Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Δισκόπλακες
Παλιά 14-10-05, 00:04
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MARMEL";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
και δεν βοηθανε καθολου τα πισω δισκοφρενα σε αντιθεση με τα ταμπουρα που το σταματουσαν καλυτερα. αν δεν με πιστευεις ελα να σε κανω μια βολτα να παμε 200 να φρεναρω και αμα ξαναμπεις σε αμαξι να μου τρυπησεις τη μυτη
Ο Πανος εννοει οτι 9 στις 10 μετετροπες απο ταμπουρα σε δισκοφρενα δεν δουλευουν και γενικα γινονται για την μουρη.
Παλιά 14-10-05, 00:23
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1245
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Φιλε IVAHEIN καταρχην δεν εχω παρεξηγηθει αλιμονο. συνηθως ετσι απανταω να γελαμε και λιγο!!! ακου και συ βαγγελη για τα ταμπουρα. τα τα μπουρα που ειχα ακομα και στα 190 το αμαξι με την ιδια παντα αναρτηση φρεναριζε ικανοποιητικα. τα πισω δισκοφρενα τα εβαλα 3-4 μηνες πριν την μετατροπη. οποτε 1.3 οταν ηταν παλι δεν σταματουσε. ο λογος ειναι οτι το εμβολακι που ανοιγει τις σιαγονες των ταμπουρων ειναι μολις 8 χιλιοστα. αυτο σημαινει οτι ειναι ευκολο για την τρομπα μου να το πρεσαρει. οταν μπηκαν οι δαγκανες απο 20V το εμβολο της δαγκανας ειναι περιπου 25-30 χιλιοστα. επειδη το αμαξι δεν εχει ρυθμιζομενο κατανεμητη η τρομπα στελνει πισω την ιδια πιεση που εστελνε και στα ταμπουρα. οποτε ειναι δυνατον να ανοιξουν τα μεγαλα εμβολα της δαγκανας με την ιδια πιεση? ποτε. και φυσικα θελουν και αυτες το σερβις τους που δε το εχω κανει ακομα ενω εχω αγορασει το πληρες κιτ επισκευης δαγκανας . σε παρα πολυ δυνατο φρεναρισμα με 200 επιτοπου κατεβηκα να κανω εναν ελεγχο στα φρενα. διαπιστωσα οτι στα μπροστα ουτε τη ζαντα δε μπορουσες να ακουμπησεις απο τη θερμοκρασια ενω τα πισω τα χαιδευα με το χερι μου. απλα γλυφουν. ξερω τη λυση που χρειαζεται απλα θα γινει στην ωρα του. ειπαμε υποχρεωσεις. αλωστε παιδια ολα αυτα τα εχουμε ξαναπει ακριβως οπως τα ειπα αλλα μαλλον βαρεθηκατε να ψαξετε τη δημοσιευση. ελπιζω να βοηθησα και να καταλαβατε τι και πως. οσο για τα ταμπουρα τα πηγα στην κυπρο για να τα βαλω στην corolla της ελενας. αν τα ειχα εδω θα τα ειχα ξαναβαλει και ας ηταν ασχημο αισθητικα. αυτα.....
φιλικα πανος
Παλιά 14-10-05, 00:32
MARMEL Offline:
Αdministrator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
και δεν βοηθανε καθολου τα πισω δισκοφρενα σε αντιθεση με τα ταμπουρα που το σταματουσαν καλυτερα. αν δεν με πιστευεις ελα να σε κανω μια βολτα να παμε 200 να φρεναρω και αμα ξαναμπεις σε αμαξι να μου τρυπησεις τη μυτη
Ο Πανος εννοει οτι 9 στις 10 μετετροπες απο ταμπουρα σε δισκοφρενα δεν δουλευουν και γενικα γινονται για την μουρη.
σωστα ηρακλη αλλα εγω τα εβαλα ειλικρινα με σκοπο οτι θα αποδωσουν αλλα.... τζιφος. υπαρχουν και τα ταψια για εφε που φορανε κατι ταμπουρατα BMW OPEL ASTRA κτλ αυτα τα ψευτικα εννοω.
λοιπον ΓΙΑΝΝΗ προτεινω μιας και εγω θελω να βαλω απο levin μπροστα η δαγκανες απο carina mr2 η corolla ts να παμε να βρουμε δυο σετ να τα παρω και εγω μαζι ισως μας ερθουν πιο φτηνα. να δουμε και αν δουλευει η εκπτωτικη καρτα τελικα ε? η πιο φτηνη αξιοπιστη και σωστη λυση πιστευω οτι ειναι να παρουμε ολο το σετ απο το levin. το πουλουσαν περιπου 280-300 ευρω μαζι με τα γονατα. τι λες? ισως μας ερθει φτηνοτερα.
επισης γιαννη μια αλλα λυση ειναι να παμε στην τουοτα κιφησος να παρουμε σετ δισκοπλακες και ανταπτορες για τις δαγκανες απο το levin. η διαμετρος ειναι 275 χιλιοστα. οι δισκοι κανουν 55 ευρω ο ενας καραμαμα ατρυπητος. τους τρυπαω και χαρασω εγω μετα . οι ανταπτορες κανουν 75 ευρω ο ενας. στους ανταπτορες αυτους μπαινει η δικη μας δαγκανα. οποτε με 250 ευρω εχουμε 275 διαμετρο καινουργια φρενα και με τις δικες μας δαγκανες. θα βελτιωθει το φρεναρισμα λογω μεγαλης διαμετρου αλλα η δαγκανα θα παραμεινει μονοπιστονη. τι αλλο να σου βρω ρε ΓΙΑΝΝΗ? yell
ΥΓ οπου να ναι αν ειμαι εδω θα κατασκευασω πισω δισκοφρενο για το CBR. το εφαγα!!! το υλικο θα ναι απο σουηδεζικο ανοξειδωτο χαλυβα ramax και κοστιζει 19 ευρω. (γνησιο honda ετοιμο για χρηση κοστιζει 135 ευρω!!!)θα γινει κατεργασια στον τορνο και στη φρεζα και θα παει για επιφανειακη βαφη(σκληρυνση) και θα φορεθει και θα ειναι δεκα φορες δυνατοτερο καλυτερο και ομορφοτερο απο το μαμα. εχω ξαναφτιαξει αλλα δυο σε προηγουμενες μοτοσυκλετες μου!!!
Παλιά 14-10-05, 09:24
Το avatar του χρήστη Mike_G
Mike_G Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12
Περιοχή: Κερατσίνι + Τρίκαλα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 344
Mike_G είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
τους τρυπαω και χαρασω εγω μετα .

Πάνο μιάς και το ανέφερες αξίζει να το χαράξεις μόνος σου ή ουσιαστικά δεν κάνεις τίποτε άλλο απ΄ το να το ομορφαίνεις γιατί έχω ακούσει οτι δεν αρκεί μία ευθεία χάραξη αλλα λέει οτι πρέπει να το χαράξεις με συγκεκριμένο τρόπο για να κάνει δουλεια (να γίνει καμπίλη χάραξη) αληθεύει και αν ναι μπορεί να γίνει τέτοια χάραξη (είναι εύκολο, έχεις κάποιον να προτείνεις που να τον εμπιστευόμαστε);

Εξτρέμ, αμυντικοί, τερματοφύλακες... και αυτοκαταστροφικοί παίχτες... μεγάλοι αγώνες, τρελά ξενύχτια... blade is back.

COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-05, 10:21
Το avatar του χρήστη Ayrton
Ayrton Offline:
Administrator

Μοντέλο: Avensis 2009 1.8 CVT
Περιοχή: Πετρούπολη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 535
Ayrton είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
σωστα ηρακλη αλλα εγω τα εβαλα ειλικρινα με σκοπο οτι θα αποδωσουν αλλα.... τζιφος. υπαρχουν και τα ταψια για εφε που φορανε κατι ταμπουρατα BMW OPEL ASTRA κτλ αυτα τα ψευτικα εννοω.
λοιπον ΓΙΑΝΝΗ προτεινω μιας και εγω θελω να βαλω απο levin μπροστα η δαγκανες απο carina mr2 η corolla ts να παμε να βρουμε δυο σετ να τα παρω και εγω μαζι ισως μας ερθουν πιο φτηνα. να δουμε και αν δουλευει η εκπτωτικη καρτα τελικα ε? η πιο φτηνη αξιοπιστη και σωστη λυση πιστευω οτι ειναι να παρουμε ολο το σετ απο το levin. το πουλουσαν περιπου 280-300 ευρω μαζι με τα γονατα. τι λες? ισως μας ερθει φτηνοτερα.
επισης γιαννη μια αλλα λυση ειναι να παμε στην τουοτα κιφησος να παρουμε σετ δισκοπλακες και ανταπτορες για τις δαγκανες απο το levin. η διαμετρος ειναι 275 χιλιοστα. οι δισκοι κανουν 55 ευρω ο ενας καραμαμα ατρυπητος. τους τρυπαω και χαρασω εγω μετα . οι ανταπτορες κανουν 75 ευρω ο ενας. στους ανταπτορες αυτους μπαινει η δικη μας δαγκανα. οποτε με 250 ευρω εχουμε 275 διαμετρο καινουργια φρενα και με τις δικες μας δαγκανες. θα βελτιωθει το φρεναρισμα λογω μεγαλης διαμετρου αλλα η δαγκανα θα παραμεινει μονοπιστονη. τι αλλο να σου βρω ρε ΓΙΑΝΝΗ? yell
ΥΓ οπου να ναι αν ειμαι εδω θα κατασκευασω πισω δισκοφρενο για το CBR. το εφαγα!!! το υλικο θα ναι απο σουηδεζικο χαλυβα imbax κοστιζει 15 ευρω. (γνησιο honda ετοιμο για χρηση κοστιζει 135 ευρω!!!)θα γινει κατεργασια στον τορνο και στη φρεζα και θα παει για επιφανειακη βαφη(σκληρυνση) και θα φορεθει και θα ειναι δεκα φορες δυνατοτερο καλυτερο και ομορφοτερο απο το μαμα. εχω ξαναφτιαξει αλλα δυο σε προηγουμενες μοτοσυκλετες μου!!!
Μάλιστα.... να σου πω βρε πάνο, πιο καλό δεν θα είναι να πάρουμε όλο το κομμάτι του levin? θα έχουμε και διπίστονα έτσι!!! του levin το κομμάτι όντως το βρήκα κι εγώ 300Ε.

Corolla Club
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-05, 10:27
Το avatar του χρήστη Euripides
Euripides Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: AE86
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 264
Euripides είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Αν μου επιτρέπετε, σχετικά με τη χάραξη των δίσκων:
Οι τρύπες βοηθούν στην ψύξη της δισκόπλακας, και στον ευκολότερο καθαρισμό της από υπολείματα αν είναι αεριζόμενη. Μέχρι εδώ καλά.
Η χάραξη είναι λιγάκι δίκοπο μαχαίρι. Δίνει πολύ καλύτερο πρώτο φρενάρισμα (το πρώτο πάτημα του πεντάλ), αλλά σε παρατεταμένα και πιο ελαφριά φρεναρίσματα ζεσταίνεται περισσότερο, και ουσιαστικά, δίνει μικρότερη επιφάνεια επαφής μεταξύ του δίσκου και του τακακιού (λόγω του μετάλλου που λείπει από τη χάραξη, αλλά και τις τρύπες).
Είναι πιο αποτελεσματικές σε μια πίστα που θέλουμε καλό και άμεσο βίαιο φρενάρισμα, αλλά σε μια κατάβαση π.χ. που πατάμε περισσότερη ώρα και πιο μαλακά το πεντάλ, δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και το θέμα της "μούρης" (τςςς, κοίτα, φοράει "χαρακτά"!!!), αλλά η πραγματική βελτίωση είναι αυτή που ανάλογα με τον τρόπο που οδηγούμε, και στις συνθήκες που το κάνουμε, λειτουργεί καλύτερα.
Παλιά 14-10-05, 12:03
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 915
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα

Παράθεση:
γιαννη τους brembo που εβαλα εμπρος θα στους προτεινα ειναι φτηνοι τρυπητοι και χαρακτοι. αλλα στα πολλα ειναι επικυνδυνοι. το πρωτο φρεναρισμα πιανει αλλα το δευτερο ειναι για κλαματα. τρεμουν λες κ εχουν στραβωσει.
Παιδια το θεμα τρυπητοι δισκοι θελει τεραστια προσοχη!
Για ποιο λογο?
Για το λογο οτι πολλες δισκοπλακες που πωλουνται στην Ελληνικη αγορα σαν τρυπητες και χαρακτες απο το εργοστασιο ειναι φταγμενες εδω σε μηχανουργεια!!!
Αν δεν γινει σωστα η εργασια το αποτελεσμα ειναι να μην ειναι πλεον ζυγοσταθμισμενοι και να τρεμουν οσο τα χιλιομετρα ανεβαινουν!

Ειναι λοιπον στην διακριτικη ευχαιρια του πωλητη να σας ενημερωσει αν βγαινουν εργοστασιακα τρυπημενοι η αν γινεται εδω η διατρυση!
Το προβλημα δεν ειναι τοσο η χαραξη οσο η διατρυση!
Πιστεψτε με δεν πιστευα στα ματια μου οταν ειδα μηχανουργο να σημειωνει τα σημεια που θα γινουν οι τρυπες με το ματι και μαλιστα σε δισκο πανω απο 300 χλσ για ενα BMW μετατροπη σε Μ3!

Για το λογο αυτο τις δικες μου επελεξα να τις παρω απλες και να τις χαραξω εγω σε μηχανουργο εξειδικευμενο που εμπιστευομαι!!
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-05, 19:39
MARMEL Offline:
Αdministrator

γιαννη ψαξε βρες και αν ειναι να τα παρουμε. υπολογιχω 260 ευρω στον καθεναν μας. λοιπον ακουτε ολοι οι αλλοι. τους εμπρος brembo που εβαλα αμφιβαλω αν ειναι τρυπητοι χαρακτοι απο το εργοστασιο . ενα απο τα δυο γινεται εδω ελλαδα. ειναι ζυγοσταθμισμενες ομως. στα πισω φρενα μου εβαλα το χερακι μου εγω. τα τρυπησα και μετα χαραξα. αμεσως μετα ειδα μια αισθητη διαφορα και στο φρεναρισμα και στο χειροφρενο. αν τα ακουσεις κανουν σαν να φρεναρει μοτοσυκλετα κανουν ζζζζζζζζζζζζζζ χαχα. απο κει και περα ειτε τα τρυπησεις ειτα τα χαραξεις ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα. η χαρακια γινεται αναλογα με τη φορα του τροχου. υπολογιζεται δε περιπου στις 30 μοιρες τοξο. ετσι λογω της φυγοκεντρου δυναμης επιτυνχανουμε καλυτερη αποβολη του νερου. αυτο ισχυει σε χαρτια και μελετες. στην πραξη δεν μπορει να το αποδειξει κανενας ειδικα εδω στην ελλαδα. οι τρυπες βοηθανε σε περιπτωση ζεσταμα-παγωμα αποτομο μηπως και γλυτωσει ο δισκος το αμεσο στραβωμα.και φυσικα αποβαλει πετρες σκονη κτλ. εξαρταται παντα και απο την ποιοτητα του μαντεμιου που ειναι κατασκευασμενος ο δισκος για να στραβωνει ευκολα η οχι. ολα αυτα γινονται σε μηχανημα (διαιρετη) και δεν γινεται να κανει λαθος να βγει δηλ μια χαρακια παραπανω η οχι. ετσι τα εκανα και εγω μονος μου. το χουμε ξαναπει αλωστε και εχω ανεβασει και φωτο απο τη δουλεια που τους εκανα. εμενα μ αρεσουν παντως.
Παλιά 14-10-05, 19:53
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Πάνο μια ερωτησούλα μονο. Όλα αυτά καλά με τις χαράξεις για την αποβολή νερού και τις τρύπες για το ζέσταμα-πάγωμα. Δεν μειώνεται όμως και η επιφάνεια τριβής μεταξύ δίσκου και τακακιού με αποτέλεσμα λιγότερα αποτελεσματικό φρενάρισμα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-05, 20:50
MARMEL Offline:
Αdministrator

μειωνεται. ε και? αν οτι τρυπα εχεις κανει την ειχες σε σιδερο ειναι καλυτερη η αποδοση αν ειναι σωστες οι τρυπες η και τα χαραγματα. εμενα αφουν δεν επιανε δεν ετρωγε τακακια φυσικα. τωρα τα ψιλοτρωει. αρα? υπομονη να δειτε φωτο απο το δισκοφρενο που φτιαχνω για το CBR. Εξ ολοκληρου κατασκευη απο special υλικο ramax που αγορασα σημερα. κοστισε 19 ευρω. ειναι σουηδεζικος ανοξειδωτος χαλυβας. απο τα πιο σκληρα μεταλλα στον κσμο με χαρακτηριστικο του να δεχεται τριβη!!!

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Δισκόπλακες και τακάκια πίσω!!! soprano_black TOYOTA COROLLA E 12 5 02-02-11 15:16
δισκόπλακες 2002 exs TOYOTA COROLLA E 12 3 12-11-10 10:52
AE92 Δισκόπλακες+τακάκια apsogos SUPPORT 2 21-01-09 22:10

Page generated in 0,18774390 seconds (81,80% PHP - 18,20% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:13.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com