Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Ρύθμιση φωτών... |
|
04-12-11, 15:45
|
Μικρό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ρύθμιση φωτών...
Από όσο το έχω ψάξει εγώ, αν βάλεις συμβατικές λάμπες οποιασδήποτε μάρκας με 5000Κ θα έχεις εμφανισιακά σχεδόν τον φωτισμό των XENON... Καθαρός λευκός δηλαδή... Βέβαια, όταν η λάμπα φτάνει 5000 Κelvin, μην περιμένεις να έχει διάρκεια ζωής όπως οι κλασικές που βγάζουν μεν κίτρινο φωτισμό, αλλά οι θερμοκρασίες τους συνήθως είναι 3300Κ...
Οι XENON ξεκινάνε από 6000Κ, και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία αποδίσουν αποχρώσεις του μπλέ και σε θερμοκρασίες 30000Κ αποχρώσεις του κόκκινου...
Όμως δεν ζεσταίνονται ποτέ, ο μετασχηματιστής δίνει τελείως διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, μετριούνται σε Kelvin μόνο για να καταλαβαίνει ο κόσμος την απόδοση τους, όχι γιατί φτάνουν αυτές τις θερμοκρασίες...
Εγώ τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω ένα σετ XENON που βρήκα από την Αγγλία με πολύ χαμηλή τιμή (45 ευρώ), την τοποθέτηση θα την κάνω μόνος μου λόγω σχετικών γνώσεων... Ο πωλητής είχε μερικές χιλιάδες πωλήσεις με αποτελεσματικότητα πάνω από 90% οπότε είπα να πάρω το ρίσκο αφού η τιμή τους ήταν πολύ χαμηλή...
Θα ανεβάσω σχετικές φωτογραφίες όταν παραλάβω και κάνω το σετάρισμα!
Να κρίνει ο καθένας μόνος του!
ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Με συμβατικές λάμπες τοποθετημένες, ξέρει κάποιος πως να ρυθμίσω την δέσμη των φωτών στην μεσαία και μεγάλη σκάλα???
Έχω βρει τα σχετικά γρανάζια, αλλά δεν ξέρω το πόσο ψηλά ή χαμηλά πρέπει να δείχουν οι δέσμες...
|
05-12-11, 00:17
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Εξωτική Έδεσσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 5 φορές σε 5 μηνύματα
|
|
Η ρύθμιση είναι μια, δεν ρυθμίζεται ξεχωριστά η μεσαία και ξεχωριστά η μεγάλη σκάλα. Το πόσο ψηλά ή χαμηλά να δείχνουν, αν δεν έχει μηχάνημα, μόνο με δοκιμές στο δρόμο μπορείς να το πετύχεις.
HONDA VFR 800Vtec ABS '05
|
|
Ρύθμιση.. |
|
05-12-11, 22:30
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Ρύθμιση..
ΟΚ, πάντως έχω 2 δύο γραναζάκια πάνω από κάθε φανάρι και νόμιζα ότι είναι γι αυτόν τον λόγο!
Ισχύει ότι πρέπει να έχουν κλίση προς τα κάτω 4%?
Στο .rar που ανέβασα στο θέμα με τους κωδικούς των προϊόντων λέει ότι τοποθετείς το αυτοκίνητο σε επίπεδο έδαφος, μπροστά του και σε απόσταση 3 μέτρα βάζεις ένα σταθερό αντικείμενο (π.χ. σταματάς 3 μέτρα από έναν τοίχο) και θα πρέπει η δέσμη σου όταν σκάει στον τοίχο να είναι 20 πόντους πιο χαμηλά από το ύψος των φαναριών..!
Το έχει ξαναακούσει κανένας αυτό? Λογικό μου φαίνεται για να μην τυφλώνει τους διερχόμενους...
|
06-12-11, 00:23
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από angeloss
ΟΚ, πάντως έχω 2 δύο γραναζάκια πάνω από κάθε φανάρι και νόμιζα ότι είναι γι αυτόν τον λόγο!...
|
Το ένα βιδάκι είναι για πάνω-κάτω και το άλλο για δεξιά-αριστερά. Γιατί πρέπει να μπορείς να ρυθμίζεις και την "σύγκλιση" της δέσμης του κάθε φαναριού...
|
06-12-11, 18:58
|
Μέλος
|
|
|
|
Φιλε έβαλα εγω Χenon 8000k κ σου λεω οτι δεν χρειάζεται να αλλαξεις φαναρι αλλα ούτε κ να κάνεις καμία μετατροπη κ είμαι πολυ ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα
|
07-12-11, 02:02
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Το ένα βιδάκι είναι για πάνω-κάτω και το άλλο για δεξιά-αριστερά. Γιατί πρέπει να μπορείς να ρυθμίζεις και την "σύγκλιση" της δέσμης του κάθε φαναριού...
|
OK, ευχαριστώ πολύ!
|
02-02-12, 15:49
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Ρε παιδιά πολύ ζόρι να αλλάξεις λάμπες.. Στο ibiza του πατέρα μου 5 λεπτά, στην corolla 1 ώρα..
|
03-02-12, 21:46
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΣΕΡΡΕΣ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasece
Ρε παιδιά πολύ ζόρι να αλλάξεις λάμπες.. Στο ibiza του πατέρα μου 5 λεπτά, στην corolla 1 ώρα..
|
Ασε ζόρι δεν λες τίποτα!Εγώ αγόρασα λάμπες από ηλεκτρολόγο πήγα να τις βάλω μόνος μου και ξαναπήγα πίσω να τις βάλει αυτος.Είχα αγανακτήσει!
03-02-12, 22:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλα τοσο δυσκολο ειναι στην Ε12? στην δικια μου (ΕΕ111) που εβαλα μονος μου, ειναι πολυ ευκολοτερο να αλλαξεις λαμπα xenon απ'οτι τις μαμα λαμπες!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 03-02-12 στις 22:43.
|
04-02-12, 00:37
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Χα και μόλις ανακάλυψα ότι το ένα ledάκι για τη μικρή σκάλα δεν ανάβει..Πάλι λύσιμο αύριο..
Νικηφόρε ναι, είναι δύσκολο γιατί τα έχουν στριμώξει όλα πίσω απ'τον προφυλακτήρα. Πιο εύκολα τις αλλάζεις αν πάρεις όλο το φανάρι στο χέρι, παρά από πίσω.
Και μια απορία, όταν αλλάζεις λάμπες, όχι με xenon, αλλά με ίδιες, υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η ρύθμιση του ύψους των φώτων; Δεν πείραξα τα γρανάζια, αλλά μου φαίνεται πως του οδηγού χτυπάει πολύ χαμηλά.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17412305 seconds (82,62% PHP - 17,38% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:25. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|