Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-06-08, 19:59
Το avatar του χρήστη kosmas
kosmas Offline:
Πορωμένο Μέλος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 308
kosmas είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπό κανονικές συνθήκες, δεν απενεργοποιείται.
Μπορεί όμως να αφαιρεθεί μία ασφάλεια (ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ) και να απενεργοποιηθούν ταυτόχρονα VSC, TRC και ABS, και εκτός από τα παραπάνω ενδεικτικά λαμπάκια στο ταμπλώ, να αποκτήσετε και αυτό του Check Engine.
Χριστουγεννιάτικο δένδρο δηλαδή...
Πάνος.
Μπορει να απενεργοποιηθει και μονο το Vsc:

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=8921
Παλιά 30-06-08, 20:00
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Λοιπόν, τα TS και TypeR στήθηκαν δίπλα δίπλα. Σκοπός δεν ήταν να κάνουμε κόντρες αλλά να συγκρίνουμε τα αμάξια, επομένως προσπαθήσαμε να εκμηδενίσουμε τον παράγοντα οδηγό. Έχουμε και λέμε:

1) Ρεπρίζ: ανοίξαμε αρκετές φορές 2ες, 3ες και 4ες από 3000 στροφές. Παρότι είχαμε ένα πρόβλημα στον συγχρονισμό φάνηκε καθαρά και ήταν αναμένομενο ότι το TypeR υπέρεχει σε ρεπρίζ. Η διαφορά θα έλεγα είναι μικρή και αντικατοπρίζεται πλήρως από τους χρόνους που παρέθεσα στο προήγουμενο μήνυμά μου (0.4sec για 50-80 με 3η και 0.8sec για 60-100 με 4η). Για να καταλάβετε πατώντας ταυτόχρονα βλέπεις το Type R να σου φεύγει αργααααα αργάααα. Όταν λόγω κακού συγχρονισμού πατούσα ένα κλίκ νωρίτερα πηγαίναμε μαζί πράγμα που σημαίνει ότι όντως η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη πάντως είναι υπαρκτή.

2) ανοίγματα από στάση: 1ο άνοιγμα το TypeR μπροστά στο φανάρι και εγώ από πίσω. Ανοίγουμε μαζί και λίγο διευρευνητικά και βλέπω ότι μέχρι τη μισή 3η το TypeR δεν μου ξεκόλαγε αλλά φυσικά ούτε μπορούσα να το πίασω (μην είμαστε και προκλητικοί ). 2ο άνοιγμα σε φανάρι έχουμε συμφωνήσει να ανοίξουμε ρολαριστές 1ες. Όντως έτσι γίνεται και με τα πολλά (εγώ με αντισπίν, το Ταπερ να παλέυει να πιάσει κάτω) καταφέρνουμε να βρεθούμε δίπλα διπλά με την αλλαγή 2ας. Εκεί τα πράγματα φάνηκαν καλύτερα για την TS καθώς μου δώθηκε η εντύπωση ότι πηγαίναμε μαζί. Το μόνο πλεονέκτημα που είχα είναι ότι το άνοιγμα έγινε σε δεξιά καμπή και εγώ είχα την εσωτερική. Σε κάθε περίπτωση εντός λιφτ και εντός vtec τα δύο αμάξια φαίνεται ότι πάνε πάνω κάτω τα ίδια. Τωρά μπορεί να κάνω και λάθος...

Από αυτά επιβεβαιώνεται η αίσθηση που νιώθεις από τα δύο αυτοκίνητα. Στο ταπερ ίσα που καταλαβαίνεις το Vtec τη στιγμή που στην TS καταλαβαίνεις έντονα τη διαφορά όταν μπαίνει το λιφτ. Δεν είναι ότι η TS έχει πιο δύναμη εκεί αλλά ότι είναι πιο αδύναμη χαμήλα σε σχέση με το τάπερ.

Πάντως μια που αναφέρθηκε το θέμα του VCS στη TS έχω να πώ το εξής και αφού έχω οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Μέσα σε πίστα ή σε πολύ καλό δρόμο το τάπερ θα περάσει πάνω από την TS. Για την πολύ γρήγορη καθημερινή οδήγηση προσωπική μου άποψη είναι η TS κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο εύκολα και χωρίς άγχος. Το ταπερ είναι τόσο σκληρό που αναπηδά και γενικά είναι πολύ απότομο στις αντιδράσεις του. Σε αλλαγή λωρίδας με 120+ αλλάζει απίστευτα γρήγορα και στην επαναφορά θέλει και μια υποψια διόρθωσης τη στιγμή που η TS σου δίνει την αίσθηση ότι το κάνει πολύ χαλαρά. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοώ ότι η TS κρατάει καλύτερα από το τάπερ αλλά ότι για την γρήγορη οδήγηση η TS δεν θα σε φέρει προ εκπλήξεων. Και ένα τελευταίο, κατά τη γνώμη και την δική μου και του φίλου μου και το ταπερ θα χρειαζόταν ESP.

ΥΓ. και τα δύο αμάξια είναι καραμαμά με τη διαφορά ότι εγώ φοράω 205/55/16
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 20:42
Το avatar του χρήστη vassilis_vvti
vassilis_vvti Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Αvensis vvt-i 1.6
Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ
Δύναμη Σεβασμού: 390
vassilis_vvti είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αν ανοιξουν δυο κορολλα τς το ενα με VCS ενεργοποιημενο και το αλλο χωρις ποιο θα παει καλυτερα?? εγω απο οσο ξερω θα παει αυτο που εχει απενεργοποιημενα.Ρωταω επειδη το παληκαρι λεει οτι τα ειχε ενεργοποιημενα.Δεν εχω οδηγησει κορολλα τς(αν και το θελω αφανταστα) αλλα εχω οδηγησει του κολλητου μου το λεον (240 αλογα) και με το αντισπιν αναμενω εχανε παρα πολυ ειδικα στις αλλαγες μπουκονε πολυ...χωρις αντισπιν πηγαινε πολυ καλυτερα αν και σπινιαρε βεβαια αλλα εφευγε πολυ καλυτερα ειδικα σε αλλαγες.
Παλιά 30-06-08, 21:04
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kosmas Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορει να απενεργοποιηθει και μονο το Vsc:

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=8921
Αναφέρεται σε TS facelift, ενώ έχω TS προ-facelift.
Και στην OBDΙΙ έχω συνδεδεμένο scangauge II.
Όμως, όλα γίνονται (πιστεύω)...
Πάνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 21:13
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vassilis_vvti Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν ανοιξουν δυο κορολλα τς το ενα με VCS ενεργοποιημενο και το αλλο χωρις ποιο θα παει καλυτερα?? εγω απο οσο ξερω θα παει αυτο που εχει απενεργοποιημενα.Ρωταω επειδη το παληκαρι λεει οτι τα ειχε ενεργοποιημενα.Δεν εχω οδηγησει κορολλα τς(αν και το θελω αφανταστα) αλλα εχω οδηγησει του κολλητου μου το λεον (240 αλογα) και με το αντισπιν αναμενω εχανε παρα πολυ ειδικα στις αλλαγες μπουκονε πολυ...χωρις αντισπιν πηγαινε πολυ καλυτερα αν και σπινιαρε βεβαια αλλα εφευγε πολυ καλυτερα ειδικα σε αλλαγες.
Βασικά να πώ την αλήθεια ξεκινάω με antispin on για λιγότερες φθορές γενικά. Δεν ξέρω πόσο πολύ χάνεις έτσι πάντως μου δίνει την αίσθηση ότι αν ο δρόμος δεν είναι πολύ καλός μάλλον κερδίζεις αφού αλλιώς δεν θα καθόταν κάτω.

Πάντως το αντισπίν στα ανοίγματα από στάση δεν μας επηρέασαν πολύ αφού πιο πολύ θέλαμε να ελέγξουμε το πως ανοίγουν τα αυτοκίνητα μέσα στο lift και στο vtec αντίστοιχα. Θέλαμε να φέρουμε τα αμάξια δίπλα δίπλα μετά την αλλάγη 1ης και αυτό ο καθένας με τον τρόπο του το κατάφερε (το ταπερ γιατί με δυσκολία γράπωνε, η TS λόγω τράξιον).

Και κάτι που ξέχασα! Όλα τα λεφτά στο τάπερ είναι το κιβώτιο! Αλλαγές που γίνονται αστραπιαία και για πλάκα! Ακομή και πιο αργό να ήταν από την TS θα άξιζε να το πάρεις μόνο και μόνο για να παίζεις με αυτό το μαραφέτι! ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩΩΩΩΩ
Και για να πω την γνώμη, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της TS δεν είναι τόσο η ανάρτηση αλλά το κιβώτιο. Όταν ζεσταθεί καλά είναι αρκετά καλό, αλλά μέχρι να ζεσταθεί είναι χάλια (και ζεσταίνεται και δύσκολα). Ελπίζω να βελτιωθεί με τις motul που θα βάλω σε 3000 χιλιόμετρα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlosTS : 30-06-08 στις 21:20.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 21:25
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 845
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παυλο μην ξεχνας οτι και το συστημα i-vtec που του επιτρεπει να να κινειται λιγο ποιο αξιοπρεπως εκτος vtec..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 21:43
Το avatar του χρήστη Χρηστος
Χρηστος Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: carina e 20v st
Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
Δύναμη Σεβασμού: 389
Χρηστος είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ρε λετε αυτος ο 2579 να ειχε δικιο οτι πηγαινε διπλα με type r μεχρι τα 120?που χαθηκε αυτος?
Παλιά 30-06-08, 22:12
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate Εμφάνιση μηνυμάτων
Παυλο μην ξεχνας οτι και το συστημα i-vtec που του επιτρεπει να να κινειται λιγο ποιο αξιοπρεπως εκτος vtec..
Τί είναι αυτό; Δεν το ξέρω. Η διαφορά πάντως που παρατήρησα εκτος vtec και η λιφτ ήταν η τυπική ενός κινητήρα 1800 με 2000
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 23:35
Το avatar του χρήστη ppschrs
ppschrs Offline:
Moderator

Περιοχή: Χαλκίδα
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 258
ppschrs έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Εγώ όσες φορές έχω ανοίξει με type r εχω προβλημα στην πρωτη μέχρι να μπω στο lift.Eκει μου φεύγει μισό αμάξι.Μόλις όμως μπω στο λιφτ πάμε μαζί.Λίγο μαζεύω-λίγο ξεφευγει(ανάλογα τις αλλαγές).Το αμάξι μέσα στο λιφτ δηλαδή είναι το ίδιο.Πιο χαμηλά το type r είναι καλύτερο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 23:42
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
δηλαδη αν καταφερετε την τς να δουλευει χαμηλα καλυτεραθα αποκτησετε ενα πολυ καλυτερο συνολο.

Να πω μια γνωμη?για μενα αυτο το ξεσπασμα αν και πορωτικο, δεν μου αρεσει.Αν ειχα τς θα εβαζα εκεντροφορους και προγραμμα και θα θεωρουσα τοτε το αμαξι μαμα γιατι πριν ισως ηταν μισο.... κατα τα αλλα ειναι ωραιο ενα 2λιτρο να κοντραρετε με ενα 1800 και εκει δειχνει οτι το τς εχει αρκετες δυνατοτητες
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
NikiforosGT corolla turbo EE111 Greedy RS type NikiforosGT Videos 53 02-12-10 19:44
DIY Rebuild your ebay Greddy type-s/rs bov NikiforosGT Γνωσιακή Βάση Δεδομένων 0 17-09-10 20:33
corolla ts vs civic type r trelokomio ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 33 13-02-08 00:31
t-sport / type r elpis OFF TOPIC 14 01-10-06 04:01

Page generated in 0,17735410 seconds (82,91% PHP - 17,09% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:30.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com