Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: TS FORUM
Παλιά 22-09-04, 03:03
Astakos Offline:

Περιοχή: Βούλα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Astakos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε ΑΣΤΑΚΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ LICUID?Εγω παντος εχω βαρκα να το βαλω σε μια στροφη να δεις πως θα γυρισει και θα καταλαβεις αν σου λεω ψεματα η οχι!!
Εμένα δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα με τριγμούς (εκεί πάει το κουδουνίστρα), παρά μόνο αυτόν του CD.

Όσον αφορά το αν στρίβει το δικό μου και του liquid μένει απλά να σε βάλουμε μέσα και να δεις!! Θα μπαίνεις στη στροφή με τα μάτια!!! 8)
Παλιά 22-09-04, 10:02
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 280
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Γεια σου ρε Αστακάρα!

TSPORT ALL THE MONEY!!!! Ποιος σύγκρινε ρε τον τενεκέ την Αλφα με την Κορολάρα ρε. Θα του ρουφήξω το αίμα!!!!!

shoothim
Παλιά 22-09-04, 10:14
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 845
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Φιλε αστακε ξερω πως ειναι να εχεις βαρκα γιατι εχω και γω μια και τωρα δεν τολμω ουτε με τα ματια να μπω σε στροφη.ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Στο 1000μετρο πρεπει να εφαγα 400μετρα μιλαμε για ξυλο οχι για κανα 2-3αμαξια

Παλιά 22-09-04, 12:22
Το avatar του χρήστη Ultramar
Ultramar Offline:
Μέλος

Περιοχή: Αγ.Δημήτριος
Δύναμη Σεβασμού: 258
Ultramar είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παιδιά ,μισό λεπτό γιατί ξεφύγαμε λιγάκι...Μπορεί η CTS να έχει μοτεράκλα όλα τα λεφτά, αλλά ως εκεί....Το στήσιμο που έχουν τα ALFA συγκρίνεται μόνο με ακριβότερα μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Μπορεί βέβαια σε θέματα κατανάλωσης να είναι super ρουφ-oil... :P (ειδικά σε όσους έχουν βαρύ δεξί πόδι) αλλά αντικείμενικα τα ALFA ΣΤΡΙΒΟΥΝ......!!!!. Για μένα τουλάχιστον η απόλαυση είναι τα στροφιλίκια....και με τη CTS μου έχουν λείψει πολύ...

Από πότε το "στρίβειν" έχει οποιαδήποτε σχέση με αρραβώνες και τέτοια άσχετα;
Παλιά 22-09-04, 13:45
Astakos Offline:

Φίλε Ultramar τι πρέπει να κάνω για να σε πείσω να βάλεις την ανάρτηση που φοράω;; ή τουλάχιστον την TEIN SUPER STREET!! Τότε θα δεις τι σημαίνει στρίβω με την CTS!!

Ελπίζω το pm που σου έστειλα να το πήρες.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε αστακε ξερω πως ειναι να εχεις βαρκα γιατι εχω και γω μια και τωρα δεν τολμω ουτε με τα ματια να μπω σε στροφη.ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Στο 1000μετρο πρεπει να εφαγα 400μετρα μιλαμε για ξυλο οχι για κανα 2-3αμαξια
Αυτό που είπα εγώ είναι ότι το δικό μου στρίβει...και στρίβει άπαιχτα!! Αυτό εννοώ όταν λεώ ότι μπαίνεις σε στροφή με τα μάτια!!! Άλλωστε εσύ μιλάς για κόντρα χιλιομέτρου ευθείας...τι σχέση έχει το στρίψιμο;;
Παλιά 22-09-04, 14:57
vaggelis Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 273
vaggelis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
astakos,,,,,δε νομιζω οτι το στριβω ειναι μονο η αναρτηση......σημαντικοτερο ρολο παιζει τοο τιμονι το πλαισιο και η γεωμετρια.....αν παρεις ενα αμαξι που αυτα τα στοιχεια ειναι χαλια βαλε μια dynamics και αν δεν πειραξεις τα υπολοιπα το αυτοκινητο παλι θα ειναι ....απλα καλο
Παλιά 22-09-04, 15:15
Το avatar του χρήστη Ultramar
Ultramar Offline:
Μέλος

Περιοχή: Αγ.Δημήτριος
Δύναμη Σεβασμού: 258
Ultramar είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Μια ερώτηση προς όλους τους αναγνώστες του forum....Ο συνδυασμός Sachs Performance αμορτισέρ με Vogtland ελατήρια τι σας λέει ; Φίλε Αστακέ όπως βλέπεις είμαι στο ψάξιμο και μέχρι στιγμής η πρόταση σου παίζει πρώτη επιλογή 8) . Απλά θέλω να το ψάξω λίγο παραπάνω...

Από πότε το "στρίβειν" έχει οποιαδήποτε σχέση με αρραβώνες και τέτοια άσχετα;
Παλιά 22-09-04, 16:34
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Ο Αστακός έχει δίκιο! Ακόμα και τα φιατάκια τα 127άρια στρίβανε με μια καλή ανάρτηση. Το θέμα "στρίβω" ιεραρχικά έχει ως εξής:

1. ΟΔΗΓΟΣ
2. Τάπητας (άσφαλτος, πάγος?)
3. Ελαστικά
4. Ανάρτηση
5. Ύψος κέντρου βάρους
6. Πλαίσιο
7. Κατανομή βαρών
8. Σύστημα διεύθυνσης

ΟΛΑ τα αυτοκίνητα μπορούν να στρίψουν ικανοποιητικότατα αν το κέντρο βάρους είναι χαμηλά (ώστε στη στροφή να μην μεταφέρεται το βάρος απότομα από την μια πλευρά στην άλλη) και όταν η ανάρτηση μηδενίζει τις ταλαντώσεις (είναι δηλαδή σκληρή ώστε ο τροχός να μεταφέρει το φορτίο ομαλά στο δρόμο).

Αν μπορεί κάποιος ας με διαψεύσει!

Αστακέ είσαι όλα τα λεφτά!
Παλιά 23-09-04, 04:04
Astakos Offline:

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vaggelis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
astakos,,,,,δε νομιζω οτι το στριβω ειναι μονο η αναρτηση......σημαντικοτερο ρολο παιζει τοο τιμονι το πλαισιο και η γεωμετρια.....αν παρεις ενα αμαξι που αυτα τα στοιχεια ειναι χαλια βαλε μια dynamics και αν δεν πειραξεις τα υπολοιπα το αυτοκινητο παλι θα ειναι ....απλα καλο
Βαγγέλη σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι αλλάζοντας μόνο ανάρτηση κάνεις ένα αμάξι από βάρκα -> τρένο. Σαφέστατα και παίζουν ρόλο οι παράγοντες που λες...αλλά άλλη ήταν η κουβέντα μου.
Και για να επανέρθουμε, αυτό που εγώ υποστηρίζω είναι ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση που φοράω έκανε, ίσως το πιο απαράδεκτο σε στρίψιμο αυτοκίνητο με τέτοια ιπποδύναμη, να συμπεριφέρεται άψογα και να κοιτάει στα μάτια πολύ ανώτερα αυτοκίνητα σε κάθε είδους στροφή. Βέβαια βοήθησε αρκετά και η μπροστινή θολόμπαρα της ΤΤΕ που έκανε ακόμα πιο άκαμπτο το αμάξωμα στις πλευρικές στρεβλώσεις και στην ανομοιογένεια της εναλλαγής φορτίου στους θόλους.
Έχω ακόμα δουλειά για να πω ότι έχω ένα αμάξι που πλησιάζει στο να γίνει τρένο και για να υποστηρίξω αυτά που γράφει παραπάνω ο φίλος leon74 (nice work there mate!!!), έχω υπόψη μου να βάλω άλλα ζαντολάστιχα, αντιστρεπτικές (εκεί χρειάζομαι την γνώμη σου!! ), σινεμπλόκ (αν βρω) πίσω θολόμπαρα και αν το αντέξω οικονομικά το μπλοκέ της TRD...όλα αυτά βέβαια σε ένα estimate ενός χρόνου!

Τώρα για το θέμα γεωμετρίας και τιμονιού μάλλον κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα..αυτό είναι το αμάξι που έχω και με αυτό θα παίξω! Σίγουρα η ανάρτηση ήταν και παραμένει να είναι το σημαντικότερο βήμα που χρειάζεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς μείωσε δραστικά το body roll και το τιμόνι έγινε αρκετά πιο υπάκουο!!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ultramar";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια ερώτηση προς όλους τους αναγνώστες του forum....Ο συνδυασμός Sachs Performance αμορτισέρ με Vogtland ελατήρια τι σας λέει ; Φίλε Αστακέ όπως βλέπεις είμαι στο ψάξιμο και μέχρι στιγμής η πρόταση σου παίζει πρώτη επιλογή 8) . Απλά θέλω να το ψάξω λίγο παραπάνω...
Φίλε δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με τον συγκεκριμένο συνδυασμό! Τα vogland τα φορούσα στο polo 16v που είχα πιο πριν και τα πέταξα την τρίτη μέρα...κοπανάγανε πάρα πολύ με αποτέλεσμα αντί να στρίβει το αμάξι να μπιστάει!! :x

Αλλά αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής...γιατί δεν κοιτάς κάτι σε λύση coil-over; Θεωρώ ότι είναι the best money can buy!! Και τα ρυθίζεις όπως θες και χαμηλώνεις το αυτοκίνητο μέχρι εκεί που θες και δεν έχεις τον φόβο του αγοράζω γουρούνι στο σακί!! Αρκεί βέβαια να μην έχεις οικονομικό πρόβλημα, γιατί εκεί παώ πάσο...αλλά γενικά και πραγματικά πολύ φιλικά και με ενδιαφέρον έχε στο νου φίλε μου...ότι πληρώσεις παίρνεις!!

Και να εκθειάσω έτσι λίγο παραπάνω την ανάρτηση μου...όσοι μπορείτε πάρτε το Evolution Car του Οκτωβρίου και διαβάστε για έναν τύπο που τούρπισε ένα Cellica TS (250 άλογα) και με νίτρο το έφτασε στα 350 max!! 8)
Ο τύπος έχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο Toyota κι άνοιξε δίπλα σε αυτό το Coyote Tuning (βελτιωτικό οίκο).

Για φανταστείτε τι ανάρτηση του φοράει;;

Σωστά...KW coil-over Variante 2!!!

E, όλο και κάτι θα ξέρει παίδες έτσι δεν είναι;;;

@ leon74:

Συμφωνώ κι επαυξάνω φίλε μου με ότι είπες...ίσως τα χαλάμε λίγο στην ιεραρχία αλλά δεν τρέχει τίποτα!!

Thanx for the support!!

Αυτά είχα να πω, πραγματικά φιλικά προς όλους και sorry για το μακρύ post!
Παλιά 23-09-04, 10:45
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Οκ , η ιεράρχηση μπορεί να αλλάξει σε σχέση με πόσο πολύ μεταβάλεις μια παράμετρο. Δηλαδή, ενδεχομένως να μπορείς να επιφέρεις πολύ μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο (βάζοντας π.χ. ένα roll cage) αλλά δεν μπορείς να κατεβάσεις θεαματικά το κέντρο βάρους εάν το αυτοκίνητό σου είναι ψηλό. Οπότε το θέμα πλαίσιο γίνεται πιο σημαντικό...

Επίσης να αναφέρω ότι αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δηλαδή προφανώς, ο λόγος (συνολικό μήκος/μεταξόνιο) και ο λόγος (συνολικό πλάτος/μετατρόχιο) είναι επίσης σημαντικοί διότι αλλάζουν τη ροπή αδράνειας του αυτοκινήτου, αλλά, ειδικά για το πρώτο, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά σε ένα αυτοκίνητο.

Αλλά, να μη γελιόμαστε κιόλας, η φυσική ελέγχεται από πολύ απλές συνθήκες! Όλα τα άλλα είναι απλά αίσθηση, και κάτι που αρέσει σε εμένα, ενδεχομένως δεν αρέσει σε κάποιον άλλο.

Παράδειγμα? Η Alfa 156 διαφημίζει λιγότερο από τρεις στροφές τιμονιού από τέρμα σε τέρμα.... Έχετε δει όμως τι ακτίνα στροφής έχει? ΔΕΝ είναι δυνατό να βάλεις μεγάλο λόγο υποπολλαπλασιασμού και να έχεις και καλή αίσθηση και μικρό κύκλο στροφής... (as simple as that). Εκτός αν μίλάτε για active steering (βλέπε BMW) που μόνο αυτό κοστίζει όσο διακοπές 2 ατόμων 15 ημέρες στην Καραϊβική με ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα μαύρο για αέρα... Οπότε τι προτιμάτε σε αυτή την περίπτωση????
Κλειστό Θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,16998100 seconds (81,51% PHP - 18,49% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:01.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com