Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-02-15, 02:56
Το avatar του χρήστη Vasilis G6
Vasilis G6 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Toyota Corolla G6 1.3
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 161
Vasilis G6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μπα όχι, τα αμορτισέρ μου είναι εντάξει. Άλλωστε δεν τερμάτιζαν ποτέ αφού ακουμπάει η ρόδα και στην ουσία λειτουργεί σαν bump stop για το αμορτισερ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-15, 09:38
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vasilis G6 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχω καθόλου χαμήλωμα, και αμορτισερ έχω τα Excel G. Τα bump stops πού μπορώ να τα βρω? Πάντος φαίνεται να προεξέχει αρκετά η ρόδα. Τα bump stops πόση διαδρομή θα μειώσουν? Μήπως και να τα βάλω συνεχίζει το πρόβλημα...
Καλημερα! παρε απο Ιαπωνικη γιατι η Toyota θα σε σκισει απλα....
τα bump stops ειναι για ασφαλεια αν τερματισουν τα αμορτισερ να μην κοπανισουν στον θολο, μπορει να παθεις τρελες ζημιες απο μια μεγαλη λακουβα!
ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να υπαρχουν! εχει δει περιπτωση στο ιντερνετ αμορτισερ να εχει καρφωσει θολο και να εχει φυγει το top mount και να εχει διαλυσει καπο!!!!
Αποψη μου βαλε πρωτα bump stops που ετσι κι αλλιως θα επρεπε να εχεις και μετα βλεπεις οτιδηποτε αλλο.
Το ξανασκεφτηκα τωρα που ειδα την 2η φωτο μαλλον τα bump stops δεν εχουν να κανουν, μονο για το τερματισμα ειναι για ασφαλεια δλδ.
Τα ελατηρια σου ειναι τα μαμα?
δεν βαζεις φωτος να καταλαβουμε? ειπες οτι εβαλες πισω 2 ατομα, εχω βαλει και 3 ατομα πισω εγω με εναν υπερβαρο αρκετα και παλι δεν εβρισκα....και εχω και εγω 195/50/15 με τοτε τα kyb AGX και μαμα ελατηρια απο Γιαπωνεζικο 4AGZE. Παχος ζαντας μου και offset δεν ξερω τωρα εχω αλλες αλλωστε αλλα και παλι δεν εχω προβλημα με 2 ατομα πισω.
Να πω και μια ιδεα? εχεις κανει πισω ευθυγραμμιση? η γωνια camper ειναι ενταξει? μου εχει τυχει να βγαζω λαθος camper πισω!!! και αλλαζοντας κατι βιδες με μικροτερες μπορεις να την ρυθμιζεις!!! ειχα πετυχει -3,5 μοιρες!!! πολυ κακο αυτο γιατι εφευγε σε στροφες, απλα λεω μηπως εχεις προβλημα με αναποδη camper και τα πανω μερος των τροχων ερχονται εξω, το κανει και απο δεξια και απο αριστερα? και μονο στις πισω ροδες?
αν δεν βρεις λυση μπορεις να παιξεις λιγο με την camper πισω να δωσεις δλδ αρνητικες μοιρες οχι πολυ με μικροτερες βιδες και να μην βρισκει, αλλα bump stop να βαλεις!
δες εδω ποστ #62 http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=18864&page=7

Παράθεση:
Μπα όχι, τα αμορτισέρ μου είναι εντάξει. Άλλωστε δεν τερμάτιζαν ποτέ αφού ακουμπάει η ρόδα και στην ουσία λειτουργεί σαν bump stop για το αμορτισερ.
λαθος λογικη....κανεις ζημια στα λαστιχα και ισως και στον θολο σου.

Αυτα ειναι τα μπροστινα καινουρια απο Ιαπωνικη, τιμη δεν θυμαμαι, ποιο φτηνα απο Toyota πολυ, αλλα γενικα ειναι ακριβουτσικα για λαστιχενια πραγματα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 28-02-15 στις 10:10.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-15, 18:15
Το avatar του χρήστη tsaftsouf20V
tsaftsouf20V Offline:

Μοντέλο: ΑΕ86 Levin
Περιοχή: Βολος
Δύναμη Σεβασμού: 342
tsaftsouf20V θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Mιας κ ειχα 101 αλλα ουσιαστηκα ιδια σασι κ specs με 111 θα σου πω πως οποια 15αρα με 35 οφσετ κ να βαλεις θα βρσκει αν δεν κλεισεις το χειλακι στον θολο. Ειναι στανταρ προβλημα σε 101-111 για 15αρες ζαντες στους πισω θολους. Αν βρεις λαμαρινα που να ασχολειτε κ να ξερει να το κανει ειναι πολυ λιγα τα λεφτα κ παρα πολλα τα οφελη κ ξεμπερδευεις μια για παντα. Ασε που μετα βαζεις κ 7Χ15 κ παλι δεν βρισκεις ακομα κ χαμηλωμενος.
Παλιά 28-02-15, 21:22
Vasilis G6 Offline:
Μικρό Μέλος

Στην ιαπωνική εδώ Θεσσαλονίκη που ρώτησα δεν τα έχουν. Πάντος όπως τα βλέπω στη φωτογραφία παίζει και να φταίνει αυτά γιατί η ρόδα μου ακουμπάει αρκετά πάνω, σχεδόν εκεί που θα τερμάτιζε έτσι κι αλλιώς, οπότε αν κρίνω απο το μέγεθος τους ελπίζω οτι αν τα βάλω να διορθωθεί. Η camber είναι εντάξει. Νικηφόρε μήπως ξέρεις τι μήκος έχουν αυτά τα bump stops?

Όταν το είχα χαμηλωμένο δεν έβρισκε σχεδόν με τίποτα γιατί τα ελατήρια χαμηλώματος είναι μεν πιο κοντά αλλά είναι επίσης πιο σκληρά και δεν αφήνουν τόσο μεγάλη διαδρομή. Θυμάμαι μια φορά μόνο είχαν ακουμπήσει οι ρόδες όταν είμασταν στο αμάξι 5 άτομα και το πορτ μπαγκάζ γεμάτο μέχρι επάνω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-15, 00:18
Το avatar του χρήστη plankton69
plankton69 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Corolla EE90 12V EFI
Περιοχή: Σέρρες
Δύναμη Σεβασμού: 132
plankton69 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Στην ιαπωνική εδώ Θεσσαλονίκη που ρώτησα δεν τα έχουν. Πάντος όπως τα βλέπω στη φωτογραφία παίζει και να φταίνει αυτά γιατί η ρόδα μου ακουμπάει αρκετά πάνω, σχεδόν εκεί που θα τερμάτιζε έτσι κι αλλιώς, οπότε αν κρίνω απο το μέγεθος τους ελπίζω οτι αν τα βάλω να διορθωθεί. Η camber είναι εντάξει. Νικηφόρε μήπως ξέρεις τι μήκος έχουν αυτά τα bump stops?

Όταν το είχα χαμηλωμένο δεν έβρισκε σχεδόν με τίποτα γιατί τα ελατήρια χαμηλώματος είναι μεν πιο κοντά αλλά είναι επίσης πιο σκληρά και δεν αφήνουν τόσο μεγάλη διαδρομή. Θυμάμαι μια φορά μόνο είχαν ακουμπήσει οι ρόδες όταν είμασταν στο αμάξι 5 άτομα και το πορτ μπαγκάζ γεμάτο μέχρι επάνω.
Ακουμπά αρκετά πάνω όταν είσαι φορτωμένος με άτομα, ή πάντα; Φορτωμένος είναι μάλλον από τα bump stop, πάντα μπορεί να είναι και η λεπτομέρεια με το θόλο που δεν γνώριζα. Όταν βάλεις πάντως τα bump stop, θα δεις πως κάνουν πιο ομαλή διαδρομή χωρίς χτυπήματα. Ρίξε μια ματιά και στον Ηνίοχο (Διοικητηρίου), ασχολείται αποκλειστικά με γιαπωνέζικα από ότι θυμάμαι. Γενικά κάνε μια γύρα στα μαγαζάκια εκεί αν έχεις χρόνο, όλο και κάτι θα βρεις.

Με την ευκαιρία, είπα να τσεκάρω και τα δικά μου bump stops στην E9. Διαλυμένα και τα αμορτισέρ σκασμένα, κάτι που σημαίνει asap αμορτισέρ...
Παλιά 01-03-15, 09:04
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsaftsouf20V Εμφάνιση μηνυμάτων
Mιας κ ειχα 101 αλλα ουσιαστηκα ιδια σασι κ specs με 111 θα σου πω πως οποια 15αρα με 35 οφσετ κ να βαλεις θα βρσκει αν δεν κλεισεις το χειλακι στον θολο. Ειναι στανταρ προβλημα σε 101-111 για 15αρες ζαντες στους πισω θολους. Αν βρεις λαμαρινα που να ασχολειτε κ να ξερει να το κανει ειναι πολυ λιγα τα λεφτα κ παρα πολλα τα οφελη κ ξεμπερδευεις μια για παντα. Ασε που μετα βαζεις κ 7Χ15 κ παλι δεν βρισκεις ακομα κ χαμηλωμενος.
Καλημερα, δεν ειναι στανταρ προβλημα οπως λες, γιατι και σε εμενα ποτε δεν το εχει κανει με 2 διαφορετικες ζαντες και σε αλλους επισης, και μαλιστα δεν μου το εκανε ΟΥΤΕ με χαμηλωμα 3.5cm και 5 ατομα μεσα στο αμαξι!!!!! εχει να κανει με το παχος των ζαντων καθαρα και το offset....

Παράθεση:

Δυστυχως παει καιρος και δεν ξερω, ομως το λευκο ειναι που τερματιζει, στο μαυρο μπαινει μεσα το κελυφος του αμορτισερ, περιεργο ομως να μην εβρισκες με χαμηλωμα και τωρα να βρισκει! τις ιδιες ζαντες ειχες και τοτε? ρωτα και σε αλλα μαγαζια με γιαπωνεζικα ανταλλακτικα καλα πως δεν εχει η Ιαπωνικη? εδω στην Αθηνα ολοι εχουν! δες και αυτο http://www.autoanything.com/suspensi...ump-stops.aspx και αυτο το βιντεο εξηγει καλυτερα : https://www.youtube.com/watch?v=iIYdjerfFPg

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-03-15 στις 10:25.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-15, 18:19
Vasilis G6 Offline:
Μικρό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από plankton69 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακουμπά αρκετά πάνω όταν είσαι φορτωμένος με άτομα, ή πάντα; Φορτωμένος είναι μάλλον από τα bump stop, πάντα μπορεί να είναι και η λεπτομέρεια με το θόλο που δεν γνώριζα. Όταν βάλεις πάντως τα bump stop, θα δεις πως κάνουν πιο ομαλή διαδρομή χωρίς χτυπήματα. Ρίξε μια ματιά και στον Ηνίοχο (Διοικητηρίου), ασχολείται αποκλειστικά με γιαπωνέζικα από ότι θυμάμαι. Γενικά κάνε μια γύρα στα μαγαζάκια εκεί αν έχεις χρόνο, όλο και κάτι θα βρεις.

Με την ευκαιρία, είπα να τσεκάρω και τα δικά μου bump stops στην E9. Διαλυμένα και τα αμορτισέρ σκασμένα, κάτι που σημαίνει asap αμορτισέρ...
Ακουμπά μόνο φορτωμένο. Ο Ηνίοχος τα έχει, απ οτι θυμάμαι περίπου 10 ευρώ το ένα.
Θα τα βάλω κι αυτά και θα δω τι θα γίνει. Άλλωστε δεν έμεινε και τίποτα άλλο να δοκιμάσω, και θα σας πω τα αποτελέσματα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-15, 20:17
NikiforosGT Offline:
Moderator

http://www.japansparecenter.gr/antal...1-16663-detail
πολυ καλη τιμη, απο Ιαπωνικη νομιζω ποιο ακριβα τα ειχα παρει και ηταν μονο το πανω μερος μαλιστα. Αν και οι φυσουνες και να μην υπαρχουν δεν τιθεται κανενα προβλημα.
Και οι μπροστινες http://www.japansparecenter.gr/antal...1-16664-detail πωπω κλεψιμο που επεφτε ποσα χρονια δεν το ηξερα τοτε το μαγαζι αυτο....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-15, 07:20
dimitriscc Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: corolla E111 1.6 G6
Περιοχή: Θεσσαλονίκη-Εύοσμος
Δύναμη Σεβασμού: 0
dimitriscc είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τα ελατήρια σου πόσα χιλιόμετρα έχουν? Μήπως θέλουν αλλαγή ??? Γιατί είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και στην αλλαγή των αμορτισέρ έκανα και αλλαγή ελατηρίων, το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε ήταν ότι τα ελατήρια ήταν "καθισμένα " κατά 3 εκατοστά περίπου και είχε ως συνέπεια να "βυθίζεται" το αυτοκίνητο...τώρα δεν έχω πρόβλημα και διάσταση ελαστικού 195/55/15 και ζάντα oz ultraleggera 7" με offset 30....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,24244404 seconds (82,99% PHP - 17,01% MySQL) with 38 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:06.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com