Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
Re: Ελληνες Οδηγοι Και Βελτιωση Του Αυτοκινητου |
|
18-08-05, 13:07
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Re: Ελληνες Οδηγοι Και Βελτιωση Του Αυτοκινητου
τα παραδείγματα από κάγκουρες οδηγούς, που νομίζουν οτι είναι ή μετεμψύχωση του Senna πολλά (συγνώμη τεράστιε που αναφέρομαι στο ονομά σου). Η Ελλάδα το πληρώνει με θύματα καθημερινά με το χαλια οδικό της δίκτυο. Πρέπει να γίνει κάτι.
loud loud Μήπως το Club θα μπορούσε να οργανώσει μια μέρα ασφαλής οδήγησης σε μια πίστα; Να καλέσουμε καναδύο οδηγούς αγώνων να πούνε πέντε πράγματα, την σχολή ασφαλούς οδήγησης του Ιαβέρη να μπούμε και στην πίστα να κάνουμε πρακτική... Θα μπορούσαμε να δώσουμε μεγάλη διάσταση στο θέμα, να προσελκίσουμε τα κανάλια, τα περιοδικά αυτοκινήτων και τους χορηγούς.
Είναι δυνατή ιδέα, ίσως δύσκολη στην υλοποίηση, αλλά νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον να την συζητήσουμε.
May the force be with us jedi
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
|
|
18-08-05, 14:25
|
|
Administrator
|
|
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger";p="
τα παραδείγματα από κάγκουρες οδηγούς, που νομίζουν οτι είναι ή μετεμψύχωση του Senna πολλά (συγνώμη τεράστιε που αναφέρομαι στο ονομά σου). Η Ελλάδα το πληρώνει με θύματα καθημερινά με το χαλια οδικό της δίκτυο. Πρέπει να γίνει κάτι.
loud loud Μήπως το Club θα μπορούσε να οργανώσει μια μέρα ασφαλής οδήγησης σε μια πίστα; Να καλέσουμε καναδύο οδηγούς αγώνων να πούνε πέντε πράγματα, την σχολή ασφαλούς οδήγησης του Ιαβέρη να μπούμε και στην πίστα να κάνουμε πρακτική... Θα μπορούσαμε να δώσουμε μεγάλη διάσταση στο θέμα, να προσελκίσουμε τα κανάλια, τα περιοδικά αυτοκινήτων και τους χορηγούς.
Είναι δυνατή ιδέα, ίσως δύσκολη στην υλοποίηση, αλλά νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον να την συζητήσουμε.
May the force be with us jedi
|
Βαγγέλη πολύ καλή ιδέα και μακάρι να είναι και εφικτή.
Τα παραδείγματα ασυνειδήτων οδηγών είναι σε όλους πάρα πολλά. Όλοι μας έχουμε ζήσει στιγμές που βλέπεις όλη σου τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σου εξαιτίας κάποιου ασυνείδητου με βελτιωμένο αμάξι ( ή και χωρίς βελτιωμένο αμάξι, η ζημιά και πάλι μπορεί να γίνει)που είτε δεν ξέρει πως να το πάει, είτε είναι ο γνωστός ελληνάρας οδηγός που θεωρεί προσβολή να τον προσπερνάνε.
Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς η πολιτεία αδρανεί και δεν προχωράει σε καμία σοβαρή κίνηση για να λύσει αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα της αυτοκίνησης στην χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που γίνεται κάποια μεγάλη έξοδος να μετράμε απώλειες μεγαλύτερες και από μάχη. Όπως δεν είναι δυνατόν και από την άλλη πλευρά ο κάθε κάφρος που έχει βελτιώσει το αμάξι του (προς Θεού αυτό δεν είναι αιχμή σε όλους όσους βελτιώνουν το αμάξι τους γιατί πολλοί από αυτούς είναι πολλοί προσεκτικοί οδηγοί και γνωρίζουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου τους) και νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς των δρόμων να κάνει ότι βλακεία του κατέβει για αποδείξει τη αξία του. Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά και παιδεία και σε αυτό θα συμφωνήσω φταίνε και οι σχολές οδηγών που από τη μια σε μαθαίνουν μόνο τα απαραίτητα για να περάσεις αλλά και από την άλλη και να μην τα μάθεις δεν πειράζει, υπάρχει η γνωστή λύση. Πληρώνεις κάτι τις παραπάνω και το παίρνεις το δίπλωμα και μετά βγαίνεις στο δρόμο και όποιον πάρει ο χάρος.
Η κίνηση της RENAULT είναι όντως πολύ καλή και μπράβο τους που προχώρησαν σε αυτή, είναι πραγματικά αξιέπαινη κίνηση. Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι λίγο επιφυλακτικός σε ότι αφορά την αμεσότητα της υλοποίησης γιατί τόσα χρόνια που δουλεύω με εργολαβίες και γενικότερη συνεργασία στο δημόσιο τομέα και δυστυχώς το βλέπω να αργεί πολύ να γίνει. Μακάρι όμως να κάνω λάθος.
|
19-08-05, 14:35
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Εγω πιστευω οτι πρεπει να αλλαξει και ο τροπος εξετασης για το διπλωμα.Το μονο που εξεταζουν ειναι αν ξερεις να παρκαρεις και αν κανεις οπισθογωνια να μην εισαι μακρια απο το πεζοδρομιο,πραγμα για το οποιο χρειαζονται <<φοβερες ικανοτητες>>
|
|
19-08-05, 15:59
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
|
|
κατά την δική μου γνώμη μια σχολή οδηγών σε μαθαίνει τα βασικά.το πως να χειρίζεσαι ένα αυτοκίνητο(αν κάνεις το κόπο και έχεις την όρεξη να παρακολουθήσεις τα μαθήματα βέβαια!), όπως και στα πανεπιστήμια και στις σχολές.Πέρνουμε δηλαδή τα εφόδια έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε καλήτεροι.το θέμα είναι και το τονίζω να έχουμε αυτογνωσία.να ξέρουμε αν μπορούμε τελικά να πάρουμε το αμαξάκι μας και να πάμε κάπου,γιατί δυστηχώς οι περισσότεροι προσπαθούν να μάθουν στον δρόμο.αν λυθεί αυτό το πρόβλημα μόνο τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
για εμένα ο καλήτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι μια σχολή ασφαλούς οδήγησης σαν του Ιαβέρη για παράδειγμα όπου σε κάνουν να δεις από κοντά διάφορα περιστακικά και σε μαθαίνουν πως πρέπει να αντιδράσεις.γιατί μην μου πείτε ότι δεν έχετε έρθει ποτέ στην δυσάρεστη θέση να έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιο συμβάν στο δρόμο και το μόνο που μπορέσατε να κάνετε ήταν να πατήσετε απλά φρένο!!δεν θα σας πιστέψω όσο καλοί οδηγοί να είστε,όσοι πείρα και να έχετε.αν δεν ζήσεις και αν δεν πάθεις δεν πρόκειται να μάθεις.και ο καλήτερος τρόπος για να μάθεις είναι να σου πουν πως πρέπει να συμπεριφερθείς ειδάλως θα προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που νομίζεις,έχεις ακούσει ή πιστεύεις ότι θα ήταν καλήτερο με την ελπίδα ότι θα σταθείς τυχερός.
αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
φιλικά Κών/νος
|
|
|
20-08-05, 23:55
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
|
|
Νασου πω τηναληθεια φιλε μου ποτε δεν συμφωνησα με την ιδεα οτι για να μαθεις πρεπει να παθεις.οι λογοι ειναι 2,αφενος πολλοιανθρωποι εχουν καλυτερη αντιληψη του χωροχρονου και καλυτερη κριση αρα και χωρις να παθουν κατι να μπορουν να αντιδρασουν καλυτερα απο καποιον που εχει παθεικαι αφετερου μην ξεχνας οτι πολλοι οδηγοι αν παθουν κατι μια ζωη μετα τους μενει η φοβια μην το ξαναπαθουν και καταληγουν να κανουν σπασμοδικες κινησεις(κιεγω εχω ενα κολλημα απο τηναρχη που οδηγψ με τις ανηφορες).για μενα το ναδεις τι μπορεις να παθεις οδηγει εκει που7 οδηγουν και οι αντικαπνιστικες διαφημισεις στο να συνεχισεις να το κανεις με την αντιληψη οτι αποκλειεται να συμβει σε μενα.
Μηνξεχνατε οτι ζουμε στην ελλαδα και ολοι μα ολοι σκεφτομαστε πολλες φορες οτι μπορουμε να κανουμε τα παντα και μας βγαινει και ο εγωισμος του να μην μας περναει κανεις.ολαπρεπει ναξεκινησουναποτη βαση δηλαδη τα δημοτικα ωστε η οδηγικη παιδεια και η ασφαλης οδηγηση να μας γινει συνειδηση.
Οσογια τις σχολες οδηγων ναι οκ κανουν καλα την δουλεια τους(μας μαθαινουν οπως και στα σχολεια την παπαγαλια και το κανε αυτο πο0υ θελουν να δουν οι εξεταστες και απο εκει και περα ο θεος βοηθος)αλλαδενφτανειτο παρκαρισμα και η οπισθωπορια για να εισαι οκ να οδηγεις θελει ο δασκαλος να σε βαλει και σε καποιες καταστασεις για να κρινει αντιδρασεις οπωσ πχ νυχτερινη οδηγηση,οδηγηση σε εθνικη οδο με ολες τις σχεσεις.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
|
21-08-05, 10:54
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
και να παθεις δεν προκειται να μαθεις στο λεω εγω διαπιστωμενα
|
21-08-05, 11:58
|
Απλό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 3
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Καλος οδηγος κατα τη δικη μου αποψη δεν ειναι αυτος που μπορει να οδηγησει καλα αλλα αυτος που εχει καλα αντανακλαστικα,αντιληψη του χωρου και καλη αφομιωση του ογκου του οχηματος που οδηγαει.Το λεω απο την οποια πειρα μπορω να εχω καθως τυχανει να οδηγαω 4-5 διαφορετικα οχηματα την ημερα.Απο ανυψωτικο μηχανημα (κλαρκ), φορτηγακι , τζιπ , φορτηγο μεγαλο ΜERCEDES 814 (για οσους ξερουν) και φυσικα το [acronym:12f84ebb1d="ΔΙΑΦΟΡΑ"]COROLLA[/acronym:12f84ebb1d] ΜΟΥ!Καθε οχημα θελει και διαφορετικο χειρισμο διφορετικη αντιληψη και πολυ καλα αντανακλαστικα.Και κατι τελευταιο που ισως ακουστει χαζο πρεπει να εχεις και το μικροβιο της οδηγησης. [tab:12f84ebb1d]
|
21-08-05, 20:29
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Εγώ πιστεύω ότι στις σχολές αυτά που σου μαθαίνουν είναι μπούρδες... Τα αντανακλαστικά Νίκο τα αποκτάς με τις πολλές ώρες οδήγησης. Καλός οδηγός λοιπόν γίνεσαι 1)αν χαλάς πολλές ώρες πάνω στο τιμόνι (για να μάθεις το αυτοκίνητο καλά) και 2)αν σέβεσαι τους γύρω σου και τον ΚΟΚ.
|
|
|
21-08-05, 22:13
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Η δικη μου γνωμη ειναι οτι την εμπειρια μπορει να την αποκτας με το περασμα του χρονου αλλα πρεπει να το εχεις και μεσα σου.
Αλλιως..... αστο καλυτερα.
Να ζησουν και οι ταξιτζιδες.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
22-08-05, 10:40
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Οι ταξιτζίδες δεν τηρούν το Νο2 από αυτά που είπα πιο πάνω. Ενώ το αμάξι το έχουν κάνει προέκταση του κορμιού τους από τις πολλές ώρες που οδηγούν, γράφουν στα παλιά τους τα τάσια τους υπόλοιπους γύρω τους και τον ΚΟΚ...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17532611 seconds (82,63% PHP - 17,37% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:20. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|