Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
04-12-03, 02:59
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
|
|
04-12-03, 11:19
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
|
|
Σας χαιρετώ και γω! και καλως σας βρήκα!
Είμαι κάτοχος από τον Ιούλιο του 2002 μιας Corollas 1.4 H/B sol
Ας αρχίσω λοιπόν για το Corollaki.
Από τη μία όταν το πρωτοπήρα ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που έστριβε ειδικά στα αρκετά χιλιόμετρα. Το 1.4 αν και ακριβό στέκεται και ρίχνει σε αρκετά 1.6lt στο δρόμο...
μετά όμως...
άρχισαν οι επισκέψεις κάθε λίγο και λιγάκι στο συνεργείο.
Μου αλλάζουν δίσκο-πλατώ στα 10.000κμ χωρίς προφανή αιτία...
όταν το στροφόμετρο πέρναγε τις 6.000σαλ ακούγονταν ένας τριγμός πολύ δυνατός..-ντίζες ταχυτήτων. Σχεδόν όλα τα πρώτα H/B μου είπαν παρουσίαζαν αυτό το πρόβλημα...
πάμε παρακάτω..
στα 18.000 μαζί με τα τακάκια μου αλλάζουν και δίσκους μπροστά (εγγύηση πάντα) σε ερώτησή μου καλά βγήκαν off κι όλας??η απάντηση ήταν γιατί το πρώτο είναι? :shock:
και στα 19.000κμ έγινε το μπάμ! με πρώτη και 3-4000σαλ το μοτέρ παραδίδει πνέυμα...
η ... νεκροψία έδειξε σπασμένη μπιέλα στον 4ο... όπως καταλαβαίνετε δεν είχε μείνει τπτ εκεί μέσα όλα είχαν γίνει ένα στον πάτο...
Βέβαια για να λέω και τα πράγματα με το όνομά τους γύρω στα 12.000 κμ σε 'ανοιγμα' με ένα corsaki είχε μπει 2α από τρίτη κόφτη.... μπορεί να είχε φάει φρίκη από τότε ποιος ξέρει.. πάντως πήγαινε καλά μέχρι που έσπασε δεν μου είχε δείξει πως είχε κάποιο πρόβλημα...
Από τριγμούς δε λέω και γω είμαι γεμάτος αν και τον τελευταίο καιρό ή τους συνήθισα ή ψιλοσταμάτησαν...
Στην αντιπροσωπεία που το πάω ... απο τις πολλές φορές που έχω πάει τα λέμε λίγο παραπέρα με τον αρχιμηχανικό εκεί και μου έχει πει τα απίστευτα!
σε ίδια με το δικό μου ήταν μια τύπισσα που τις κλέιδωνε το τιμόνι εν κινήσει!!!
όσο για τα vvti moteur καλά χρυσά δε καίνε πολύ πάνε καλά... αλλά σπάνε.... τότε που ήταν σπασμένο το δικό μου ήταν και άλλα 2 ένα mr2 και ένα avensis...
αυτά τα ολίγα και επεται συνέχεια....
συγνώμη και το μακροσκελες post!!!
|
04-12-03, 12:29
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Βούλα
|
|
|
|
|
|
04-12-03, 15:08
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll
Σας χαιρετώ και γω! και καλως σας βρήκα!
Είμαι κάτοχος από τον Ιούλιο του 2002 μιας Corollas 1.4 H/B sol
Ας αρχίσω λοιπόν για το Corollaki.
Από τη μία όταν το πρωτοπήρα ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που έστριβε ειδικά στα αρκετά χιλιόμετρα. Το 1.4 αν και ακριβό στέκεται και ρίχνει σε αρκετά 1.6lt στο δρόμο...
μετά όμως...
άρχισαν οι επισκέψεις κάθε λίγο και λιγάκι στο συνεργείο.
Μου αλλάζουν δίσκο-πλατώ στα 10.000κμ χωρίς προφανή αιτία...
όταν το στροφόμετρο πέρναγε τις 6.000σαλ ακούγονταν ένας τριγμός πολύ δυνατός..-ντίζες ταχυτήτων. Σχεδόν όλα τα πρώτα H/B μου είπαν παρουσίαζαν αυτό το πρόβλημα...
πάμε παρακάτω..
στα 18.000 μαζί με τα τακάκια μου αλλάζουν και δίσκους μπροστά (εγγύηση πάντα) σε ερώτησή μου καλά βγήκαν off κι όλας??η απάντηση ήταν γιατί το πρώτο είναι? :shock:
και στα 19.000κμ έγινε το μπάμ! με πρώτη και 3-4000σαλ το μοτέρ παραδίδει πνέυμα...
η ... νεκροψία έδειξε σπασμένη μπιέλα στον 4ο... όπως καταλαβαίνετε δεν είχε μείνει τπτ εκεί μέσα όλα είχαν γίνει ένα στον πάτο...
Βέβαια για να λέω και τα πράγματα με το όνομά τους γύρω στα 12.000 κμ σε 'ανοιγμα' με ένα corsaki είχε μπει 2α από τρίτη κόφτη.... μπορεί να είχε φάει φρίκη από τότε ποιος ξέρει.. πάντως πήγαινε καλά μέχρι που έσπασε δεν μου είχε δείξει πως είχε κάποιο πρόβλημα...
Από τριγμούς δε λέω και γω είμαι γεμάτος αν και τον τελευταίο καιρό ή τους συνήθισα ή ψιλοσταμάτησαν...
Στην αντιπροσωπεία που το πάω ... απο τις πολλές φορές που έχω πάει τα λέμε λίγο παραπέρα με τον αρχιμηχανικό εκεί και μου έχει πει τα απίστευτα!
σε ίδια με το δικό μου ήταν μια τύπισσα που τις κλέιδωνε το τιμόνι εν κινήσει!!!
όσο για τα vvti moteur καλά χρυσά δε καίνε πολύ πάνε καλά... αλλά σπάνε.... τότε που ήταν σπασμένο το δικό μου ήταν και άλλα 2 ένα mr2 και ένα avensis...
αυτά τα ολίγα και επεται συνέχεια....
συγνώμη και το μακροσκελες post!!!
|
Φίλε Billlllll μπράβο σε βλέπω πολύ ψύχραιμο για όλα τα παραπάνω που σου έχουν συμβεί.
Υποτίθεται ότι παίρνουμε TOYOTA για να μην σπάνε και χαλάνε!
Μήπως αυτό αφορούσε το παρελθόν; Για να πω και εγώ την δική μου αίσθηση απο την Corolla 1,4 vvt-i H/B μοντέλο 2001 με τα στρογγυλά φανάρια, είναι ότι έχοντας κάνει 60.000 χλμ δεν έχω πάει στο συνεργείο για καμία μα καμία απολύτως βλάβη. Η αίσθηση που μου δίνει στο δρόμο μετά απο τόσα χλμ είναι ακριβώς η ίδια όπως όταν ήταν καινούργιο με κάποιους τριγούς όμως πλέον τώρα. Πολύ σταθερή στις ευθείες με μεγάλες ταχύτητες, ικανοποιητική στις στροφές, και ιδανική άνεση για πολύωρες μετακινήσεις.
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και στο μέλλον!!
|
|
|
|
05-12-03, 23:10
|
Νεότατος
|
|
|
|
Μια και άνοιξα το θέμα για τη νέα Corolla.
Οταν και εγώ αγόρασα τη sedan 1600, ή μάλλον αντικατέστησα την παλαιά μου Corolla XLI του 1996, περίμενα απο το καινούργιο μοντέλο τίποτα λιγότερο απο αυτό που είχα. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Απο την πρώτη στιγμή το αμάξι σκληρό. Μετά άρχισαν οι διάφοροι θόρυβοι. Δεν λέω τριξίματα, αλλά θόρυβοι σαν κάτι να είχε ξεσφύξει. Ο ποιό εκνευριστικός θόριβος προερχόταν κάπου άπο δεξιά και στη μέση του αυτοκινήτου. Αρχικά ο ήχος μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν το κάθησμα του συνοδηγού. Αλλοι θόρυβοι προέχοντο απο τα πλαστικά και ειδικά απο το κέντρο της κονσόλας, εκεί που βρίσκεται το ραδιόφωνο. Πήγα κάποιες φορές στα κεντρικά. Απο τα μαζέματα που κάνανε ήταν η αριστερή βάση της μηχανής, που περιέργως μείωσε στο ελάχιστο το θόριβο που σας περιέγραψα, αλλά δεν τον κατήργησε τελείως. Να πώ όμως και κάτι. Ολοι οι παραπάνω θόριβοι ακούγονται όταν και μόνο όταν το αυτοκίνητο πέφτει σε εκγαρσιες τομές στο δρόμο ή και λακούβες. Ταξιδεύω τακτικά στην Αττική οδό και δεν ακούγεται τίποτα, μα τίποτα απολύτως. Απο μηχανικές βλάβες ευτυχώς και τουλάχιστο για την ώρα και τα 20 χιλιάδες χιλιόμετρα που έχω γράψει, δεν έχω τίποτα. Το μόνο που θα έλεγα είναι ότι ώρες-ώρες με τρίτη ή και τετάρτη ταχύτητα όταν γεμίζω το γκάζι, έχω την εντύπωση κάποιου κραδασμού. Πέραν αυτού τίποτε άλλο. Α! ξέχασα. Στους θορύβους βάλτε και τα τζάμια και ειδικά όταν είναι μισοκατεβασμένα. Πάντως εγώ θα το λέω πάντα ότι το μοντέλο δεν αξίζει και τόσο τα λεφτά του. Η XLI ήταν πολύ καλύτερη!
|
|
|
|
09-12-03, 13:14
|
Υπερβολικά Νέος
|
|
|
|
Geia sas filoi tis toyota,
agorasa to corolla mou 2 meres afou bgike stin agora!!! To eixa paragili apo ton noembrio tou 2001 kai telika to pira to ianouario tou 2000.
I porosi mou itan terastia pou den edosa kan simasia sta triksimatakia pou akouga.
3 bdomades meta arxisa na apelpizome. Omos tin 4 bdomada me piran apo tin antiprosopia kai mou eipan na to pao gia ena free elenxo me tin dikaiologia oti einai neo model kai theloun na doun diafora pragmata.
Otan to pira os dia magias to triksimo exafanistike!!!
Pane tora sxedon 2 xronia kai to Corolla mou einai basilias!! exo kanei 40000 xlm kai tipota ,ola pane roloi. to mono pou allaxa einai ta diskofrena pou ta gargalisa se ena frenarisma se sindiasmo me lakouba 20 ekatoston me nero . Parolo pou ta diskofrena itan se 4 komatia (kai ta dio mbrostina) eftasa stin antiprosopoia opou mou ta alaxan se 2 ores xoris tin paramikri epibarinsi!!
Me liga logia to aftokinito paei mia xara .
Se 2-3 meres bazo kai zantes alouminiou 17ares kai giafto ekana ena neo thread giati exo akousi pola sxetika me aftes kai tin katanalosi se kafsima
An mborite apantiste mou se afto to komati!!!
|
|
Η γνώμη μου ... |
|
17-01-04, 01:18
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα - Βάρκιζα
|
|
Η γνώμη μου ...
Αν και κάτοχος της πρώτης G6, πιστεύω οτi oi Corollίτσες, εχουν χαλάσει αρκετά, αφου η κατασκευή τους γίνεται στο Βέλγιο ή στην Αγγλία..
Η τελευταία γνήσια ιαπωνική Corolla, ήταν η XLi, μοντέλο του 94 αν θυμάμαι καλά..
Στο Corolla του '98 που διαθέτω, δεν εχω αντιμετωπίσει μηχανικά προβλήματα, αλλα εχω αντιμετωπίσει πρόωρες φθορές..
Μιλάμε δηλαδή για εξαρτήματα που ξέρεις οτι καποια στιγμή θα χρειαστούν αντικατάσταση ή ανανέωση, και τα βλέπεις να χαλάνε πολύ γρηγορότερα απ'οτι θα περίμενες..
Για παράδειγμα, δίσκο πλατώ στα 50.000 χλμ ειναι ανεπίτρεπτο για TOYOTA...
Αντικατάσταση δισκων στα φρένα, στα 60.000 χλμ με εργοστασιακό τακάκι ( αλλαγμένο 3 φορές μεχρι τότε ) επίσης ανεπίτρεπτο.. Και κάτι που δεν παρατηρούν οι πολλοί.. Με την πρώτη χρήση των φρένων, οι δίσκοι κάνουν αντιαισθητικές γραμμες ( μαλλον ανομοιόμορφη διοχέτευση της θερμοκρασίας ).Λαστιχα στις πόρτες, στον χώρο του καπώ και τριγμοί στα καθίσματα, επίσης.
Ελατήρια για την επαναφορά των ζωνών ασφαλείας, ελατήρια για την επαναφορα των καθισμάτων ( λόγω τρίθυρης εκδοσης ), διαρροές νερού στο χώρο του πορτ παγκαζ λόγω ελλειπούς στεγάνωσης...κα ( δυστυχώς )
Η ποιότητα των ανταλλακτικών εχει σαφώς μειωθεί, μα παρόλα αυτα, εξακολουθούν να ειναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν...
Απο την άλλη βεβαια, το οτι δεν πρόκειτα να χαλασει top mouth, ή να στραβώσει ευκολα ψαλίδι, δεν πρόκειται να πας για ακρόμπαρο ή μπιλιοφόρο στο συνεργείο ... ειναι κατι !! Πρέπει να παραδεχθούμε τους σχιστομάτιδες σε αυτα...
Μιλάω πάντα για μοντέλα μέχρι το στρογγυλοφάναρο G6..απο εκεί και μετά ...δεν εχω ακούσει και πολλά για να έχω άποψη.
ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ |
|
17-01-04, 16:33
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΝΙΚΑΙΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ
|
|
ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ
|
|
|
|
17-01-04, 22:41
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ilioupoli
|
|
AGAPHTOI VVTI COROLLAKIDES 8ELW NA PARATHRHSETE KATI...
OTAN TO AYTOKINHTO EINAI ZESTO KAI STO RELANTI
AN PATHSETE TO GKAZI -AFOY TO PODI PERASEI APO TO MPOSIKO TOY PENTAL- 8A PARATHRHSETE ENA BY8ISMA-DISTAGMO-KOMPIASMPA TOY KINHTHRA KAI META ARXIZOYN KAI ANEBAINOYN OI STROFES AYTO 8A TO KATALABETAI EPISHS STO 3EKINHMA SE ANHFORES POY TO AYTOKINHTO 8ELEI POLY MAGKIA NA 3EKINHSEI ALLIOS 8A SAS PAREI PISW H 8A SAS SBHSEI TO EXW DEI SE POLLA KAINOYRGIA COROLLA EYRWPAIKHS KAI IAPWNIKHS KATASKEYHS. EPISHS STO PROSPERASMA EAN EXETE 5H KAI KATEBASETE 4H P.X. AN PESOYN LIGO OI STROFES KATO APO TH ROPI MEXRI NA PARETE APOFASH NA KANETE GIOURGIA 8A KATALABETE AMESWS TO DISTAGMO.
RWTHSA STHN TOYOTA STHN ARXH MOY EIPAN OTI KANW LA8OS EN SYNEXEIA AFOY TOYS EBALA NA TO ODHGHSOYN KAI AFOY GNWRISTIKA LIGO ME TO YPEY8YNO TOY SYNERGEIOY MOY EIPE OTI TO 3EREI TO "PROBLHMA" ALLA DEN EXOYN KAMIA EIDOPOIHSH APO THN TOYOTA KAI FYSIKA OTI DEN EINAI PROBLHMA KAI OTI ETSI DOYLEYOYN OI VVTI KINHTHRES
|
17-01-04, 22:55
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ilioupoli
|
|
ΤΡΙΞΙΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
COROLLA 1.4 VVTI TO ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 35.000 χλμ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΡΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΟΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ Ο ΦΑΝΑΡΤΖΗΣ... ΚΑΙ... ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑΜΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ MERCEDES C200 KAI ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΓΜΟ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΜΕ LASER ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΟΤ(Α)ΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ AVENSIS ΑΝΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TRACTION ENAΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ TEST ENA LEXUS ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΥΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16985106 seconds (81,65% PHP - 18,35% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:54. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|