Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-01-17, 09:55
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1033
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03 Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο service 150Κ χλμ μου είπαν ότι τα μαρκούτσια των πίσω φρένων θέλουν αλλαγή. Έχει αλλάξει άλλος?
Η αντιπροσωπία θέλει 1 ώρα, 48 ευρώ, εργατικά!
Υποθέτω περισσότερη φασαρία θα έχει η αλλαγή υγρών φρένων που όμως έπρεπε να γίνει στο service που πλήρωσα.
καλημερα! χρονια πολλα και καλη χρονια!!!
να υποθεσω οτι πισω εχεις δισκους ετσι? δεν ξερω απο TS....
να πω για τα σωληνακια ομως πως τα μαμισια ειναι λαστιχενια και λογικο ειναι απο τα χρονια να αρχισουν να φθειρονται. Το θεμα βασικα ειναι οτι αμα τα αλλαξεις να αλλαξεις και τα μπροστινα εννοειτε!!! γιατι μετα απο λιγο καιρο θα θες και εκεινα εφοσον ειναι ιδιας ηλικιας! και φυσικα μιλαμε για 100% θεμα ασφαλειας!
Εγω και στο προηγουμενο αμαξι μου και στην Ε11 απο τα πρωτα πραγματα που εκανα οταν τα πηρα ειναι να αλλαξω τα ελεινα και τρισαθλια μαμισια λαστιχενια σωληνακια με υψηλης πιεσης μεταλλικα της εταιριας Goodridge. Και καλα υγρα πχ Dot 5.1 κτλ ειδα σημαντικες διαφορες επιδοσεων φρεναρισματος κυριως σε βουνισιες διαδρομες και διαδοχικα φρεναρισματα.
Τα υγρα φρενων δεν ειναι υποχρεωτικο να στα αλλαζουν σε καθε service εκτος αν εχουν να αλλαχτουν χρονια! και αναλογα τον τυπο τους! πχ τα 5.1 υποτιθεται οτι θελουν καθε χρονο.
αν υπαρχει το σωστο εργαλειο ενα ατομο το κανει μονο του με σωστη εξαερωση για μεγιστες επιδοσεις γιατι αν μεινει αερας μεσα αστα να πανε!, εγω εχω παρει τετοιο http://www.e-getit.gr/media/catalog/...1/4/1410_a.jpg το πηρα 45 ευρω αλλα εχει και λιγο ποιο φτηνα.
Η αντιπροσωπεια μπορει να λεει οση ωρα θελει εγω παντως 2 φορες που αλλαξα ολα τα σωληνακια μαζι με εξαερωση κτλ δεν εκανα 1 ωρα αλλα εκει κοντα μπορει. Και την 1η φορα χωρις εργαλειο ειχα και 2ο ατομο.
Οχι η αλλαγη των υγρων δεν εχει μεγαλυτερη φασαρια εκτος αμα δεν εχεις τα σωστα εργαλεια και δεν το εχεις ξανακανει.
Προτεινω να τα αλλαξεις ολα και αν θες καλυτερα για μενα να πας σε μεταλλικα σωληνακια υψηλης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-17, 14:15
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 319
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλή Χρονιά, με θετικές εξελίξεις μόνο!

Νικηφόρε δίσκους έχω. Σκεπτόμουν το ίδιο που έγραψες για τα μπροστινά, δεν νομίζω να είναι άλλης ποιότητας και να αντέχουν περισσότερο, οπότε καλύτερα να τα αλλάξω όλα. Αλλά με αυτή τη λογική γιατί το πρόβλημα να εμφανίζεται μόνο στις απολήξεις του δικτύου των φρένων (τα μαρκούτσια) κι όχι και πιο πέρα. Δεν μπορεί να τα αλλάζουμε όλα ... Περίμενα ότι τέτοια εξαρτήματα θα έχουν χρόνο ζωής μεγαλύτερο του αυτοκινήτου. Δεν είχα αλλάξει ποτέ ως τώρα.

Αυτό που λέω για την εξαέρωση είναι ότι είναι απαραίτητη σε μια κανονική αλλαγή υγρών φρένων και για εμάς προβλέπεται σαν εργασία στο "πλήρες service" κάθε 30.000 χλμ. Μου πρότειναν να μην την κάνουν, μην πάνε χαμένα τα υγρά με την προοπτική της αλλαγής στα σωληνάκια (που πρέπει να παραγγείλουν) και δεν φαντάζομαι να αφαίρεσαν εργατικά.

Το ερώτημα μου είναι αν αλλάξουν και τα μαρκούτσια θέλει σημαντικά περισσότερη δουλειά/χρόνο η εξαέρωση από μια στανταρντ αλλαγή υγρών?
Σύμφωνα με το παρακάτω βιντεάκι τα δύο μακρούτσια αλλάζουν σε 10-15 λεπτά.
https://www.youtube.com/watch?v=a0XKwhNuCAY

Γενικά καθώς βγαίνουν επισκευές λόγω γηρατειών στο αυτοκίνητο φαίνεται πως δεν τα βγάζω πέρα με την Toyota. Εσύ τα φτιάχνεις μόνος σου, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε οι περισσότεροι για διαφόρους λόγους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-17, 14:27
NikiforosGT Offline:
Moderator

Smile

καλησπέρα! βασικα οι δισκοι πισω ειναι οτι εχουν θυλιες ενω τα ταμπουρα εχουν ρακορ, την επαθα με τα σωληνακια και πηρα λαθος και μετα ετρεχα στον Παφιτη στον Πειραια να μου τα φτιαξει!
συνηθως κρατανε πολλα χλμ, οταν σου λενε θελουν αλλαγη γιατι ρωτησες? τι εχουν δλδ ακριβως? εσυ τα ειδες? εγω 2 φορες που τα αλλαξα εννοω σε καθε αμαξι μου, δεν ειδα να εχουν προβλημα, απλως επειδη το τρεχω θελω οτι γινεται καλυτερο και αμεσοτερο. Τα λαστιχενια σωληνακια σε συνδυασμο με απλα υγρα ζεσταινονται διαστελονται και μετα τα φρενα εχουν χειροτερη αποκριση. Τα αποτελεσματα τα εβλεπα πχ σε αναβαση-καταβαση Διονυσου, Πεντελης, φραγμα λιμνης Μαραθωνα και τετοιες διαδρομες.
Σε κανονικη οδηγηση ειδικα σε Ε.Ο, Αττικη κτλ δεν το πολυκαταλαβαινα γιατι απλα δεν ειχα διαδοχικα φρεναρισματα.
Οταν αλλαζεις υγρα εννοειτε οτι παντα γινεται εξαερωση! δεν μπορει να γινει αλλιως! θα μεινει αερας μεσα! ομως αν απλα αλλαχτουν τακακια, μπορουν να μην αλλαχτουν υγρα οποτε δεν θελει εξαερωση, οπως και αν δεν γινει καμια απολυτως εργασια στα φρενα στο service.
Eγω για να κανω 30.000χλμ θελω 3 χρονια οποτε εχω αλλαξει 3 φορες υγρα τοτε! αλλαζω καθε χρονο. Εκτος αν τυχει αλλαγη σε φρενα πχ τακακια οποτε αλλαζω νωριτερα.
Οχι δεν θελει περισσοτερη δουλεια η εξαερωση το ιδιο ειναι αμα βγουν τα υγρα. Ολη η ιστορια ειναι το βγαλε ροδες-βαλε ροδες και τα βγαλε βαλε. Εγω που δεν εχω γερανο και σηκωνω μια μια ροδα κανω 1 ωρα σχεδον.
Τωρα σου ειπα η αντιπροσωπεια λεει οτι θελει απλα κολοβαρανε....
καταλαβαινω οτι δεν μπορει ο καθενας να τα φτιαχνει μονος του, εκτος οτι ισως μπορει να μην εχει γνωσεις, ειναι το θεμα χρονου και κυριως χωρου! εγω τα κανω στο εξοχικο, αν δεν ειχα αυτο εδω που μενω αδυνατον να κανω τετοια πραγματα!
απλα βρισκεις φιλο μηχανικο ή καποιον εμπιστο να σου κανει καλες τιμες και ξεχνας την Toyota!
για τα δυσκολα εχω εναν φιλο μηχανικο που με βοηθαει με καλες τιμες, και με μαθαινει και πολλα που ξερω ειναι χαρις σε αυτον και οτι για μηχανικος πηγαινα, σε υδραυλικος βγηκα....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-17, 15:03
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δεν είδα τι πρόβλημα είχε, ο μηχανικός στο τέλος μου είπε ότι δεν είναι τίποτα να αγχωθώ άμεσα. Την ώρα του service μου είπαν γύρω στα 90 Ευρώ για παραγγελία και είπα ναι, αλλά στο τέλος έπεσε η "προσφορά" με το 150άρι!

Υγρό φρένων βάζουν 5.1D και ακολουθώ τα 30.000 χλμ. Φρένο-γκάζι στις διαδρομές σε στροφές μάλλον τα εξισορροπώ στα όρια ασφαλείας και να μην ζορίζω υπέρμετρα το αυτοκίνητο, δεν έχω αισθανθεί ποτέ κάποια έλλειψη (εκτός κάποτε στην αρχή που "μάγκωνε" το χειρόφρενο).

Το πρόβλημα με κάποιους ανθρώπους είναι η έλλειψη κοινής λογικής και φιλότιμου και στην αντιπροσωπία πολλές φορές εξαρτάται με ποιόν έχεις να κάνεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-17, 15:37
NikiforosGT Offline:
Moderator

Νομιζω καλο θα ηταν να τα δεις και με τα ματια σου τι θεμα εχουν, φανταζομαι οτι μπορει να ειναι καπως σκασμενα δλδ το υλικο το λαστιχο να εχει γραμμωσεις απο τον καιρο, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να ειναι μονο τα πισω.
Παντως αν τα δεις να ειναι ετσι αλλαξε τα, ολα ομως οχι μονο τα πισω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-17, 17:27
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Όλοι λένε ότι στα TS βάζουμε μόνο DOT 4 υγρά, εσένα γιατί σου βάζουν 5.1;
Παλιά 01-01-17, 17:41
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Όλοι λένε ότι στα TS βάζουμε μόνο DOT 4 υγρά, εσένα γιατί σου βάζουν 5.1;
και χωρις να εχει σωληνακια υψηλης μαλιστα. Το βιβλιο του αυτοκινητου τι λεει οτι προτεινει ο κατασκευαστης?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 12:50
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

0,5L.5.1D γράφει στη προσφορά, με κωδικό Β0882380005 και τιμή 5,67.

(1) Έλεγξα ότι όλα τα χρόνια αυτό έβαζαν.
(2) Το manual του αυτοκινήτου ανεξαρτήτως κινητήρα δίνει τα εξής (ίδιο και για πεντάλ συμπλέκτη):
SAE J1703 or FMVSS No. 116 DOT 3
SAE J1704 or FMVSS No. 116 DOT4

Σύμφωνα με το παρακάτω link, τo DOT 5.1 έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία βρασμού από τα DOT 3 και 4, οπότε είναι καλύτερο.
http://www.epicbleedsolutions.com/re...1-brake-fluid/

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 03-01-17 στις 17:02. Αιτία: Συμπληρωματικά στοιχεία
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 22:02
NikiforosGT Offline:
Moderator

χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος νομιζω οτι το 5.1 θελει και σωληνακια μεταλλικα δλδ υψηλης που λεμε γιατι τα λαστιχενια τα κανει μακαρονια....
δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα κατι τετοιο εχω ακουσει.
Καλυτερο αν εισαι με μαμα φρενα ειναι να βαζεις οτι προτεινει ο κατασκευαστης. Τα 5.1 ειναι σπορ επιδοσεων και τα συνιστουν εφοσον εχεις σωληνακια υψηλης αυτο το ξερω σιγουρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 23:27
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Και ο Φάνης αλλά και όλα τα συνεργεία που έχω πάει κατά καιρούς λένε για dot4 ως τη σωστή επιλογή υγρών φρένων. Ας πει και ο Φάνης σχετικά με αυτό ως πιο ειδικός.

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Brakes update Fanis TOYOTA COROLLA 111(G6) 626 27-06-23 09:55
Brakes Update Fanis TOYOTA COROLLA E 12 439 06-03-21 20:23
Brakes Update Fanis TOYOTA COROLLA E*90 21 13-04-07 17:41
Brakes Update Fanis TOYOTA COROLLA AE86 2 06-10-05 12:41
Brakes Update Fanis TOYOTA COROLLA KE 70 0 31-12-04 15:12

Page generated in 0,18555903 seconds (82,37% PHP - 17,63% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:29.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com