ολοι οι αισθητηρες αυτοι δεν θα εδειχναν και προβλημα που θα το εβλεπε με διαγνωστικο αλλα και θα αναβε check engine? εκτος νομιζω αν δεν εχουν χαλασει εντελως και το κανουν μερικες φορες πχ εμενα αυτα που λεω παρακατω.
Αν και ασχετο με το μοτερ εδω, μου ετυχε το εξης το Σαββατο.
ενω ειχα παει εξοχικο 45χλμ αψογα παω να αγορασω κατι και στον δρομο που μιλαμε για αποσταση 4χλμ συνολικα πηγαινελα, μου εκανε τρελα νουμερα!
να χαμηλωνει το γκαζι να δινει αποτομα, να κανει πηδηματα κτλ.
Κοιταω μιγματα απο το wideband που εχω ηταν αψογα.
Με το που φτανω στον δρομο για το σπιτι εχει στροφη και χανω φρενα και τιμονι ειχε σβησει.
Τελικα δεν επαιρνε με τιποτα, πηγα και πηραμε το αλλο αμαξι και το ρυμουλκησαμε.
Επειδη δεν ειχα μπουζοκλειδο μαζι, εβαλα συρμα σε μπουζοπιπες και γειωση και δεν εκανε σπινθηρα.
Δοκιμαζω το καλωδιο που δινει απο πολλαπλασιαστη σε διανομεα και δεν εκανε παλι.
το βγαζω και μυριζε καμμενο.
το μετραω με πολυμετρο (μπιμπερ) δεν επικοινωνουσε ενω οπτικα ηταν αψογο.
Ευτυχως ειχα το παλιο στο ντουλαπακι!!! με κομμενη ακιδα, προς το καπακι του διανομεα, το σφηνωσα και ολα καλα!
Βεβαια εμενα το μοτερ ειναι 4EFTE προφανως και δεν εχει σχεση με το αλλο απλα το λεω για παρσδειγμα.
Μου εχει τυχει να εχω νουμερα απο την βαλβιδα ψυχρης εκκινησης και αναβε check engine ΜΟΝΟ εφοσον ειχε κοπει το κεφαλι της!!! και δεν επικοινωνουσε ηλεκτρικα.
Οταν ομως ειχα ξανα προβλημα (ειχα βαλει μεταχ) δεν αναβε check engine, το πρωι μια χαρα επαιρνε μπροστα αλλα στον δρομο ανεβαζε μονο του στροφες και εκανε μιγμα πλουσιο οποτε ειχα σκαμπανεβασματα εκοβε-εδινε αποτομα.
Αν δεν ειχα το οργανο να βλεπω τα μιγματα θα νομιζα οτι ειναι misfire....
με το που εβαλα καινουρια ολα καλα και δεν ξαναγινε αυτο απο τοτε.
|