Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vasilis G6
Δεν έχω καθόλου χαμήλωμα, και αμορτισερ έχω τα Excel G. Τα bump stops πού μπορώ να τα βρω? Πάντος φαίνεται να προεξέχει αρκετά η ρόδα. Τα bump stops πόση διαδρομή θα μειώσουν? Μήπως και να τα βάλω συνεχίζει το πρόβλημα...
|
Καλημερα! παρε απο Ιαπωνικη γιατι η Toyota θα σε σκισει απλα....
τα bump stops ειναι για ασφαλεια αν τερματισουν τα αμορτισερ να μην κοπανισουν στον θολο, μπορει να παθεις τρελες ζημιες απο μια μεγαλη λακουβα!
ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να υπαρχουν! εχει δει περιπτωση στο ιντερνετ αμορτισερ να εχει καρφωσει θολο και να εχει φυγει το top mount και να εχει διαλυσει καπο!!!!
Αποψη μου βαλε πρωτα bump stops που ετσι κι αλλιως θα επρεπε να εχεις και μετα βλεπεις οτιδηποτε αλλο.
Το ξανασκεφτηκα τωρα που ειδα την 2η φωτο μαλλον τα bump stops δεν εχουν να κανουν, μονο για το τερματισμα ειναι για ασφαλεια δλδ.
Τα ελατηρια σου ειναι τα μαμα?
δεν βαζεις φωτος να καταλαβουμε? ειπες οτι εβαλες πισω 2 ατομα, εχω βαλει και 3 ατομα πισω εγω με εναν υπερβαρο αρκετα και παλι δεν εβρισκα....και εχω και εγω 195/50/15 με τοτε τα kyb AGX και μαμα ελατηρια απο Γιαπωνεζικο 4AGZE. Παχος ζαντας μου και offset δεν ξερω τωρα εχω αλλες αλλωστε αλλα και παλι δεν εχω προβλημα με 2 ατομα πισω.
Να πω και μια ιδεα? εχεις κανει πισω ευθυγραμμιση? η γωνια camper ειναι ενταξει? μου εχει τυχει να βγαζω λαθος camper πισω!!! και αλλαζοντας κατι βιδες με μικροτερες μπορεις να την ρυθμιζεις!!! ειχα πετυχει -3,5 μοιρες!!! πολυ κακο αυτο γιατι εφευγε σε στροφες, απλα λεω μηπως εχεις προβλημα με αναποδη camper και τα πανω μερος των τροχων ερχονται εξω, το κανει και απο δεξια και απο αριστερα? και μονο στις πισω ροδες?
αν δεν βρεις λυση μπορεις να παιξεις λιγο με την camper πισω να δωσεις δλδ αρνητικες μοιρες οχι πολυ με μικροτερες βιδες και να μην βρισκει, αλλα bump stop να βαλεις!
δες εδω ποστ #62
http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=18864&page=7
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vasilis G6
Μπα όχι, τα αμορτισέρ μου είναι εντάξει. Άλλωστε δεν τερμάτιζαν ποτέ αφού ακουμπάει η ρόδα και στην ουσία λειτουργεί σαν bump stop για το αμορτισερ.
|
λαθος λογικη....κανεις ζημια στα λαστιχα και ισως και στον θολο σου.
Αυτα ειναι τα μπροστινα καινουρια απο Ιαπωνικη, τιμη δεν θυμαμαι, ποιο φτηνα απο Toyota πολυ, αλλα γενικα ειναι ακριβουτσικα για λαστιχενια πραγματα.