Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Re: Ε-12 1600cc κοντρα στον ανταγωνισμό... |
|
17-01-06, 17:57
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Re: Ε-12 1600cc κοντρα στον ανταγωνισμό...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger";p="
Έτσι τα A3, Golf, Focus είναι δυναμομετρημένα με πάνω απο 120 άλόγα (καλά ρε, που τα βρήκαν
|
Φιλε ranger δεν τα βρηκαν πουθενα,απλα ειναι εκει,κατω στον στροφαλο.
Εδω θελω να κανω μια επισημανση για τα μοτερ.Οι περισσοτεροι κοιτανε δυο νουμερα. Ιπποδυναμη και ροπη(το πρωτο περισσοτερο).Υπαρχει ομως και ενα μεγαλο μυστικο στους κινητηρες που οι ψαγμενοι το ξερουν, οι περρισοτεροι αγνοουν(μαυρο φιδι που τους εφαγε)και αλλοι δεν δινουν σημασια.Ειναι τα λεγομενα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του καθε μοτερ.Οχι μονο τη βγαζει(ιππους-ροπη),αλλα που το βγαζει,και για ποσο φασμα.Ειναι οι λεγομενες καμπυλες στα σχεδιαγραμματα των μετρησεων ιπποδυναμης.Οσο τραπεζι ειναι τα σχεδιαγραμματα σε μια μετρηση ενος μοτερ τοσο το ιδανικοτερο και αντε να πιασεις αυτο το μοτερ και ας εχεις 20 ιππους παραπανω.Τραπεζι κινητηρας ειναι ο 1.8Τ του grup vag.Στην παρεα μου υπαρχουν 2 rallye 165 και 150παρα.Στα ανοιγματα τρωει πολυ ξυλο το 165 παντου,απο 2ρες, 3τες κ.τ.λ και δεν μαζευει πουθενα.Γιατι;;;;;;;;.Mετρηθηκανε στο ιδιο δυναμομετρο και αυτο με τα 150 ειναι και 20 κιλα βαρυτερο.Αντε,βρειτε την απαντηση,αν και πιστευω αοτη που ξερουν την εχουν βρει.Η απαντηση ερχεται αν δειτε τα σχεδιαγραμματα και δειτε οτι το 150 ειναι παντου πιο δυνατο(απο τις 2500 εως 7000) και σε ιππους και σε ροπη,το αλλο πιο δυνατο στον θεο(δουλευει και 500 σαλ πιο πανω).Στο 150 επιλεχθηκανε πιο υπιοι εκκεντροφοροι και ηταν γατος ο προγραμματιστης, που εδωσε ρεσιταλ.Αρα μην απορητε που η corolla ειναι μπροστα(ειναι και πιο ελαφρυα)απλα το vvt-i κανει δουλεια. Αν 2 κινητηρες βγαζουν 120 και 110 στις 6000 σαλ,τη μας λεει αυτο, οτι ο 120αρης θα ειναι πιο γρηγορος(μιλαω για ιδιο αυτοκινητο). Για κοιταξτε πιο πισω,μηπως πριν τις 5000 ο 120αρης κοιμαται και βγαζει καμια 15 αλογα λιγοτερο και ξαφνικα ξυπναει,αλλα το πηγε μεσημερι (Τα αλογα του ανταγωνισμου υπαρχουν απλα ειναι αρρωστα Δεκτες οι αντιρρησεις ,αλλα τεκμηριωμενες.Οι δικες μου τεκμηριωσεις φαινονται στις μετρησεις του ranger.Aν και συμφωνο οτι το 0-100 δεν ειναι ενδεικτικο και οτι η δυναμη φαινεται 0-160 και πανω
|
17-01-06, 18:30
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spyros_45";p="
Οι μετρήσεις αυτές υποθέτω οτι είναι του ams. Δεν μου λέει τίποτα το 0-100, εγώ θέλω να τη δω μπροστά και στα 0-120,0-140, εκεί που δουλεύει και η τρίτη ταχύτητα, δύναμη κυρίως της BMW. Πόσο μάλλον στα 0-1000μ. Επίσης η μέτρσηση στα 80-120 είναι αστεία...αποκλείεται να είναι με τρίτη ταχύτητα αυτό το νούμερο!
|
Μπορει το 0-100 να μην σου λέει τίποτα, αλλά μικρή διαφορά εχει από το 0-120 ή το 0-140. Ούτως ή άλλως αρκετα 1600cc για να δούν 100 χιλιόμετρα στο κοντέρ τους χρειάζονται και την τρίτη ταχύτητα.
Πρέπει να γνωρίζεις οτι τα περιοδικά προσπαθούν να κάνουν μετρήσεις με όσο το δυνατό ίδιες συνθηκες. Έτσι είναι κατι σαν κανόνας ότι τα 60-100 μετρούνται με δευτέρα, ενω τα 80-120 με τρίτη ταχύτητα. Η δυνατότητα καλής συγκρισης χάνετε στα αυτοκίνητα με 6άρι σασμάν, αλλά δεν ξέρω ποίο από τα αυτοκίνητα του παραπάνω συγκριτικού έχουν. Όπώς και να έχει το τι "φόράει" κάθε αυτοκίνητο είναι ευχή, αλλά και κατάρα του (αλλάζει το βάρος, το εξάρι λόγω διαφορετικής κλιμάκωσης είναι πιο άμεσο, αλλα απαιτει μια αλλάγη παραπάνω κτλ κτλ.) Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι έχει κάθε αυτοκίνητο και πως αυτο επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τις επιδόσεις του. Εμένα με νοιάζει να δω αν αυτοκίνητα που κοστίζουν εως και 8.000 παραπάνω από το δικό μου, μπορούν να σταθούν δίπλα μου...
Και όπως συμπεραίνει το συγκριτικό (και μας το εξήγησε και ο φίλος Toyotamania) μάλλον πρέπει να βάλω εναν πιο όμορφο πίσω προφυλαχτήρα, γιατι αυτόν θα βλέπουν οι ανταγωνιστές...
Ε-12 1.600 cc Rulez
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
18-01-06, 05:35
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Συμφωνω οτι δεν υπαρχει ποιο γρηγορο αλλα και αξιοπιστο απο το corolla και ευτηχως οθτε λαδια χανει ουτε τιποτα (βλεπε golf) αλλα μια ερωτηση..εγω εχω το 1,4 facelift και δεν εχω ηλεκτρικο γκαζι...το 1,6 εχει ηλεκτρικο ????
|
|
|
18-01-06, 09:14
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Roy-D";p="
[...] μια ερωτηση..εγω εχω το 1,4 facelift και δεν εχω ηλεκτρικο γκαζι...το 1,6 εχει ηλεκτρικο ????
|
Φίλε Roy-D, το 1.4 f/l δεν έχει ηλεκτρικό γκάζι, ούτε και το 1.6 προ-facelift. Όμως στο 1.6 facelift τοποθετήθηκε ηλεκτρικό γκάζι.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρώτα τον Βαγγέλη (ranger)... Είναι μια πονεμένη ιστορία για αυτόν...
|
18-01-06, 12:46
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
|
|
πως και το καναν αυτο στους 1,6???αν εχει ιδια αισθηση με το ibiza τι να πω...κριμα!
|
|
|
18-01-06, 12:56
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Έτσι είναι κατι σαν κανόνας ότι τα 60-100 μετρούνται με δευτέρα, ενω τα 80-120 με τρίτη ταχύτητα.
|
Κάτσε ρε βάγγο 60-100 με δευτέρα;;; Και ποιος σου είπε ότι πιάνεις 100 με δευτέρα; Πάντως η ποιο καλή μέτρηση ταχύτητας του αυτοκινήτου είναι το 0-1000 μέτρα. Είναι ποιο κοντά σε πραγματικές συνθήκες και περιορίζει το σφάλμα εκκίνησης σε σχέση με το 0-100. Για μένα η δεύτερη καλήτερη μέτρηση είναι το 60-160.
|
|
|
18-01-06, 14:48
|
|
|
Περιοχή:
Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spyros_45";p="
Οι μετρήσεις αυτές υποθέτω οτι είναι του ams. Δεν μου λέει τίποτα το 0-100, εγώ θέλω να τη δω μπροστά και στα 0-120,0-140, εκεί που δουλεύει και η τρίτη ταχύτητα, δύναμη κυρίως της BMW. Πόσο μάλλον στα 0-1000μ. Επίσης η μέτρσηση στα 80-120 είναι αστεία...αποκλείεται να είναι με τρίτη ταχύτητα αυτό το νούμερο!
|
Μπορει το 0-100 να μην σου λέει τίποτα, αλλά μικρή διαφορά εχει από το 0-120 ή το 0-140. Ούτως ή άλλως αρκετα 1600cc για να δούν 100 χιλιόμετρα στο κοντέρ τους χρειάζονται και την τρίτη ταχύτητα.
Πρέπει να γνωρίζεις οτι τα περιοδικά προσπαθούν να κάνουν μετρήσεις με όσο το δυνατό ίδιες συνθηκες. Έτσι είναι κατι σαν κανόνας ότι τα 60-100 μετρούνται με δευτέρα, ενω τα 80-120 με τρίτη ταχύτητα. Η δυνατότητα καλής συγκρισης χάνετε στα αυτοκίνητα με 6άρι σασμάν, αλλά δεν ξέρω ποίο από τα αυτοκίνητα του παραπάνω συγκριτικού έχουν. Όπώς και να έχει το τι "φόράει" κάθε αυτοκίνητο είναι ευχή, αλλά και κατάρα του (αλλάζει το βάρος, το εξάρι λόγω διαφορετικής κλιμάκωσης είναι πιο άμεσο, αλλα απαιτει μια αλλάγη παραπάνω κτλ κτλ.) Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι έχει κάθε αυτοκίνητο και πως αυτο επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τις επιδόσεις του. Εμένα με νοιάζει να δω αν αυτοκίνητα που κοστίζουν εως και 8.000 παραπάνω από το δικό μου, μπορούν να σταθούν δίπλα μου...
Και όπως συμπεραίνει το συγκριτικό (και μας το εξήγησε και ο φίλος Toyotamania) μάλλον πρέπει να βάλω εναν πιο όμορφο πίσω προφυλαχτήρα, γιατι αυτόν θα βλέπουν οι ανταγωνιστές...
Ε-12 1.600 cc Rulez
|
Ρε φιλαράκο πιστεύεις οτι 80-120 σε 14,6'' είναι με τρίτη ταχύτητα? Είναι άθλιος χρόνος. Τουλάχιστον 4η χρησιμοποιούν στο συγκεκριμένο περιοδικό για να κάνουν αυτή τη μέτρηση. Γενικά αυτό το περιοδικό έχει μια φιλογερμανική τάση και χρησιμοποιεί στις μετρήσεις του μεσαίες πάντα στροφές όπου λειτουργούν καλά οι γερμανικοί κινητήρες. Πολλά χρόνια τώρα το κάνουν αυτό το κόλπο για να φανούν τα γερμανικά αντάξια του ανταγωνισμού(πλέον ούτε στις μεσαίες τα καταφέρνουν απέναντι στον Ιάπωνα λόγω του vvti). Σε πληροφορώ οτι τα 80-120 με 3η είναι σε 7,5 με 8,5 περίπου δευτερόλεπτα.
|
|
|
18-01-06, 15:20
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Εγώ νομίζω ότι τις μετρήσεις των ρεπριζ τις κάνουν όχι με γνωμονα το σκισιμο αλλα την ελαστικότητα του κινητήρα. Αυτός είναι και ο λόγος που την κανουν με 3 ή 4η ταχύτητα...
Το 0-100 ειναι το σκισιμο, το 0-1000μ ναι αλλα δε νομιζω να ειναι αυτή η λογικη των ρεπριζ. Άλλωστε τα περιοδικά αυτά δεν απευθύνονται και σε οικογενειαρχες και σε άτομα που το πανε χαλαρα και θελουν να δουν το τι παιζει με την ελαστικότητα... Μπορεί ναι κα κανω λάθος...
Το δικο μου παντως βγαζει 1η 80, 2α 130, 3η 180... αλλα ειναι αυτόματο... οπότε παιζει αλλού... παντως 80-120 έχω γυρω στα 8 εγω...
|
|
|
18-01-06, 15:42
|
|
|
Περιοχή:
Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pagalo";p="
Εγώ νομίζω ότι τις μετρήσεις των ρεπριζ τις κάνουν όχι με γνωμονα το σκισιμο αλλα την ελαστικότητα του κινητήρα. Αυτός είναι και ο λόγος που την κανουν με 3 ή 4η ταχύτητα...
Το 0-100 ειναι το σκισιμο, το 0-1000μ ναι αλλα δε νομιζω να ειναι αυτή η λογικη των ρεπριζ. Άλλωστε τα περιοδικά αυτά δεν απευθύνονται και σε οικογενειαρχες και σε άτομα που το πανε χαλαρα και θελουν να δουν το τι παιζει με την ελαστικότητα... Μπορεί ναι κα κανω λάθος...
Το δικο μου παντως βγαζει 1η 80, 2α 130, 3η 180... αλλα ειναι αυτόματο... οπότε παιζει αλλού... παντως 80-120 έχω γυρω στα 8 εγω...
|
Έχεις δίκιο σίγουρα σε ότι λες αλλά σε ένα βαθμό παίζει και αυτό που λέω γω φίλε μου! Όσον αφορά το carinaki που λες το είχα και γω παλιότερα (το ξανάδωσα στον πατέρα μου τώρα), και μιλάμε για ενα αμάξι κτήνος. Αυτό δεν έχει κόφτη και με μηχανικό κιβώτιο είχα βγάλει 110χλμ με 2α στις 7500 στροφές.Το μοτέρ βάρεσε αδράνεια στιγμιαία και μετα συνήλθε. Του είχα ρίξει πολυ βιασμό και αυτό σκασίλα του μεγάλη. Δεν ξαναβγαίνουν αυτά...κράτα το όσο μπορείς!...Αν το προσέχεις...μια ζωή!
|
|
|
18-01-06, 16:02
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Σπύρο δεν είπα ότι έκανε κάποιος λάθος, απλά είπα τη γνώμη μου...
έχω φτάσει 1η στις 8000 κανα 2-3 φορές αλλά μετά από λίγο καιρό, νομίζω ότι εξαιτίας αυτού, έσκασε το υδραυλικο και έμεινα χωρίς υδραυλικο τιμόνι...
Φοβερό το να μην έχει κόφτη, για σβελτάδα αλλάζω πάντα στις 7+, μέσα στα κοκκινα διαφορετικά κρεμαει...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18000507 seconds (83,24% PHP - 16,76% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:03. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|