροχών? Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε και γιατί δεν είδα καμμία ουσιαστική βελτίωση ώς προς τα φθαρμένα Turanza.
Επ΄ευκαιρία, είχα την εντύπωση ότι τα Turanza κρατούσαν πολύ καλλίτερα μετά τις μετρήσεις "Σύγκλισης-ανάρτησης-φρένων" που μου είχαν κάνει στην Toyota και υποψιαζόμουν ότι ίσως βελτίωσαν προηγούμενες κακές ρυθμίσεις. Αλλά μπορεί να είχαν καθαρίσει και οι δρόμοι λόγω βροχών.
Χατζίδη κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις.
Παλιά 02-12-05, 14:36
hatzidi2 Offline:

Μοντέλο: COROLLA TS 2003
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
hatzidi2 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
sorry για την καθυστέρηση ενημέρωσης.
Τελικά μετά την ευθυγράμηση, διορθώθηκε το πρόβλημα του φρεναρίσματος, και ήρθε στα ίσια και το τιμόνι.
το χαρτι της ευθυγράμησης δεν μου έκοψε να το πάρω μια φωτοτυπία, αλλά από ότι μου είπαν ήθελε.
Η πρώτη εντύπωση ήταν παρά πολύ καλή, σαν να οδηγούσα άλλο αυτοκίνητο, έδειχνε ποιό σφιχτό, μετα από καμμία πενηνταρία χιλίομετρα, και συγκεκριμένα στην Αττική Οδό, παρατήρησα ότι όταν άφηνες το τιμόνι τραβούσε δεξία, και το ξαναπήγα.
Το εβάλαν ξανά στο μηχάνημα, αλλά δεν ήθελε τίποτα, και αυτό που του έκαναν ήταν τα λάστιχα πρός -πίσω και το πρόβλημα λύθηκε.
Η εξήγηση που μου είπαν ότι μετά από τα τόσα φρεναρίσματα στα δοκιμαστικά κάποιο λάστιχο ίσως είχε φαγωθεί περισσότερο.
Τους πίστεψα και έφυγα.
Παλιά 17-12-05, 22:03
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Συνεχίζω την συζήτηση που ξεκινήσαμε στο "Dyno Day" για την χρησιμότητα του θερμοστάτη TRD. Οι επιφυλάξεις μου αφορούν την καταπόνηση, ειδικά το καλοκαίρι, του ανεμιστήρα (και μπαταρίας), της αντλίας νερού και τις διάφορες συνδέσεις-φλάντζες από την αυξημένη ανάγκη ψύξης και ροή ψυκτικού υγρού (?) για να κρατάει 15C χαμηλώτερη θερμοκρασία. Κάνω λάθος?

Όσον αφορά τα φίλτρα αέρος, το μόνο που εγώ μπορώ να συγκρίνω είναι τιμές: δεν έχω δεί πουθενά προδιαγραφές ροής και κατακράτησης σωματιδίων σκόνης. Κάποια στιγμή θα αγοράσω το φίλτρο της TRD από την ΤΤΕ, βασικά επειδή είναι Toyota και επειδή η TRD δίνει μιά γενική συγκριτική καμπύλη (ως προς τα εργοστασιακά) που δείχνει ότι κρατάνε ικανοποιητικά την σκόνη.
Παλιά 19-12-05, 01:54
Kapios Offline:
Νεότατος

Kapios είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Συνεχίζω την συζήτηση που ξεκινήσαμε στο "Dyno Day" για την χρησιμότητα του θερμοστάτη TRD. Οι επιφυλάξεις μου αφορούν την καταπόνηση, ειδικά το καλοκαίρι, του ανεμιστήρα (και μπαταρίας), της αντλίας νερού και τις διάφορες συνδέσεις-φλάντζες από την αυξημένη ανάγκη ψύξης και ροή ψυκτικού υγρού (?) για να κρατάει 15C χαμηλώτερη θερμοκρασία. Κάνω λάθος?
Ναι τεράστιο! Αμάν...νισάφι πια! Για θερμοστάτη μιλάμε...όχι για μετασκευή του αυτοκινήτου σου σε turbo! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!! END OF STORY! Πως αλλιώς να το πω; yell

Παράθεση:
Όσον αφορά τα φίλτρα αέρος, το μόνο που εγώ μπορώ να συγκρίνω είναι τιμές: δεν έχω δεί πουθενά προδιαγραφές ροής και κατακράτησης σωματιδίων σκόνης. Κάποια στιγμή θα αγοράσω το φίλτρο της TRD από την ΤΤΕ, βασικά επειδή είναι Toyota και επειδή η TRD δίνει μιά γενική συγκριτική καμπύλη (ως προς τα εργοστασιακά) που δείχνει ότι κρατάνε ικανοποιητικά την σκόνη.
Μάλιστα. Ενώ τα υπόλοιπα που σου πρότεινα πιστεύεις ότι δεν κρατάνε ικανοποιητικά την σκόνη; ή μήπως πιστεύεις ότι είναι φτιαγμένα από άλλο υλικό; Για την πληροφόρηση σου και η C-One και η TOM's Τoyota είναι. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τα κολήματα που τρως...αλλά από την άλλη δικά σου είναι τα λεφτά! Δώσε τα όπου θες! Εγώ την άποψη μου σου είπα σύμφωνα με δυναμομετρήσεις και facts ατόμων που τα έχουν βάλει! Τι άλλο θες; Γραπτή εγγύηση από την εκάστοτε εταιρία για το πόσα ακριβώς σωματίδια σκόνης κάνει κατακράτηση το φίλτρο; Ήμαρτον...!!!
Παλιά 19-12-05, 10:01
hatzidi2 Offline:

Μοντέλο: COROLLA TS 2003
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
hatzidi2 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγώ ακολουθώντας τις συμβούλες του φίλου του Αστακού, καθάρισα το airflow-πεταλούδα γκαζίου, + ότι τοποθέτησα το φίλτρο της HKS, και είδα μια μικρή διαφορά στην απόδοση.
Εκει που είδα αισθητή διαφορά είναι στο ρελαντί, τώρα κρατάει σταθερή τη βελόνα, ενώ πρίν έκανε ορισμένα σκαμπανεβάσματα.
Παλιά 19-12-05, 10:25
Το avatar του χρήστη kosmas
kosmas Offline:
Πορωμένο Μέλος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Δύναμη Σεβασμού: 309
kosmas είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hatzidi2";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
εγώ ακολουθώντας τις συμβούλες του φίλου του Αστακού, καθάρισα το airflow-πεταλούδα γκαζίου, + ότι τοποθέτησα το φίλτρο της HKS, και είδα μια μικρή διαφορά στην απόδοση.
Εκει που είδα αισθητή διαφορά είναι στο ρελαντί, τώρα κρατάει σταθερή τη βελόνα, ενώ πρίν έκανε ορισμένα σκαμπανεβάσματα.
Να τον ακούτε τον δάσκαλο, αν και μας άφησε να γίνουμε μπάχαλο για λίγο καιρό,
αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ
Παλιά 21-12-05, 01:02
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kapios";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι τεράστιο! Αμάν...νισάφι πια! Για θερμοστάτη μιλάμε...όχι για μετασκευή του αυτοκινήτου σου σε turbo!

Δώσε τα όπου θες! Εγώ την άποψη μου σου είπα σύμφωνα με δυναμομετρήσεις και facts ατόμων που τα έχουν βάλει! Τι άλλο θες; Γραπτή εγγύηση από την εκάστοτε εταιρία για το πόσα ακριβώς σωματίδια σκόνης κάνει κατακράτηση το φίλτρο; Ήμαρτον...!!!
Φίλε Αστακέ, δεν νομίζεις ότι είσαι πολύ απόλυτος στις θέσεις που παίρνεις? Εκτός κι άν έχεις full-time δουλειά το αυτοκίνητο.
Για τα φίλτρα μιλάς σαν να έχεις κάνει σε όλα συγριτικό test εσύ ο ίδιος!
Όσον αφορά τον θερμοστάτη, ας εκτιμήσει ο καθένας πως θα ψύχεται 15 βαθμούς περισσότερο ο κινητήρας.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι είμαι άσχετος στα αυτοκίνητα και άν είσαι εσύ εδικός δεν έχω αντίρρηση να δεχτώ ότι λές, αλλά κάποια τεκμηρίωση δεν βλάπτει.
Παλιά 21-12-05, 03:14
Kapios Offline:
Νεότατος

Kapios είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Φίλε Αστακέ, δεν νομίζεις ότι είσαι πολύ απόλυτος στις θέσεις που παίρνεις? Εκτός κι άν έχεις full-time δουλειά το αυτοκίνητο.
Για τα φίλτρα μιλάς σαν να έχεις κάνει σε όλα συγριτικό test εσύ ο ίδιος!
Όσον αφορά τον θερμοστάτη, ας εκτιμήσει ο καθένας πως θα ψύχεται 15 βαθμούς περισσότερο ο κινητήρας.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι είμαι άσχετος στα αυτοκίνητα και άν είσαι εσύ εδικός δεν έχω αντίρρηση να δεχτώ ότι λές, αλλά κάποια τεκμηρίωση δεν βλάπτει.
Κάτσε κάτσε γιατί πήρες φόρα...Τι είδους τεκμηρίωση θες φίλε CTS03; Στο ποιό φίλτρο κρατάει 10 σωματίδια σκόνης παραπάνω και ποιό λιγότερα; Αυτό δεν νομίζω να μπορέσουν να στο απαντήσουν ούτε οι κατασκευάστριες εταιρίες. Την γνώμη μου για τα φίλτρα στην είπα τόσο εδώ όσο και στο άλλο thread. Και να μην σημειώσω και τις φορές που στα είχα επαναλάβει και στο toyota owners club. Όχι μόνο για τα φίλτρα αλλά και για την ανάρτηση.
Επίσης σου είπα με ποιά φίλτρα θα δεις διαφορά και με ποιά όχι. Προσπάθησα να μην σε κάνω να χαλάσεις λεφτά τσάμπα. Αλλά κι εκεί έχεις τις αντιρήσεις σου...τι να σου πω!

Πριν συνεχίσω...για το θέμα του θερμοστάτη... Σου είπε κανείς ότι η αλλαγή θερμοστάτη ψύχει το μοτέρ περισσότερο κατά 15 βαθμούς; Μάλλον τότε δεν ξέρεις τι ακριβώς κα΄νει ο θερμοστάτης στο αμάξι. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον όταν η διαφορά με αυτού της TRD είναι 11 βαθμοί (στο έχω ξαναπεί αλλά ας στο ξαναπώ...82οC ο μαμά - 71οC ο TRD). 11 βαθμοί όχι την ψύξη αλλά στο πότε ανοίγει ο θερμοστάτης. Αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορεί τα νερά του ψυγείου πιο γρήγορα όχι ότι κάνει το μοτέρ να μην φτάνει ποτέ τους βαθμούς λειτουργίας του. Για όνομα!!!

Μην φτάσω καν στο θέμα βλαβών που λες ότι μπορεί να γίνουν. Ψυγεία, παραφλού και ένα κάρο πράγματα τα οποία απλώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλλαγή του θερμοστάτη. ΚΑΜΙΑ!! Δεν ξέρω με τι άλλο τρόπο να στο πω!

Τώρα στο ζουμί...για το θέμα του αν είμαι απόλυτος κι αν έχω full-time job με το αυτοκίνητο...

Είμαι απόλυτος για πράγματα που έχω δοκιμάσει και χιλιο-δοκιμάσει. H δουλειά μου δεν είναι το αυτοκίνητο αλλά το hobby μου, το μεράκι μου. Όπως πιστεύω ότι είναι στο 99% των ατόμων που γράφουν εδώ μέσα. Ο λόγος που στα είπα (όχι μόνο εσένα αλλά και σε πολλούς άλλους στο παρελθόν) δεν ήταν ούτε για να το παίξω ξερόλας ή "απόλυτος" όπως λες. Καλώς ή κακώς φίλε μου CTS03 δεν έχω ξοδέψει ούτε 1, ούτε 2, ούτε 3 αλλά αρκετά λεφτά πάνω στο TSport. Πάντα με γνώμονα την αξιοπιστία και την επίδοση αλλά και το value for money. Δεν είμαι κανάς πλούσιος, ούτε εκατομυριούχος. Ξέρω τα λεφτά αυτά πως βγαίνουν με αίμα και ιδρώτα και πολλά παιδιά κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να τα μαζέψουν. Αυτά που λέω δεν είναι για να το παίξω δάσκαλος ή απόλυτος. Αν έτσι νομίζεις τότε με συγχωρείς που στα είπα. Απλά θεωρώ ότι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κατευθύνει με κάθε εντιμότητα για το τι αξίζει και τι όχι, για το τι θα δει σε επιδόσεις και το τι όχι, πρέπει να το κάνει. Αυτό κάνω με αυτά που ξέρω. Και πίστεψε με ότι λέω το έχω κάνει. Πρώτα στο αμάξι μου (με χίλια-δυο τεσταρίσματα) και μετά το προτείνω. Και όταν προτείνω κάτι να ξέρεις ότι δεν το κάνω αν δεν είναι τουλάχιστον 1000% αξιόπιστο.

Τώρα πραγματικά κράτα την γνώμη σου περί απόλυτης στάσης για τον εαυτό σου! Σου είπα την γνώμη μου...την θες, καλώς...δεν την θες, πάλι καλώς. Εσύ έχεις τα γένια, εσύ και τα χτένια.

Αυτά φίλε...!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kosmas";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Κοσμά, όπως άλλωστε έχω ευχαριστήσει και τα υπόλοιπα παιδιά για το καλωσόρισμα τους. Αλλά όπως φαίνεται, όπως ξαναήρθα έτσι θα ξαναφύγω. Ίσως να μην χρειάζεται κάποιος τόσο "απόλυτος" ανάμεσα σας.

Πραγματικά χάρηκα για αυτή την σύντομη επάνοδο μου. Να είστε καλά παιδιά, με πολλά καλά χιλιόμετρα και πάντα τα corollάκια σας να είναι καλοτάξιδα!

OVER & OUT!
Κλειστό Θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,23396707 seconds (81,17% PHP - 18,83% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:29.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com