Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από butlerakos
... κι εγω μονο ενα φιλτρο K&N εχω στο φιλτροκουτι...ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορεις να κανεις..
|
Συμφωνώ
απόλυτα! Η πιο ενδεδειγμένη και οικονομική λύση για την περίπτωσή σου, είναι το φίλτρο Κ&Ν (ή άλλο). Μάλιστα, η ECU θα μπορεί να διορθώσει αυτή την μικρή αύξηση ποσότητας/ροής αέρα. Προσοχή όμως...ΟΧΙ φιλτροχοάνη!!! Επίσης, μπορείς να προσαρμόσεις μια εύκαμτη σωλήνα, να στέλνει ψυχρό αέρα από μπροστά, πρός το φιλτροκούτι σου.
Και επειδή το ξαναέθιξες το θέμα με την εξάτμιση...απλά, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΣ, για τα 10-15 μόνο "αλογάκια", που ψάχνεις. Η ΤΟΥΟΤΑ σπατάλησε άπειρες εργατώρες μελέτης/σχεδίασης και πειραμματισμών, για να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παραγόμενης ιπποδύναμης/ροπής σε όλο(!!!!) το φάσμα στροφών, με το λιγότερο θόρυβο. Εκτός αν θέλεις...:
- Να χάσεις συμπίεση (το ωφέλιμο backpressure που αναφέρθηκε πριν, από τον Νικηφόρο) και να έχεις αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
- Να σκέφτεσαι να πας ένα ταξίδι, και το χειρότερο...να το σκέφτεται και η παρέα σου!!
- Να λένε..."Να, άλλος ένας γερο-κάγκουρας, με το μπρίκι του", επειδή θα ακούνε θόρυβο αλλά θα βλέπουν ένα αυτοκίνητο, που "κράζει" ότι είναι ψοφίμι!! Εγώ προσωπικά, θα πέθαινα από ντροπή, αν το έλεγαν για μένα. Και επειδή έχουμε την ίδια σχεδόν ηλικία.... άστο...δεν θέλεις να το ζήσεις!!
(Επειδή δεν με ξέρεις... και επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται... το παραπάνω σχόλιό μου το έγραψα με κάθε κάλη και χιουμοριστική διάθεση και με καμία πρόθεση για να σε θίξω. Απλά, έχω ένα θέμα/κόλλημα με το θόρυβο εξάτμισης. Ίσως λόγω ηλικίας(42) ....χαχαχα!!).