Το θέμα τακάκια - δισκόπλακες είναι μεγάλο. Έγω γνωρίζω άπλα ότι δεν μπορείς να βάλεις ότι τακάκι μα είναι. πρέπει να διάλέξεις όυτε πολύ σκληρά, αλλα ούτε και πολύ μαλακα. Νομίζω υπάρχει και κάποι άλλου αναλυτικό topic.
loud Σχετικά τώρα με την Ε-12, εμένα τα φρένα την μου αρέσουν (βεβαια το ABS είναι κάπως ευαίσθητο, αλλα το συνηθήζεις και μπορείς να μάθεις να φρενάρεις χωρίς να ενεργοποιήται). Τα τακάκια μας είναι λίγο μαλακα, φαίνεται και από τη βρώμα που βγάζει στις ζάντες (αν δεν εκανα σχόλιο για την καθαριότητα δεν μπορούσα!!!). Στο service των 15.000 χιλ. ο μηχανικός μου είπε οτι έχω φρένα ακόμα. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα πάω στα 30.000 χιλ. οχι νωρίτερα. Βέβαια για να είμαι λιγο ειληκρινής τελευταία δεν μου πολυαρέσει η αισθησή τους. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους... loud loud
1. έχουν φθαρεί και δεν είναι πλέον στο 100% της ικανότητας τους
2. Όταν πρωτοαγόρασα το αυτοκίνητο, είχε τα καλύτερα φρένα από οτιδήποτε είχα οδηγήσει. Συνεπώς μάλλον τα συνήθησα και τώρα για να νοιώσω εκείνο το θαυμασμό πρέπει να βάλω τιποτα Brembo... είδομεν
Πάντος για Ε-12 μου έχουν πει να βάλουμε τα εργοστασιακά τακάκια από Carina. Είναι λίγο σκληρότερα = καλύτερη αίσθηση, καλύτερο φρενάρισμα, λιγότερο ABS πιο αραιή φθωρά...
Αυτά τα λίγα.....