Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > Ασφαλειες και Ασφαλιστικες

Ασφαλειες και Ασφαλιστικες Εδω μπορουμε να μιλαμε να ρωταμε και να λεμε τις εμπειριες μας σχετικα με Ασφαλειες και Ασφαλιστικες .

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-01-16, 16:40
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasece Εμφάνιση μηνυμάτων
Να σε γράψει για τι;
για τι πραγμα μιλαμε? αμα δεν εχεις ασφαλεια το συμβολαιο δλδ, δεν το εχεις ακομα και πεις εχω ομως πληρωσει και ακομα δεν το εχω λαβει.
αυτο λεμε.

Το τι ισχυει για ανασφαλιστο δεν το ξερω τα εχουν αλλαξει πολλες φορες.
Μερικες φορες παντως και οι ασφαλιστικες αργουν, παλια μου ειχε τυχει να πληρωσω μερες πριν την ωρα του και το συμβολαιο αργουσε πολυ να ερθει με αποτελεσμα να μην εχω!
ειχα ομως την εντολη πληρωμης που ηρθε πολυ ποιο πριν ταχυδρομικα και μετα απο εκει φαινεται οτι ειναι πληρωμενο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-16, 08:43
Το avatar του χρήστη alexapo
alexapo Offline:
Μικρό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 168
alexapo είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλημέρα!
Περιστατικό με ανασφάλιστο έγινε πρόσφατα όπου ο τύπος το είχε ξεχάσει εντελώς και του πήρανε τις πινακίδες....
Με βάση τη νέα νομοθεσία:
"4. Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται, πέραν των αναγραφόμενων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω διοικητικές κυρώσεις, με πράξη της αστυνομικής αρχής:

αα) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για έξι (6) μήνες.

ββ) Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για έξι (6) μήνες και επί εμπλοκής του σε ατύχημα για δύο (2) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

γγ) Χρηματικό πρόστιμο στον κύριο ή κάτοχο του οχήματος και στον οδηγό αυτού, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα."

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
αμα ειχαμε φωναξει εκει τις ασφαλειες θα ειχαμε γρηγοροτερες διαδικασιες, και αυτος εχει μια ασφαλεια με εδρα Βουλγαρια!!! αλλα εχει εδω γραφεια. Αμα παρει λεφτα μετα ο φανοποιος θα ειναι θαυμα. Λετε γιαυτο να λεει οτι ακομα περιμενει αραγε?
μην τα παρω και το φτιαξω μονος μου.....η ζημια υπολογιστηκε στα 500 ευρω, θελει ισιωμα πορτα οδηγου, πισω φτερο (ειναι 2πορτο), στοκαρισματα, και βαψιμο ολη η πορτα και ολο το φτερο μεχρι το αποπανω και κολονακια μεχρι το τζαμι το μπροστινο!
και επισης επειδη ειχε κατι χτυπηματα απο πριν οταν την αγορασα δλδ, παιζει να πρεπει να πληρωσω συμμετοχη στο βαψιμο, δεν το ειπε ο εμπειρογνωμονας αλλα μπορει να το πουν μετα απο την ασφαλεια με τις φωτογραφιες.
Αν είχατε φωνάξει την φροντίδα ατυχήματος που σίγουρα υπάρχει στα συμβόλαια θα είχε γίνει πιο γρήγορα η απαιτούμενη διαδικασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είχες πάρει λεφτά πιο γρήγορα. Αυτές οι εταιρείες ονομάζονται ΕΠΥ (ελεύθερης παροχής υπηρεσιών) και εδώ αντιπροσωπεύονται από κάποιο γραφείο μεσιτικό κλπ. Εννοείται ότι δεν είναι στον φιλικό διακανονισμό και γι' αυτό περιμένει ακόμα ο φανοποιός τα λεφτά. Εννοείται επίσης ότι εσύ δεν μπορείς να πάρεις τα λεφτά γιατί πρέπει να προσκομίσεις αποδεικτικά επισκευής του οχήματος. Και έτσι να το κάνεις δεν θα δεις καμία μεγάλη διαφορά στον χρόνο αναμονής.
Φιλική συμβουλή: Μακριά από αυτές τις εταιρείες. Είναι πιο φτηνές στα ασφάλιστρα αλλά ψάξε να τους βρείς.....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 28-01-16 στις 15:21. Αιτία: Συγχώνευση posts...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-16, 11:06
Το avatar του χρήστη andreasece
andreasece Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Toyota Corolla E12 1.4
Περιοχή: Ηλιούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 213
andreasece είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexapo Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλική συμβουλή: Μακριά από αυτές τις εταιρείες. Είναι πιο φτηνές στα ασφάλιστρα αλλά ψάξε να τους βρείς.....
Γιατί μακριά; Εσύ θα τις ψάχνεις; Βλέπεις ότι ο Νικηφόρος ταλαιπωρείται τώρα επειδή ο άλλος που τον τράκαρε διάλεξε μικρή εταιρεία. Εμένα τι θα μου προσφέρει να ασφαλιστώ εγώ σε μία μεγάλη; Γιατί να μην μειώσω πολύ τα ασφάλιστρα μου, αφού αν τρακάρω, ο άλλος θα περιμένει τα λεφτά από την ασφαλιστική μου; Οκ, υπάρχουν και καλύψεις που παίρνεις εσύ λεφτά, όπως κλοπή, θραύση κρυστάλλων κλπ, αλλά πιθανοτικά αν το σκεφτούμε μάλλον πιο πιθανό είναι να τρακάρεις, παρά να στο κλέψουν.
Παλιά 28-01-16, 11:47
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 890
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Γιατί; Γιατί εσύ αυτή τη στιγμή το βλέπεις από την οπτική του θύτη, ότι εσύ προκάλεσες ατύχημα, οπότε στα τέτοια σου... Αν έχεις εξασφαλίσει με κάποιο μαγικό τρόπο ότι ποτέ δε θα υπάρξεις θύμα με άτομο που έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης με εσένα, τότε είσαι ο καλύτερος... Δε το έχεις εξασφαλίσει όμως... Και όπως λες και εσύ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τρακάρεις... Οπότε, σου εύχομαι να μην υπάρξεις θύμα από οδηγό με τον ίδιο τρόπο σκέψης...
Παλιά 28-01-16, 12:12
alexapo Offline:
Μικρό Μέλος

Συγνώμη αλλά το σκεπτικό σου είναι λάθος.
Καταλαβαίνω ότι το οικονομικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή της εταιρείας αλλά αν ρίξεις μία ματιά στο internet θα δεις ότι οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες πλέον.
Αν ήσουν εσύ εμπλεκόμενος και περίμενες τόσο καιρό μία εταιρεία από την Βουλγαρία να σε πληρώσει για να φτιάξεις το αυτοκίνητο τι θα έλεγες;
Ξέρεις που είναι η έδρα της εταιρείας; Όχι. Ξέρεις που είναι το γραφείο αυτού που την αντιπροσωπεύει ο οποίος θα σου πει ότι περιμένει έγκριση.
Αν έχεις κάποια διαφορά με την εν λόγω εταιρεία και θέλεις να κινηθείς νομικά, ποια δικαστήρια είναι αρμοδία για την επίλυση της διαφοράς; Τα ελληνικά ή τα βουλγάρικα; Γράφει κάτι το συμβόλαιο;
Το ξέρεις ότι μπορεί σε μία νύχτα να μείνεις ανασφάλιστος γιατί ωραιότατα μπορεί να τα μαζέψει και να φύγει; Προφανώς το ίδιο μπορεί να γίνει και με μία "μεγάλη" ή "επώνυμη", αλλά οι πιθανότητες είναι σαφώς λιγότερες.
Εξυπηρέτηση; Δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα σύγκρισης.

Όλα τα παραπάνω σίγουρα δεν είναι κανόνας, αλλά σημεία που χρειάζονται προσοχή. Το ότι μία εταιρεία λειτουργεί με αυτό το καθεστώς δεν σημαίνει ότι είναι και αφερέγγυα και σίγουρα κάποιες από αυτές θα είναι απόλυτα σωστές και τυπικές στις υποχρεώσεις τους, ποίες όμως;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-16, 12:21
andreasece Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί; Γιατί εσύ αυτή τη στιγμή το βλέπεις από την οπτική του θύτη, ότι εσύ προκάλεσες ατύχημα, οπότε στα τέτοια σου... Αν έχεις εξασφαλίσει με κάποιο μαγικό τρόπο ότι ποτέ δε θα υπάρξεις θύμα με άτομο που έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης με εσένα, τότε είσαι ο καλύτερος... Δε το έχεις εξασφαλίσει όμως... Και όπως λες και εσύ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τρακάρεις... Οπότε, σου εύχομαι να μην υπάρξεις θύμα από οδηγό με τον ίδιο τρόπο σκέψης...
Εννοείται πως έχω ήδη βρεθεί σε αυτή τη θέση -και πολύ πιθανό να ξαναβρεθώ- και κατάλαβα πλέον ότι κάνω τον μαλάκα να πληρώνω 160€ το εξάμηνο, αλλά επειδή ο άλλος επέλεξε μια εταιρεία από αυτές τις "περίεργες" να τραβιέμαι μήνες. Από εδώ και πέρα 120€ (25% κάτω δεν το λες και λίγο). Εφόσον μπορώ θα κοιτάξω την τσέπη μου, ειδικά σε κάτι που με επηρεάζει σε πολύ μικρό βαθμό. Και τι σημαίνει ότι εχω εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξω θύμα με άτομο με τον ίδιο τρόπο σκέψης; Αν δηλαδή πληρώνω περισσότερα ασφάλιστρα το εξασφαλίζω αυτό;
Παλιά 28-01-16, 13:18
alexapo Offline:
Μικρό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasece Εμφάνιση μηνυμάτων
Και τι σημαίνει ότι εχω εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξω θύμα με άτομο με τον ίδιο τρόπο σκέψης; Αν δηλαδή πληρώνω περισσότερα ασφάλιστρα το εξασφαλίζω αυτό;
Σίγουρα αυτό δεν το εξασφαλίζεις σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω όμως και τι εξασφαλίζεις με τα 120€. Τι σου καλύπτει αυτό το συμβόλαιο ουσιαστικά; Μόνο την αστική ευθύνη και φροντίδα ατυχήματος; Ίσως αν το δεις λίγο προσεκτικά να διαπιστώσεις ότι με αυτή την διαφορά στα λεφτά να είχες κάποια παραπάνω πράγματα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexapo : 28-01-16 στις 13:26.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-16, 13:28
andreasece Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexapo Εμφάνιση μηνυμάτων
Σίγουρα αυτό δεν το εξασφαλίζεις σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω όμως και τι εξασφαλίζεις με τα 120€. Τι σου καλύπτει αυτό το συμβόλαιο ουσιαστικά; Μόνο την αστική ευθύνη και φροντίδα ατυχήματος; Ίσως αν το δεις λίγο προσεκτικά να διαπιστώσεις ότι με αυτή την διαφορά στα λεφτά να είχες κάποια παραπάνω πράγματα.
Θραύση κρυστάλλων, κλοπή, πυρκαγιά, θεομηνίες, οδική βοήθεια. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι άλλο.
Παλιά 28-01-16, 13:51
alexapo Offline:
Μικρό Μέλος

Θεωρητικά είσαι κομπλέ; Αν όμως έχεις απαλλαγή 150€ στα κρύσταλλα και 200€ στα καρικά είναι σαν μην τις έχεις. Νομική προστασία, προσωπικό ατύχημα, ανασφάλιστο; Οπότε μπορεί να μην είναι και τόσο φτηνό όσο νομίζεις.
Ο καθένας κανονίζει όπως νομίζει καλύτερα. Εγώ απλώς έθεσα κάποια σημεία προσοχής τα οποία είναι προσβάσιμα από τον οποιονδήποτε ψάξει στο internet το συγκεκριμένο θέμα. Είπες ότι δεν σε επηρεάζει άμεσα ή ότι σε επηρεάζει σε μικρό βαθμό. Αν πέσει πάνω σου κανένα ανασφάλιστο; Και μη μου πεις για πιθανότητες. Αυτές κάθε μέρα και αυξάνονται....

Υ.Γ. εννοείται ότι δεν θέλω να παρεξηγηθώ με κανέναν, ούτε το παίζω ξερόλας. Απλές παρατηρήσεις κάνω που πιστεύω ότι είναι λογικές.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-16, 14:10
andreasece Offline:
Κυριλέ Μέλος

Προσωπικό ατύχημα και ανασφάλιστο τα έχει μέσα στην αστική ευθύνη. Νομική προστασία εγώ επέλεξα να μην έχει, ήταν 8 ή 9€ παραπάνω αν θυμάμαι καλά. Σωστές οι παρατηρήσεις και οι ενδοιασμοί, αλλά κι εγώ προβάλλω μια διαφορετική οπτική η οποία προς το παρόν μόνο με έχει ωφελήσει, χωρίς ορατά ρίσκα. 'Αντε να δεχτώ ότι μπορεί μια μέρα να τα βροντήξει η εταιρεία και να εξαφανιστεί. 'Εχω ήδη κάνει απόσβεση των πιθανών ασφαλίστρων που μπορεί να χάσω για μερικούς μήνες. Βέβαια θα μπω εδώ και θα σας πω είχατε δίκιο, αλλά για μένα ακόμα θα υπάρχει κέρδος και όχι ζημία.

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > Ασφαλειες και Ασφαλιστικες

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ασφαλειες και Ασφαλιστικες . Fanis Ασφαλειες και Ασφαλιστικες 20 01-11-09 09:57
Ασφαλιστικη Καλυψη, Ασφαλειες, καλυψεις GEORGIOS_XYNOS Ασφαλειες και Ασφαλιστικες 62 20-02-07 11:35

Page generated in 0,26023293 seconds (83,07% PHP - 16,93% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:30.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com