Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
|
|
21-02-15, 22:41
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Γιατι? ας δουμε τους λογους :
1. H μαμα μονωση ΔΕΝ εχει αλουμινιο που σημαινει οτι δεν κοβει τις θερμοκρασιες στο καπο τοσο οσο η σωστη μονωση που ειναι για τετοιες δουλειες ασχετα αν δεν ειναι για αυτοκινητα....λογω της δουλειας μου ξερω πολυ καλα απο αυτες.
2. Ακομα και να την βρεις που παρα παρα παρα πολυ αμφιβαλω διοτι σιγουρα θα πηγαινει μαζι με το καπο!!! θα την πουλανε σιγουρα ακριβοτερα απο το να φτιαξω, απο το να χανω τον χρονο μου να τρεχω σε ενα καρο μαντραδες ειναι ποιο ευκολο να φτιαξω οτι θελω εγω, ακομα και με ειδικο φυλλο πετροβαμβακα μπορει να γινει δουλεια που βαζουμε για μονωσεις σε ανοξειδωτες καμιναδες και αντεχει πολυ υψηλες θερμοκρασιες.
3. Φυλλο αλουμινιου φαινεται ποιο ομορφο απο το μαμα δεν το συζητω αυτο, τουλαχιστον στο δικο μου αμαξι λογω του χρωματος που ειναι ασημι, η μαμα μονωση που λες ειναι μαυρη και το μαυρο δεν μου αρεσει εμενα και δεν παει στο ασημι.
4. Η G6 δεν εχει μοτερ 4EFTE που ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες οπως ειπα λειπει και το μαμα καπακι πανω απο την πολλαπλη εξαγωγη αλλα και η σωληνα εισαγωγης αερα για το φιλτροκουτι που περναει απο πανω οποτε η ζεστη ειναι ακομα μεγαλυτερη! η μαμα μονωση ειναι υπολογισμενη για το μοτερ της G6 και ειμαι 100% σιγουρος οτι σε μενα δεν θα κανει σωστη δουλεια και θα παει χαραμι ο κοπος και τα χρηματα....
|
26-02-15, 01:28
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Καλησπέρα φίλε μου,
Δοκίμασες να πας προς Keroy Merlin να δεις αν πουλάνε αυτό που θες σε ρολό;
Ή Praktiker;
Θα σου πάρει χρόνο να το κόψεις και να το ράψεις στα μέτρα σου.
Τώρα για τα κλιπς δεν γνωρίζω και δεν έχω κοιτάξει ποτέ, όμως αν ψάξεις ανταλλακτικά για λάστιχα ποτίσματος ή ηλεκτρολογικά πιστεύω σίγουρα θα βρεις.
Στην χειρότερη πέρνα το πάνω απο το μαμά και στερέωσε το με κλιπς ή κάτι αντίστοιχο.
|
26-02-15, 07:40
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλημερα, οχι δεν εχω κοιταξει λες να εχουν? μαμα δεν υπαρχει....ειναι γυμνο το καπο απο μεσα γιαυτο υπαρχει αυτο το προβλημα. Ηδη εχει γινει ελαφρια ζημια στο χρωμα σαν λεκες δλδ τουλαχιστον να μην σκασει ή γινει χειροτερο, τωρα με λιγη αλοιφη δεν φαινεται σχεδον.
|
27-02-15, 12:13
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Ο κωδικός της μόνωσης που ψάχνεις -αν έχεις ΕΕ111- είναι 53341Β.
Τα δε κλιπσάκια που το κρατάνε στο καπώ είναι τα 53341C.
Αν είναι ΖΖΕ111, τότε ο κωδικός είναι 53341Β ή 53341-12130 και τα κλιπσάκια που το κρατάνε στο καπώ είναι τα 53341C ή 90467-08124.
Απλά στη ΕΕ111 λέει πως είναι non applicable, ενώ στην ΖΖΕ111 δίνει τους πλήρεις κωδικούς.
-
Από ΤΟΥΟΤΑ αμφιβάλλω αν έχεις ελπίδες να βρεις κάτι (αλλά και η τιμή που θα το βρεις, πιθανόν να σου προκαλέσει εγκεφαλικό -και είναι κρίμα-, μόνο σε μεταχειρισμένα κανένα καπώ ολόκληρο, αφού δεν πιστεύω κάποιος να βγάλει να δώσει την μόνωση...
-
Αλήθεια, πόσο έχει το μπροστινό σήμα της μάσκας σε 12άρα ή 15άρα (part no 75301-02030), γιατί εδώ πέρα το πήρα 11€ και μου φάνηκε λίγο ακριβό...
|
|
|
|
28-02-15, 10:51
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Σε ευχαριστω για την απαντηση, εχω την ΕΕ111 του 97 ομως ναι δεν ειχε αυτη μονωση στο καπο, φανταζομαι με το μαμα μοτερ δεν υπηρχε προβλημα. Τωρα ομως κατι πρεπει να βαλω. Οταν δε βρεχει οπως χτες και σημερα μιλαμε για τοσο ατμο που ολοι κοιτανε καλα καλα, λες και εχει αρπαξει φωτια....χτυπα ξυλο!
προτιμω να φτιαξω κατι ιδιοκατασκευη, και επειδη γουσταρω τις πατεντες ως γνωστον, αλλα και λιγοτερο τρεξιμο και χρηματα. Και σιγουρα θα εχω και καλυτερη μονωση που θα αντεχει πολυ περισσοτερο σε υψηλες θερμοκρασιες, εξαλου την μαμα δεν υπαρχει περιπτωση να την δινουν σκετη, θα πρεπει να παρο ολο το καπο!!!
Το έψαξα σε αλλα θεματα, forums κτλ και ρωτησα και μερικους αλλους ακομα, ολοι λενε οτι η θερμομονωση στο καπο ειναι κυριως για ηχομονωση απο τον θορυβο του κινητηρα!!!! και μετα για την θερμοκρασια. Οπως επισης οτι αμα εχεις μονωση στο καπο δεν γινεται καλη απαγωγη θερμοκρασιας απο το μοτερ και θα υποφερει. Σε απειρα θεματα ειδα οτι αρκετοι την εχουν αφαιρέσει. Μαλλον τελικα δεν πρεπει να βαλω....
Γενικα προτεινουν αεραγωγο στο καπο τυπου Evo, ή starlet GT/glanza ή ακομα και ενα κολπο που κανουν μερικοι να βαζουν ροδελες στις βασεις προς το παμπριζ και να σηκωνεται ποιο ψηλα, ετσι ο αερας που σκαει στο τζαμι οταν τρεχουμε περναει κατω απο το καπο με αποτελεσμα απαγωγη θερμοκρασιας και ψυξη.....
αν το εχει κανει κανεις αυτο μου λεει, αλλιως θα το δοκιμασω μετα την περιοδο των βροχων.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 28-02-15 στις 13:34.
|
01-03-15, 01:08
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Κεράστε τον άνθρωπο μια μπύρα! Εγώ προσπαθώ να βρω κωδικούς για το δικό μου και δεν μπορώ (ToyoDIY).
Τουλάχιστον με τους κωδικούς μπορείς να ψάξεις μέσω ίντερνετ για ιμιτασιόν.
|
|
|
|
01-03-15, 09:59
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλημέρα, imitation δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, μόνο γνήσια και κάνουν χρυσάφι.
Οπως είπα ομως και αυτοι που εχουν και οχι μονο σε Toyota αλλα και σε αλλες μαρκες αυτοκινητων τις ξηλωνουν γιατι δεν γινεται καλη απαγωγη θερμοκρασιας, οταν δεν εχουν μαμα μοτερ ή εχουν κατι δυνατο. Αλλο αν εχουμε μαμα μοτερ, και αλλο οταν εχουμε κατι αλλο που ανεβαζει θερμοκρασιες. Κρινω πως θα κανω τσαμπα κοπο-δουλεια και δεν θα καταφερω τπτ. Μαλλον θα κανω καποια στιγμη αυτο με τις ροδελες το κανουν αρκετοι γιατι ετσι παει αερας κατω απο το καπο και αεριζεται, ομως αυξανει τον θορυβο ειδικα σε υψηλες ταχυτητες. Δεν χανω κατι ομως γιατι δεν κοστιζει τπτ. Μετα η αλλη λυση ειναι το αφηνω να σκασει και μετα αεραγωγο στο καπο και βαψιματακι....και το starlet gt ετσι δεν ηταν το καπο του? και οταν ελειπε το i/c απο πανω παλι δεν υπηρχε κανενα προβλημα....
οποιον σχετικο ρωτησα για θερμομονωση του καπο μου ειπαν ολοι οτι θα εχω προβληματα με υψηλες θερμοκρασιες στο μοτερ. Οποτε το αφηνω, εκτος αν υπαρχει καποιος με μοτερ σαν το δικο μου ή κατι αλλο οχι μαμα και εχει βαλει κατι και μου πει καμια ιδεα και τα δικα του αποτελεσματα. Και τετοιος αεραγωγος ειναι οτι πρεπει http://i32.photobucket.com/albums/d3...S2006114-1.jpg
Υ.Γ τωρα το πρωι που πηγα στο αμαξι και κοιταξα το σημειο που εχει αρχισει να χαλαει το χρωμα τελικα δεν ειναι επανω απο την πολλαπλη αλλα επανω απο το μοτερ ακριβως και εκτεινεται και προς την πολλαπλη εξαγωγη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-03-15 στις 12:19.
|
01-03-15, 13:23
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Υπολόγισε ότι μαζί με τον αέρα, θα μπαίνουν νερά, βρωμιές, φύλλα κτλ.
Για την βρωμιά πες θα το καθαρίζεις. Για το νερό όμως θα σου δημιουργεί πρόβλημα στα ηλεκτρικά κάθε φορά που θα βρέχει. Πχ μπουζοκαλώδια.
|
01-03-15, 16:26
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Μιλάς για τον αεραγωγό? σωστή η παρατήρηση αλλά πως στο starlet όσα χρόνια το είχα δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα? με το ιδιο μοτερ πανω, γιατι αυτο που εχω τωρα στην corolla ήταν στο starlet gt. Και δεν μιλαω για την αρχη που ηταν απο πανω το intercooller.
Νομιζω αυτος ο αεραγωγος ειναι ο καλυτερος : http://i180.photobucket.com/albums/x...T/im002318.jpg
o αλλος οπως στην wrc σιγουρα εχει θεμα με νερα κτλ.
|
01-03-15, 21:28
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Για τον WRC λέω, που έδειξες στο link σου.
Αυτό στο starlet δεν το ξέρω.
Αν ήταν για το δικό μου αυτοκίνητο, θα έβαζα κάτι μικρότερο και χωρίς να παίρνει ύψος. Πχ σαν αυτό αλλά χωρίς τις ασημένιες γραμμές. Με σκοπό να μην πολυφαίνετε, αλλά να κάνει δουλειά. Και να έχει μικρές τρύπες, σαν την είσοδο αέρα απο έξω για καμπίνα (νιπτήρας).
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17487907 seconds (82,99% PHP - 17,01% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:44. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|