Λοιπόν, τα TS και TypeR στήθηκαν δίπλα δίπλα. Σκοπός δεν ήταν να κάνουμε κόντρες αλλά να συγκρίνουμε τα αμάξια, επομένως προσπαθήσαμε να εκμηδενίσουμε τον παράγοντα οδηγό. Έχουμε και λέμε:
1) Ρεπρίζ: ανοίξαμε αρκετές φορές 2ες, 3ες και 4ες από 3000 στροφές. Παρότι είχαμε ένα πρόβλημα στον συγχρονισμό
φάνηκε καθαρά και ήταν αναμένομενο ότι το TypeR υπέρεχει σε ρεπρίζ. Η διαφορά θα έλεγα είναι μικρή και αντικατοπρίζεται πλήρως από τους χρόνους που παρέθεσα στο προήγουμενο μήνυμά μου (0.4sec για 50-80 με 3η και 0.8sec για 60-100 με 4η). Για να καταλάβετε πατώντας ταυτόχρονα βλέπεις το Type R να σου φεύγει αργααααα αργάααα. Όταν λόγω κακού συγχρονισμού πατούσα ένα κλίκ νωρίτερα πηγαίναμε μαζί πράγμα που σημαίνει ότι όντως η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη πάντως είναι υπαρκτή.
2) ανοίγματα από στάση: 1ο άνοιγμα το TypeR μπροστά στο φανάρι και εγώ από πίσω. Ανοίγουμε μαζί και λίγο διευρευνητικά και βλέπω ότι μέχρι τη μισή 3η το TypeR δεν μου ξεκόλαγε αλλά φυσικά ούτε μπορούσα να το πίασω (μην είμαστε και προκλητικοί
). 2ο άνοιγμα σε φανάρι έχουμε συμφωνήσει να ανοίξουμε ρολαριστές 1ες. Όντως έτσι γίνεται και με τα πολλά (εγώ με αντισπίν, το Ταπερ να παλέυει να πιάσει κάτω) καταφέρνουμε να βρεθούμε δίπλα διπλά με την αλλαγή 2ας. Εκεί τα πράγματα φάνηκαν καλύτερα για την TS καθώς μου δώθηκε η εντύπωση ότι πηγαίναμε μαζί. Το μόνο πλεονέκτημα που είχα είναι ότι το άνοιγμα έγινε σε δεξιά καμπή και εγώ είχα την εσωτερική. Σε κάθε περίπτωση εντός λιφτ και εντός vtec τα δύο αμάξια φαίνεται ότι πάνε πάνω κάτω τα ίδια. Τωρά μπορεί να κάνω και λάθος...
Από αυτά επιβεβαιώνεται η αίσθηση που νιώθεις από τα δύο αυτοκίνητα. Στο ταπερ ίσα που καταλαβαίνεις το Vtec τη στιγμή που στην TS καταλαβαίνεις έντονα τη διαφορά όταν μπαίνει το λιφτ. Δεν είναι ότι η TS έχει πιο δύναμη εκεί αλλά ότι είναι πιο αδύναμη χαμήλα σε σχέση με το τάπερ.
Πάντως μια που αναφέρθηκε το θέμα του VCS στη TS έχω να πώ το εξής και αφού έχω οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Μέσα σε πίστα ή σε πολύ καλό δρόμο το τάπερ θα περάσει πάνω από την TS. Για την πολύ γρήγορη καθημερινή οδήγηση προσωπική μου άποψη είναι η TS κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο εύκολα και χωρίς άγχος. Το ταπερ είναι τόσο σκληρό που αναπηδά και γενικά είναι πολύ απότομο στις αντιδράσεις του. Σε αλλαγή λωρίδας με 120+ αλλάζει απίστευτα γρήγορα και στην επαναφορά θέλει και μια υποψια διόρθωσης τη στιγμή που η TS σου δίνει την αίσθηση ότι το κάνει πολύ χαλαρά. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοώ ότι η TS κρατάει καλύτερα από το τάπερ αλλά ότι για την γρήγορη οδήγηση η TS δεν θα σε φέρει προ εκπλήξεων. Και ένα τελευταίο, κατά τη γνώμη και την δική μου και του φίλου μου και το ταπερ θα χρειαζόταν ESP.
ΥΓ. και τα δύο αμάξια είναι καραμαμά με τη διαφορά ότι εγώ φοράω 205/55/16