Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hatzidi2";p="
πρέπει να έχω κάποιο πρόβλημα με τα φρένα.
Μόλις πάτησω φρένο με πολλά χιλιόμετρα με τραβάει δεξία. Μιλάμε για πολύ τράβηγμα σε σημείο να με φέρει σβούρα.
Οταν γίνει με λίγα χιλιόμετρα καταλαβαίνω ότι κάνει χρήση του ABS ο δεξιός μπροστά.
Η πίεση των ελαστικών που ξαναμέτρησα είναι ίδια σε όλα, ζυγοστάθμηση έχω κάνει πρόσφατα.
Ευθυγράμηση δεν έχω κάνει, αλλά δεν θα το καταλάβαινα από κάποιο τράβηγμα στο τιμόνι.
Εχει κανείς αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.
|
Ακόμα δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πρόβλημα.
Σήμερα πήρα ένα τεχνικό και κάναμε βόλτες, με τα εξης συμπεράσματα:
1. όταν πατήσεις τέρμα φρένο, και είναι καλή άσφαλτος, επίπεδη, και αφήσεις το τιμόνι το αυτοκίνητο πηγαίνει ευθεία.
2. εάν στην ίδια ασφάλτο κρατάς το τιμόνι (από την ημέρα που άλλαξα τα λάστιχα, υπάρχει μια μικρή διαφορά στο που δείχνει το τιμόνι για την ευθεία) ασυναίσθητα κάνεις μια ελαφρία κίνηση για να το φέρεις στα ίσια με αποτέλεσμα να στρίβεις.
3. σε δρόμο με αναπηδήσεις μόλις πατήσεις σε πέρνει προς κάποια πλευρά, εκεί κάνεις μικρό κινήσεις για να διορθώσεις την πορεία, (εχεί χαλάσει όλη η πορεία του αυτοκινήτου), κατί οι κινήσεις του τιμονιού, κατί οι αυτόματες κινήσεις των συστημάτων.
το πρώτο που θα κάνουμε είναι ευθυγράμηση, για να έρθει το τιμόνι απόλυτα ίσια και βλέπουμε. (μου είπαν ότι κάποια ρύθμιση έχει ψιλοχαλάσει από την διαφορά πέλματος των ελαστικών)
ελπίζω να μην λένε μπούρδες και πληρώσω τζάμπα την ευθυγράμηση.
το κακό είναι ότι δεν έχουν μέσα φρενόμετρο, αμορτισερόμετρο, κ.λ.π