Έχω δοκιμάσει το motul 8100, Τo πιο ακριβό valvoline αλλά το καλύτερο λάδι που έχω βάλει ποτέ είναι το amsoil. Καταλαβαίνεις με τη μία τη διαφορά στον ήχο του κινητήρα. Το κακό είναι ότι δε το βρίσκω όταν το χρειάζομαι στο tradewind αλλά τώρα το βρήκα εδώ :
http://www.ramtuning.gr/product.php?...l&brand=AMSOIL
Οπότε την επόμενη φορά πάλι αυτό. Όποιος το δοκιμάσει δε θα το ξανααλλάξει εκτός και αν δε το βρίσκει. Βρήκα και τον επίσημο αντιπρόσωπο.
http://www.streetdragfluids.com/
Τέλος θα ήθελα και γω να σχολιάσω κάτι σχετικά με την ρευστότητα των λαδιών. Καταρχήν το βιβλίο δίνει προτεινόμενο το 5-30 για θερμοκρασίες μέχρι 6 βαθμούς κελσίου. Δηλαδή δεν κάνει σίγουρα για Ελλάδα. Το 10-30 το δίνει προτεινόμενο για το ΤS. Παρατηρείστε όμως ότι το 5-40 απουσιάζει εντελώς από το βιβλίο. Πιθανόν αν υπήρχε να ήταν και αυτό προτεινόμενο. Εφόσον λοιπόν οι αντιπροσωπίες της Ελλάδας έχουν εντολή να χρησιμοποιούν το 5-40 δε θα πειραματιστούμε εμείς να βάλουμε 10-30.
Θα ήθελα επίσης να μιλήσω για την εμπειρία μου στο παλικάρι που βάζει 5-30. Όταν εγώ λοιπόν αγόρασα το αυτοκίνητο και το πήγα για το πρώτο σερβις στην αντιπροσωπία της Θήβας το κοιτούσαν σα χαζοί. Προβληματίστικα λίγο αλλά σκέφτηκα ένα σερβις είναι. Τι διάολο να κάνουν λάθος. Τέλοςπάντων όλα πήγαιναν καλά μέχρι το σερβις των 60000. Εκεί έκαναν την γκάφα και έβαλαν λάδι 5-30.(Το παρατήρησα στο τιμολόγιο κατόπιν εορτης) Στα 61000 χιλιόμετρα έτυχε να πάω Πάτρα μονοήμερη με 42 βαθμούς κελσίου. Το αποτέλεσμα ήταν στο γυρισμό να μείνω χωρίς λάδι και να χτυπήσει μπιέλα το αυτοκίνητο. Ευτυχώς που ήταν στην εγγύηση. Αφού λοιπόν μου έβγαλαν την πίστη άλλαξαν τον κορμό και άφησαν το ίδιο καπάκι. Το αποτέλεσμα ήταν στις 64000 να ξαναχτυπήσει. Αυτή τη φορά όμως τα είχα πάρει στο κρανίο και δε το φόρτωσα σε οδική αλλά γύρισα όπως ήταν με αποτέλεσμα να καρφώσω βαλβλιδες και όλα. Εκεί έγινε πανικός, εγώ έστελνα στο autotriti και σε όλα τα φορουμς και τους έβριζα. Έμεινα 4 μήνες χωρίς αυτοκίνητο αλλά ευτυχώς απείλησα ότι θα στείλω εμαιλ στην ΤΟΥΟΤΑ ΕUROPE και ανέλαβαν να μου αλλάξουν κινητήρα στα κεντρικά στην Ελευσίνα. Με το διάβασμα που έριξα όμως εκείνη την εποχή έγινα ειδικός σε αυτό τον κινητήρα. Έχω αναλάβει όλα τα σερβις μονος μου και όλα πάνε ρολόι από τότε. Τώρα έχω φτάσει 125000 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο δεν ξαναέβγαλε τίποτα. Ούτε καν καιει λάδι. Για να κάψει θα πρέπει να το πηγαίνω στους κόφτες για πολύ ώρα. Γενικά είμαι ευτυχισμένος που έχω αυτό το αυτοκίνητο και το μόνο πρόβλημα είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση. Αν πάνε όλα καλά όμως στα επαγγελματικά μου σύντομα λέω να του βάλω υγραέριο. Αλήθεια se ποιο TS έβαλε υγραέριο ο Φάνης?