Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-08-06, 10:23
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 329
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από syele";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως θεωρώ τη ρύθμιση που έχεις τελείως αδόκιμη για δρόμο. Το πίσω, που το έχεις τόσο μαλακό δεν κοπανάει στις εγκάρσιες;
Οχι δεν κοπάναει.Ισα ίσα ανεβοκατεβαίνε σαν βάρκα.Τέλοσπάντων. Πηγα προχθές και κατέβασα τα πίσω αμορτισερ(καθοτι δεν ρυθμίζονται εξωτερικά) και τα έβαλα απο το τελείως μαλακό στη μέση και λίγο προς το σκληρό.

Εκανα μιά γρήγορη αναβαση με ανοιχτές καμπές και μια με κλειστές και γλιστερή ασφαλτο.
Στις ανοιχτές το αυτοκίνητο συμπεριφάρεται πολύ καλά,με τις κλίσεις να έχουν μειωθεί αισθητά,δεν πλέει και χωρίς υπερβολές σε τιμονιές και φρένα σε επνεεί να το χώσεις.
Στην κλειστή διαδρομή τώρα με το TRC off και σε υπερβολικά γλυστερή ασφαλτο με λίγο παραπανώ απο το μισό γκάζι,τα μούτρα ήταν αναπόφευκτα ενώ στό άφημα του γκαζιού(τελειώς) ή με λίγο "σταμπούληγμα" η ουρά έφευγε γλυκά και το Vsc δούλευε υπερωρίες. Με λίγα λόγια ενώ με την μαλακή πισω ρύθμιση το αυτοκίνητο έγερνε αρκετά και σε φόβιζε,τώρα γέρνει λιγότερο και πετάει κώλους.Δισκεδαστικό πολύ όταν το κυνηγάς και το περιμένεις ενώ και όταν ενεργοποιηθει αν υπερστρέψει ενώ δεν το περιμένεις το VSC είναι εκεί να σε προσέχει.
Η Ουσία
Συμπέρασμα δλδ, με σκλήρο μπροστά και στην μέση πίσω το αυτοκίντητο πιστευω οτι είναι ακριβώς στα όρια στριψίματος-άνεσης καθώς δεν με κουράζει στο ταξίδι απο συνενεχείς αναπηδήσεις ή κοπανήματα που να το καταπονούν.
Αρα απο θέμα σκληρότητας έχω το ιδανικό για τα γούστα μου.
Απο την άλλη πάλι,το έντονο βύθισμα του πίσω μέρους σε έντονες επιταχύνσεις δεν εξαλήφθηκε,ενώ σίγουρα θα ήθελα ακόμη λιγότερες κλίσεις.Μαλλον τα σκληρότερα ελατήρια μπρός -πίσω θα κάνουν δουλειά.

Ερώτηση:Ποιά ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται στην σκληρότητα των ελατηρίων?(για να δώ και ποσο έχουν αυτά που φοράω)Τα kg βλέπεις?
Απάντηση με παράθεση
Re: Στήσιμο - Ανάρτηση
Παλιά 03-08-06, 11:53
Το avatar του χρήστη Mike_G
Mike_G Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12
Περιοχή: Κερατσίνι + Τρίκαλα
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 344
Mike_G είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Jims192";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?
Πρόλογος
Με την μπροστά θολόμπαρα ίσως να ισχύει αυτό που λες περί ψυχολογικής κυρίως αλλαγής που νομίζεις ότι το αμάξι πάει καλύτερα αλλά εγώ το μόνο που είδα είναι λίγο καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι όχι πολλά πράγματα.
Κυρίως θέμα
Με την πίσω θολόμπαρα όπως ξαναείπα είδα αρκετά μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του κώλου. Κανένα παρατράγουδο μέχρι στιγμής αλλά ξαναλέω ότι είναι αρκετά ακριβή λύση αυτό που έκανα εγώ. Υπάρχουν και ποιο φτηνές αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο λόγο του ότι οι άλλες δεν έχουν ανάρτηση (δεν ξέρω λέω εγώ τώρα). Πάντως εγώ δεν έκανα και καμιά τρομερή πατέντα για να υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλήματος απλά έβαλα κάτι που η TS f/l το έχει στάνταρ από μαμά.
Η ουσία
Σταμάτα να γράφεις post σαν να είναι έκθεση 1ης γυμνασίου !!!!!!!!!!!

Εξτρέμ, αμυντικοί, τερματοφύλακες... και αυτοκαταστροφικοί παίχτες... μεγάλοι αγώνες, τρελά ξενύχτια... blade is back.

COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-06, 12:48
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 329
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mike_G";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?
Πρόλογος

Κυρίως θέμα

Η ουσία
Αφού δεν σ'αρέσει γιατί μ'αντιγράφεις??? Δεν φτάνει που κατευθύνω τον αναγνώστη μας τη λές κιόλας...Ουστ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-06, 20:50
syele Offline:
Μέλος

Μοντέλο: 2005 Corolla TS
Περιοχή: Λαγονήσι
Δύναμη Σεβασμού: 275
syele είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Ερώτηση:Ποιά ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται στην σκληρότητα των ελατηρίων?(για να δώ και ποσο έχουν αυτά που φοράω)Τα kg βλέπεις?
Ναι τα κιλά ή pounds / libres
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-06, 21:21
Το avatar του χρήστη akis308
akis308 Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΑΕ 92
Περιοχή: Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 470
akis308 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ανά μονάδα πάντα μήκους.(συνήθως lbr/cm)
Ένα normal ελατήριο είναι περίπου στις 100-150 lbr/cm.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-06, 10:03
powerCTS Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 248
powerCTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mike_G";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Πρόλογος
Με την μπροστά θολόμπαρα ίσως να ισχύει αυτό που λες περί ψυχολογικής κυρίως αλλαγής που νομίζεις ότι το αμάξι πάει καλύτερα αλλά εγώ το μόνο που είδα είναι λίγο καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι όχι πολλά πράγματα.
Κυρίως θέμα
Με την πίσω θολόμπαρα όπως ξαναείπα είδα αρκετά μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του κώλου. Κανένα παρατράγουδο μέχρι στιγμής αλλά ξαναλέω ότι είναι αρκετά ακριβή λύση αυτό που έκανα εγώ. Υπάρχουν και ποιο φτηνές αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο λόγο του ότι οι άλλες δεν έχουν ανάρτηση (δεν ξέρω λέω εγώ τώρα). Πάντως εγώ δεν έκανα και καμιά τρομερή πατέντα για να υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλήματος απλά έβαλα κάτι που η TS f/l το έχει στάνταρ από μαμά.
Η ουσία
Η πίσω θολόμπαρα αλλάζει πολύ τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και κυριώς την κατευθυντικότητα. Επίσης, σχεδόν εξαφανίζονται τα ψαρέματα του πίσω μέρους σε φρενάρισμα από πολλά...

(Jim αν ενδιαφέρεσαι έχω μια πίσω μπάρα TRD στο κουτί της για πούλημα. Δεν πρόλαβα να την βάλω καν. Αν σε ενδιαφερει στείλε μήνυμα)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-06, 02:05
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Τα περισσότερα ελατήρια χαμηλώματος που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι γραμμικά. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των coilover αναρτήσεων έχουν στενά γραμμικά ελατήρια και ξέρεις τι σου γίνεται και μπορείς να παίζεις με την σκληρότητά τους...
Για τα 'απλα' ελατήρια χαμηλώματος είναι λίγο χύμα η κατάσταση αφού γενικώς παίζει το Χ είναι σκληρότερο από το Υ και τρέχα γύρευε..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-06, 02:40
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα περισσότερα ελατήρια χαμηλώματος που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι γραμμικά. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των coilover αναρτήσεων έχουν στενά γραμμικά ελατήρια και ξέρεις τι σου γίνεται και μπορείς να παίζεις με την σκληρότητά τους...
Για τα 'απλα' ελατήρια χαμηλώματος είναι λίγο χύμα η κατάσταση αφού γενικώς παίζει το Χ είναι σκληρότερο από το Υ και τρέχα γύρευε..
συν οτι στα προοδευτικα οι τελευταιες σπειρες ειναι "αχρηστες" δεν δουλευουν απλα υπαρχουν ενω στα γραμικα λειτουργουν ολες....akis308 πεστα ρε συ που τα ξερεις καλυτερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-06, 20:16
Το avatar του χρήστη sakis
sakis Offline:

Μοντέλο: Corolla H/B 1.4
Περιοχή: kabala
Δύναμη Σεβασμού: 320
sakis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

θα συμφωνησω με τον billll ετσι ειναι με την διαφορα οτι λογω των στενων ελατηριων ειναι δυσκολοτερο να βρεις την χρυση τομη!!εγω με tein και πλεον εμπρος και πισω μπαρα οντως παρατηρησα διαφορα στο πισω μερος!και ελεγα για αντστρεπτικη απο ts τι λετε θα δεσει η συνταγη καλα η να προτιμησω κατι σε στυλ υποπλαισιου απο κατω?
Παλιά 14-01-07, 23:45
syele Offline:
Μέλος

Μοντέλο: 2005 Corolla TS
Περιοχή: Λαγονήσι
Δύναμη Σεβασμού: 275
syele είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μετά από 40000 περίπου χλμ με την Tein Superstreet λεω να σας πω την άποψή μου για την ανάρτηση.

Καταρχήν να πω για την ατυχία που είχαμε στην τιμή. Όταν την πήρα εγώ είχε 1200 Ευρώ. Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι η τιμή έπεσε και αρκετά... Ατυχία.

Η ανάρτηση είναι αρκετά καλή και η συμπεριφορά στο δρόμο εξαιρετική. Είναι βέβαια ανάρτηση δρόμου και στην πίστα τερματίζει (φοράει 3κιλα ελατήρια). Είμαι γενικά ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Όμως...

...τα ελατήρια πλέον έχουν πέσει αρκετά.
Και σας λέω την ιστορία.

Μετά από περίπου 3-4 μήνες μέτρησα το ύψος του αυτοκινήτου και το βρήκα 0,5 εκ χαμηλώτερο. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό αφού συνήθως τα ελατήρια με τη χρήση πέφτουν λίγο. Αύξησα λοιπόν λίγο την προφόρτιση για να το φέρω πάλι στο ίδιο ύψος. Θεωρητικά, δε θα έπρεπε να ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα με τα ελατήρια.

Αλλά, μετά από άλλους 3-4 μήνες το αυτοκίνητο ξαναχαμήλωσε. Έτσι αναγκάστηκα να το ξανασηκώσω δίνοντας κι άλλη προφόρτιση.

Έτσι, ενώ αρχικά η προφόρτιση ήταν 25 mm, έχει φθάσει τώρα στα εμπρός να έχει 45mm και πίσω 31mm. Αυτό έχει περιορίσει αισθητά το stroke του αμορτισέρ (διαδρομή) και έχει κάνει την ανάρτηση πολύ ξερή στις ανωμαλίες του δρόμου και είναι πολύ, μα πολύ, ενοχλητικό.

Έτσι το τελευταίο μήνα έχω ξεκινήσει μια έρευνα για αλλαγή των ελατηρίων. Θα παραθέσω μόλις βρω το χρόνο όλο το σκεπτικό πίσω από την επιλογή που θα κάνω. Ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

Περίμενα περισσότερα από την Tein, τουλάχιστον στο θέμα των ελατηρίων. Βέβαια, το αυτοκίνητο έχει μπει αρκετές φορές στην πίστα. Ίσως να φταίει η καταπόνηση εκεί...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Στήσιμο-Ακρα-φρενα Nick_linea terra TOYOTA COROLLA 111(G6) 18 24-04-20 12:34
Στήσιμο... Αναρτήσεις - Μπάρες Θόλων - Αντιστρεπτικές κλπ Virus TOYOTA COROLLA E*90 39 11-06-12 04:07
Στήσιμο Avensis (ανάρτηση , Ζαντολάστιχα). ΙΩΑΝΝΗΣ CARINA - AVENSIS - CELICA - RAV4 39 18-10-08 21:29
Στήσιμο... Αναρτήσεις - Μπάρες Θόλων - Αντιστρεπτικές κλπ vask TOYOTA COROLLA 111(G6) 244 12-10-07 17:07
Στήσιμο - Ανάρτηση Tsport TOYOTA COROLLA E 12 77 15-07-06 02:06

Page generated in 0,18482590 seconds (82,65% PHP - 17,35% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:54.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com