Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
29-12-09, 20:23
|
banned
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ko$taS(G6)
kyb AGX με μαμα ελατηρια.οτι καλητερο παιδια!το αμαξι παει ανετα,στριβει δεν χτυπαει..απιστευτη αναρτηση!
|
για μενα παντως τα AGX ειναι τα πιο αχρηστα λεφτα που πεταξα πανω στο οχημα!!τζαμπα πραμα!!!
|
29-12-09, 21:02
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τι εννοείς nikolakis? όταν λέμε κάτι τέτοιο τα γράφουμε αναλυτικά να καταλαβαίνουν και οι άλλοι! και εγώ turbo είμαι και έχω AGX με μαμίσια ελατήρια και ΠΟΤΕ δεν το έχω μετανιώσει και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τα δουλεύω 3η σκάλα μπροστά και 2η τα πίσω. Στρίβει καλά παίρνει μεν κλίσεις αλλά κρατάει. Σαφώς εξαρτάται με τον τρόπο οδήγησης του καθενός δλδ μπορεί κάποιον να τον ενοχλούν οι κλίσεις που πέρνει το αμάξωμα. Αν έχεις πολλές απαιτήσεις για στροφιλίκια η λύση είναι μία και μόνο και ακούει στο όνομα coilovers. Aν προτιμάς άνεση και σχετικά καλά κρατήματα τότε είναι μια χαρά τα AGX, εγώ προτιμούσα άνεση βλέπεις (και χωρίς χαμήλωμα). Εσύ τι πρόβλημα ακριβώς έχεις με τα AGX ?
|
|
|
|
30-12-09, 02:27
|
banned
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Τι εννοείς nikolakis? όταν λέμε κάτι τέτοιο τα γράφουμε αναλυτικά να καταλαβαίνουν και οι άλλοι! και εγώ turbo είμαι και έχω AGX με μαμίσια ελατήρια και ΠΟΤΕ δεν το έχω μετανιώσει και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τα δουλεύω 3η σκάλα μπροστά και 2η τα πίσω. Στρίβει καλά παίρνει μεν κλίσεις αλλά κρατάει. Σαφώς εξαρτάται με τον τρόπο οδήγησης του καθενός δλδ μπορεί κάποιον να τον ενοχλούν οι κλίσεις που πέρνει το αμάξωμα. Αν έχεις πολλές απαιτήσεις για στροφιλίκια η λύση είναι μία και μόνο και ακούει στο όνομα coilovers. Aν προτιμάς άνεση και σχετικά καλά κρατήματα τότε είναι μια χαρά τα AGX, εγώ προτιμούσα άνεση βλέπεις (και χωρίς χαμήλωμα). Εσύ τι πρόβλημα ακριβώς έχεις με τα AGX ?
|
στην αρχη εγραψα "για μενα...." οποτε αποτελει αποψη μου και φυσικα αφορα το οδηγικο μου στυλ (μ'αρεσει να πιεζω το οχημα λιγο παραπανω στις στροφες)!!
η διαφορα με το δικο σου NikiforosGT ειναι οτι εχω τρεις ποντους πιο χαμηλα ελατηρια.προφανως τα AGX ειναι τσακωμενα με το χαμηλωμα και δεν ειναι για πολλα! αποτελεσμα πολυ κοπανημα,ασταθεια και εχω την αισθηση οτι τα μονα που με κρατουν στο δρομο ειναι τα ελατηρια!!!εννοειται πως τωρα τα αμορτισερ ειναι τελειωμενα και οπως πετυχες διαννα αυριο 8α εχω μια K-sport στα χερακια μου ή πιο σωστα στους θολους μου!!
|
|
|
|
30-12-09, 09:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Νόμιζα ότι έχεις μαμά ελατήρια!!! για να σου πω την αλήθεια εμένα από την ΑΡΧΗ μου είπαν ότι ΔΕΝ είναι για χαμήλωμα! ακόμα και με 3cm δουλεύουν με 1-2 μάρκες καλά και όχι με όλες! καταλαβαίνω τι λες! είχα eibach 3.5cm όταν έβαλα τα AGX και το αμάξι ήταν λες και στεκόταν ΜΟΝΟ στα ελατήρια λες και έπλεε, μετά μου είπαν ότι δεν κάνουν αυτά τα ελατήρια πιστεύω λόγω πολλών χλμ ότι τα είχαν παίξει, βρέθηκε κάποιος και μου χάρισε μαμά ελατήρια και βρήκα την υγειά μου. Μάλιστα ο μηχανικός μου, μου είπε από την αρχή τα AGX να τα βάλω ΜΟΝΟ με μαμά ελατήρια! Γενικά τα AGX ΔΕΝ είναι για χαμήλωμα! το λέει η ίδια η αντιπροσωπεία και έχω ήδη ρωτήσει! εμένα δεν με ενδιαφέρει το χαμήλωμα και δεν έχω πρόβλημα, αν ήθελα χαμήλωμα θα έβαζα και εγώ coilovers! o ΚοσταςG6 τα έχει με μαμά ελατήρια btw οπότε και αυτός δεν έχει πρόβλημα! στις οδηγίες που έχω αναφερθεί και παλιότερα γράφουν διάφορους κανόνες αλλά ποιος τους ακολουθεί ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 30-12-09 στις 09:50.
|
|
|
|
30-12-09, 13:25
|
banned
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Νόμιζα ότι έχεις μαμά ελατήρια!!! για να σου πω την αλήθεια εμένα από την ΑΡΧΗ μου είπαν ότι ΔΕΝ είναι για χαμήλωμα! ακόμα και με 3cm δουλεύουν με 1-2 μάρκες καλά και όχι με όλες! καταλαβαίνω τι λες! είχα eibach 3.5cm όταν έβαλα τα AGX και το αμάξι ήταν λες και στεκόταν ΜΟΝΟ στα ελατήρια λες και έπλεε, μετά μου είπαν ότι δεν κάνουν αυτά τα ελατήρια πιστεύω λόγω πολλών χλμ ότι τα είχαν παίξει, βρέθηκε κάποιος και μου χάρισε μαμά ελατήρια και βρήκα την υγειά μου. Μάλιστα ο μηχανικός μου, μου είπε από την αρχή τα AGX να τα βάλω ΜΟΝΟ με μαμά ελατήρια! Γενικά τα AGX ΔΕΝ είναι για χαμήλωμα! το λέει η ίδια η αντιπροσωπεία και έχω ήδη ρωτήσει! εμένα δεν με ενδιαφέρει το χαμήλωμα και δεν έχω πρόβλημα, αν ήθελα χαμήλωμα θα έβαζα και εγώ coilovers! o ΚοσταςG6 τα έχει με μαμά ελατήρια btw οπότε και αυτός δεν έχει πρόβλημα! στις οδηγίες που έχω αναφερθεί και παλιότερα γράφουν διάφορους κανόνες αλλά ποιος τους ακολουθεί ?
|
οταν ειχα τοποθετησει τα AGX (πολυ πριν απο σενα)τα μονα που ελεγαν εδω μεσα ηταν για συνδιασμους αμορτισερ-ελατηρια και τιποτα αλλο.ουτε καν ο γ@μομηχανικο μου ανεφερε τιποτα!!τωρα χαιρω πολυ!!!εσυ νικιφορε θα τα ξαναβαζες??παντως εγω ουτε με σφαιρες..
|
|
|
|
30-12-09, 19:11
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Κοιτά εγώ όταν ηθελα να αλλάξω αμορτισερ γιατί διαλίσανε τα μαμίσια (kyb μαύρα), είχα βρει 2 επιλογές AGX ή κόνι κίτρινα. Τα κονι τα είχα και στο σταρλετ χαμηλωμένα 3,5cm μου σπάγανε πολύ συχνα, έτρεχα για επισκευες και είχα αγανακτήσει, και όχι ότι τα είχα σκληρα τέρμα, κάθε άλλο μάλιστα! και τα πρόσεχα κιόλας! τελικά έβαλα και εκεί μαμίσια ελατηρια αλλά δεν πρόλαβα να τα χαρώ γιατί μου το έκαναν τροπέτο. Το κακό στα κονι είναι ότι 1) πρέπει τα μπροστινά να κάνεις πατέντα να κόψεις γόνατο από τα άλλα γιατί είναι φυσίγγια, 2) τα πίσω για να ρυθμίσεις σκληρότητα πρέπει να τα βγάζεις από το αμάξι 3) γενικά είναι σκληρά και βαράνε περισσότερο από τα AGX. Eτσι προτίμησα τα AGX, αφου και ολόκληρα είναι και τα μπροστινά, αλλά και ρυθμίζονται πολύ εύκολα από πάνω και τα πίσω αλλά και τα μπροστινά. Και έχει μαστόρια στην Φρατζή που τα επισκευάζουν και αυτά αν δεν το ξέρεις! Και ναι θα τα ξανάβαζα αλλά ΜΟΝΟ με μαμα ελατηρια, είχα αγανακτήσει με το χαμήλωμα, βλεπεις το αμάξι το φορτώνω μερικές φορές, πάω ταξίδια σε νησιά, χωματόδρομοι κτλ, βάζω και άλλα 3-4 άτομα μέσα δεν λέει για μένα το χαμήλωμα. Οπως είπα αν ήθελα χαμήλωμα θα τα έσκαγα για coilovers για να κάνουμε σωστές δουλειές. Χαμήλωμα με κανονικά αμορτισερ για μένα ΠΟΤΕ ξανά!!! Αν δεν θες να πας σε coilovers μπορείς να πας σε κονι κίτρινα, αλλά αν αγοράσεις και νέα ελατηρια χαμηλώματος μάλλον θα φτάσεις κοντά στην τιμή μιας coilovers! αν θες και bump stops κιόλας? εγώ τα άλλαξα όλα + 2 μπροστινά top mounts που τα είχαν παίξει. Εννοείτε όλα imitation πάντα, δεν θα πλουτίσουμε την Toyota!
|
30-12-09, 20:13
|
|
|
|
|
|
Ερώτηση..............................
Αρχικά να ζητήσω την κατανόηση όλων σας για την ερώτηση που θα ξεφουρνήσω!!!!!!!!!!!
Αυτό που μου αρέσει εμένα στο αμάξι είναι να χαμηλώση 3ή4 πόντους αλλά να ΜΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ το αμάξι γιατί απο το γκάπα γκάπα θα αρχίζει να τριζει το ταμπλό όπως στο προιγούμενο Corollάκι που είχα!!!!!!!! Κ δεν το θέλω καθόλου!!!!!!! Τι ακριβώς είναι καλό να βάλεις σε αυτήν την περίπτωση!!!!!!!!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων κ γιατί αυτό........................ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
30-12-09, 20:23
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
όπως έχουμε ξαναπεί σε κανονικά αμορτισερ ακόμα και αν αυτά κάνουν για χαμήλωμα πχ κονι κίτρινα δεν γίνεται να μην κοπανάει! άσε που αυτό είναι σχετικό, δλδ αν κοπανάει λίγο μπορεί σε κάποιον να φαίνεται πολύ, σε άλλον λίγο και σε άλλον καθόλου. Για μένα από τις δοκιμές που έχω κάνει και ότι έχω οδηγήσει αμορτισερ απλά και χαμήλωμα μαζί πάντα πάει και με κοπάνημα, το πόσο εξαρτάται το πόσο χαμηλωμένο θα είναι και τι αμορτισερ έχουμε και ανάλογα την σκάλα σκληρότητας αν αυτά ρυθμίζονται. Για να σου δώσω να καταλάβεις εγώ έχω AGX KYB με μαμά ελατήρια αλλά έχω 3η σκάλα μπροστά και 2η πίσω. Για μένα είναι άνετη ανάρτηση και δεν κοπανάει! αλλά αν μπει μέσα ο αδερφός μου που έχει μαμά AURIS ή ο πατέρας μου που έχει μαμά micra 1000ari '97 λένε ότι κοπανάει! και όντως η δικιά τους ανάρτηση είναι ποιό "γλυκιά" και αυτό επειδή εμένα είναι σκληρά όχι τα ελατήρια αλλά τα αμορτισερ. Αν τώρα θες κάτι να μην κοπανάει, να ρυθμίζεται πλήρως και να έχεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ κρατήματα σκας τα παραπάνω χρήματα και πας σε COILOVERS, αν μπορείς να ανεχτείς την αγωνιστική αίσθηση και το διάβασμα του δρόμου! γιατί εμένα αυτό προσωπικά με ενοχλεί και αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις ταξίδια και σε νησιά κτλ μάλλον δεν είναι καλή ιδέα! δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα! διαλέγεις και παίρνεις! εγώ ήδη διάλεξα όπως είπα και στα προηγούμενα posts μου!
|
|
Aπαντηση |
|
30-12-09, 21:08
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Aπαντηση
Παιδια τα levin 20ν εχουν βγει και σε εκδοση με απλη αναρτηση macferson σαν τα δικα μας αλλα εχουν βγει και με τη superstrut.Ειναι δυο εκδοσεις.Λογικα ο Νικηφορος θα φοραει απο αυτο με τη macferson το οποιο εχει λιγο σκληροτερα ελατηρια απ τα δικα μας 111.
|
30-12-09, 21:13
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Ξέχασα να αναφέρω τα μπροστινά ελατήρια μου είναι από Levin AE111 μαλλον, ενω τα πίσω από μαμά ΕΕ111, δεν ξέρω τα ελατήρια τα μπροστινά τι διαφορές έχουν από τα μαμίσια της ΕΕ111.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18039203 seconds (81,30% PHP - 18,70% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:12. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|