Re: πειρακια σε 1.4 vvti 2000
Λοιπόν έχω το ίδιο ακριβώς αμάξι και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ποτέ εδώ μέσα. Σας περιγράφω ακριβώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει το αμάξι.
1) Τα πιράκια παρουσιάζονται με 95αρα βενζίνη ενώ με 100αρα δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα
2) Με 95αρα βενζίνη το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 20-25 βαθμούς. Αν κάνει κρύο της τάξης των 0-10 βαθμούς δεν έχω σχεδόν καθόλου πρόβλημα
3) με 95αρα για να ακουστουν πιράκια πρέπει το αμάξι να έχει ζεστάθει καλά. Δηλαδή, ξεκινάω μια ζεστή μέρα να οδηγώ. Οδηγώ σε χαλαρή κινήση χαλαρά, όχι πατημένος. Δεν ακούς σχεδόν τίποτα. Μπορεί να πηγαίνω έτσι 1 ώρα χωρίς πρόβλημα. Μόλις πέσω σε μποτιλιάρισμα αρχίζει η χορωδία! Αντίθετα αν από την αρχή (αφού ζεσταθεί βέβαια) το πλακώσω τα πιράκια έρχονται πολύ πιο γρήγορα
Συμπεράσματα δικά μου: Χρειαζόμαστε μπουζί 1 βαθμό ψυχρότερα. Προφανώς το μπουζί δεν απάγει την θερμοκρασία που πρέπει, υπερθερμαίνεται, διαστέλλεται και δεν δίνει τον σωστό σπινθήρα. Σκέψου ότι το αμάξι φοραέι 16αρια μπουζί που είναι για πιο ψυχρά κλίματα. Την λύση δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη
Αντιμετώπιση της ΤΟΥΟΤΑ : Σε πολλά εξουσιοδοτημένα που πήγα μου λέγανε ότι το αμάξι χτυπάει απλά τα φυσιολογικά πιράκια. Κάποια στιγμή βρήκα ένα εξουσιοδοτημένο που μου είπε ότι είναι γνωστό πρόβλημα και αλλάζουν εγκέφαλο. Τον άλλαξα και έπαθα πλάκα. Περιληπτικά, το αμάξι σχεδόν δεν σπίνιαρε σε βρεγμένο, με έφαγε σε φανάρι κατεστραμένο βανάκι τύπου βαλκανιζατερ!!! Επείσης το αμάξι έκανε τρελά σκορτσαρίσματα. Η αίσθηση που μου έδωσε ήταν ότι όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβανόταν πιράκια από τον knock sensor έκοβε γκάζι. Αυτό δηλαδή που κάνεις με το πόδι σου στο έκανε ο εγκέφαλος μόνος του, Φαντάζεσαι στην οδήγηση πως είναι αυτό! Πάω πίσω στην ΤΟΥΟΤΑ και βάζω τον παλαιο εγκέφαλο με δικιά μου ευθύνη. Σε ερώτησή μου αν η Ε12 φοράει τον εγκέφαλο που μου έβαλαν η απάντηση ήταν όχι. Σε ερώτηση μου αν χτυπάει πιράκια η Ε12 η απάντηση ήταν πάλι όχι.
Συμβουλή μου : Μην άλλαξεις εγκέφαλο, θα έχεις ένα αμάξι που θα σου σπάει τα νεύρα. Εγώ άλλαξα βενζινάδικο και έχω μειώσει το πρόβλημα στο ελάχιστο. Βέβαια τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία να δούμε...
|