Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vagelisteo";p="
Φιλε μου παρα πολυ καλο.....
Εχω κατεβασει το προγραμμα και γω στο pc
Hp τι σου εβγαλε????
Πιστευω να ειναι σχετικα πολυ κοντα παντως στην πραγματικοτητα.
Αντε να δουμε εαν θελουν να το παρουμε και μεις....
Παντως δεν βλεπω συμμετοχη........................... question
|
130 αλογακια.Πολυ καλα για τις μετατροπες που εχω κανει και με 28 βαθμους θερμοκρασια.Ροπη 13.0Kg στο δρομο,πανω απο 16Kg στον τροχο.Εχω ακριβως την ιδια ροπη με 2 ραλλακια με 140 και 150HP.EVO 8 27Kg στον δρομο.Πρεπει να πω οτι το οργανο μετραει ιπποδυναμη και ροπη στον δρομο,δηλαδη την καθαρη δυναμη που σπρωχνει το αυτοκινητο,που ειναι πολυ μικροτερη απο την την ιπποδυναμη και ροπη στον τροχο ποσο μαλλον στον στροφαλο.Ενδεικτικες μετρησεις:To δικο μου 89HP και 13Κg.Rallye 1 σταδιο=96HP 13kg ροπη.Rallye 1 σταδιο+ 102HP 13Kg ροπη.ΕVO 8 191HP 27Kg ροπη.Tωρα θα εξηγησω την εννοω καθαρη δυναμη.Αν παρουμε ενα αυτοκινητο 130 ιππων στον στροφαλο,στον τροχο φτανουν 115.Τωρα στον δρομο υπαρχουν απωλειες που δεν μετρουν τα δυναμομετρα με ραουλα οπως:Oι τριβες του δρομου με τα ελαστικα και ελαστικα με ελαστικα εχουν διαφορες, οι τριβες του πισω αξονα,εστω και σε προσθοκινητο αυτοκινητο θελει καποια ενεργεια για να γυρισουν οι πισω τροχοι,ειδικα εαν εχουν μεγαλη διαμετρο και φαρδια ελαστικα,αεροδυναμικες απωλειες και γενικα καθε δυναμη που αντιστεκεται προς την κινηση του αυτοκινητου.Ετσι φτανουμε απο τα 115τροχο στα 89 καθαρα.Ηαρχικη μετρηση του οργανου ειναι σε KW τα oποια πολλαπλασιαζοντας με 1,365 μας δινει τα HP.Tωρα εμπειρικα πολλαπλασιαζουμε τα KW με το 2 για να καλυψουμε τις απωλειες του δρομου,αλλα και του συστηματος μεταδοσης.Ετσι το δικο μου εβγαλε 65,3ΚW.Το σημαντικοτερο ειναι οτι μετραει δυναμη στο δρομο και φαινονται αμεσα, τα οποια ωφελει μιας μετατροπης(εαν υπαρχουν) και οχι πλασματικη δυναμη στο δυναμομετρο που δεν φαινεται.Πχ η σκουπα σε ενα ραλλυ αποδιδει καλυτερα στο δρομο παρα στο δυναμομετρο,στο δυναμομετρο μπορει να παρει 2HP και το GTech να διξει 10HP κερδος στα 100χ.α.ω.Μια εξατμιση σου δινει 3 αλογα στο δυναμομετρο και στο δρομο(γιατι το οργανο μετρει τα παντα)το αυτοκινητο ειναι παντου πιο αργο.Οι χοανες αποδιδουν στο δυναμομετρο, αλλα στο δρομο ειναι για πεταμα.Μιλαμε το απολυτο οργανο.Σε ποιες στροφες εχεις την πιο πολλη δυναμη σε καθε ταχυτητα,που πρεπει να κανεις αλλαγες γαι απολυτο 400αρι και χιλιομετρο,αντιδραση εεκινησης,προσφηση,0-20 μετρα,0-40 κ.α τα 100 χιλιομετρα σε ποσα μετρα τα πιανεις, αμετρητες ενδειξεις.Ακομα το μαθαινουμε.Περισσοτερα στο μελλον.