Re: 89' 1.6 Καρμπυρατερ
Επιστρέφω στο θέμα μετά απο καιρό. Άλλωστε ο κύριος σκοπός του Foroum είναι όλοι μας να διαφωτιστούμε και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Καταρχήν φίλε Παναγιώτη να σου πω οτι η ανάλυση που έδωσες είναι πολυ σωστή, αλλά σε ετούτη την περίπτωση δεν ισχύει. Πρώτον γιατί τα καμώματα αυτά το αμάξι μου τα έκανε και όταν ήταν με λίγα χιλιόμετρα στην πλάτη του και δεύτερον γιατί πολυ απλά δεν φαίνεται καθόλου μα καθόλου πεσμένο. Άλλωστε κανένας δεν ξέρει καλύτερα απ τον ιδιοκτήτη... Έρχομαι λοιπόν στο θέμα μας. Αφού έκανα αλλαγή όλων των φίλτρων του αυτοκινήτου, μπουζί, έβαλα τη μαμά εξάτμιση και καθαρισμό σε καλό καρμπυρατερά παρατήρησα τα ίδια κατά καιρούς συμπτώματα. Σπάσιμο πρώτης, δευτέρας και τρίτη γονάτισμα και κόλλημα στα 125 χλμ γύρω στις 5500-6000 στροφές. Αν τη δευτέρα δεν τη σπάσω, δηλ αλλάξω στις 5000 στροφές τότε η τρίτη θα ανεβάσει αβίαστα μέχρι και τα 140 χλμ περίπου 7000 στροφές. Τα φαινόμενα αυτά τα εξηγούσα σε ένα φίλο πολυ ψαγμένο πάνω στο θέμα αυτοκίμητο. Μου είπε κάτι που μου έκανε εντύπωση. Τσάκαρε κάθε φορά το ρεζερβουάρ σου...δες δηλ πόση βενζίνη έχεις μέσα και πως συμπεριφέρεται. Ρε παιδιά πραγματικά παρατήρησα όταν είναι στα τελειώματά του δεν κομπιάζει πουθενά και γεμίζει όλες τις ταχύτητες εύκολα. Όταν είναι γεμάτο ή στη μέση για παράδειγμα τρώει τα σκαλώματα που ανάφερα. Ο φίλος αυτός μου είχε πει οτι το πρόβλημα αυτό το αντιμετώπιζε σε 309 καρμπυρατεράτο. Αλήθεια ξέρει κανένας που οφείλεταί; Ποια είναι η λύση? Μήπως θέλει ρυθμιστή βενζίνης και λύνεται το πρόβλημα? Μήπως είναι απο παλιά ελλατωματική η αντλία βενζίνης (δεν το νομίζω);Μήπως το καρμπυρατερ έχει γενικότερο πρόβλημα?Μήπως...μήπως...μήπως...;