Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
|
|
15-09-11, 12:41
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Ο αερας στα ελαστικά παίζει ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο στην ευθυγράμμιση! μπορεί μερικοί να μην το πιστεύετε αλλά πολλές φορές που μου τραβάει κοιτάω τα λάστιχα και βρίσκω σε μερικά αποκλιση 2-3 λιμπρες. Μόλις βάλω και στα 4, 30 λίμπρες τοτε όλα καλά! μάλιστα ακόμα και τα μπροστινα λάστιχα να έχουν πχ 30 λίμπρες αν το πισω δεξι εχει 15, τοτε και παλι τραβαει το τιμονι!! ολα αυτα τα έχω πάθει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες γιαυτο ελέγχω παρα πολυ συχνά την πιεση των ελαστικών. Μιλαω για αερα οχι άζωτο, γιατί έχει άλλη συμπεριφορά. Εγώ βάζω μόνο αέρα. Αν όλα τα λάστιχα έχουν ίδιες λιμπρες ακόμα και παραπάνω πχ 35, δεν τραβαει το τιμονι, αυτο γινεται αν εχουν διαφορα μεταξύ τους και κυρίως αν είναι ανάμεσα στα 2 μπροστινά λάστιχα. Πχ αν το ενα ειναι 30 και το αλλο 25 λογικο δεν είναι να τραβάει???
|
Δεν μιλαμε να τραβαει το αμαξι δεξια ή αριστερα.
Μιλαμε να μην γινεται πληρης επαναφορα τιμονιου απο αριστερα ή δεξια λόγω μεγάλης πίεσης στα ελαστικα.
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
|
15-09-11, 19:14
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Όπως σας είπα και προηγουμένως, το αυτοκίνητο το έχω 5 χρόνια περίπου και τουλάχιστον όσον αφορά την πίεση του αέρα στα ελαστικά την έχω ελέγξει και αλλάξει μερικές φορές για να δω συμπεριφορά (τσάμπα είναι). Και με τα παλιά λάστιχα και με τα νέα... τα ίδια...
Επίσης, μετά απο ζυγοστάθμιση που ελέγθηκαν και τα ελαστικά, το ίδιο ακριβώς.
Αρχίζω να πιστεύω οτι κάτι είναι χτυπημένο όπως είπε ο Νικηφόρος και δεν φαίνεται... αλλά και πάλι με βάζει σε σκέψεις οτι το ίδιο γίνεται και δεξιά και αριστερά και με τις ίδιες μοίρες στο τιμόνι...
Ας ελπίσουμε οτι ο μάστορας έχει δίκιο και είναι απλά σταυρουδάκι...
Πάντως μια απο αυτές τις μέρες παίζει να ανέβω Έδεσσα οπότε θα σας έχω πιο λεπτομερές report για το θέμα...
|
|
|
|
15-09-11, 19:41
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
για τον σταυρό κτλ μπορεις να δεις το θέμα με το τρίξιμο εδώ :
http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=16926&page=2 και http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=16926&page=3
έχω πολλές φωτος που τα δειχνουν ολα αναλυτικά! γιατι ξηλωσα ΟΛΟ τον αξονα τιμονιου μαζι με τους σταυρους κτλ!
αν και προσωπικά πιστευω σιγουρα πως το αμαξι εχει τρακαρει και κάτι είναι στραβό! μπορει ακομα και να ειναι απλά ενα απο τα ψαλίδια! μου ετυχε να στραβωσω ψαλίδι γιατι πατησα λαδια και μαζεψα μια νησιδα και οντως πηγαινε οπως λες! βεβαια στην περιπτωση μου ηταν ΠΑΡΑ πολυ στραβο! αν ειναι ελαχιστα μπορει ομως να μην φαινεται!
Το δικο μου εγινε έτσι : http://i180.photobucket.com/albums/x...idistravo2.jpg
και ποιο κοντά : http://i180.photobucket.com/albums/x...idistravo3.jpg
στις φωτος εχουμε αφαιρεσει το μπαλακι ψαλιδιου, με εκεινο πανω και παλι μετα δυσκολιας το έβλεπες με το μάτι!
Στο θεμα με τον αερα στα λαστιχα αν ειναι σε ΟΛΑ τα λαστιχα ιδια πιεση αλλα μεγαλυτερη δεν υπάρχει κανενα προβλημα επαναφορας, γιατι το εχω δοκιμασει, απλα το αμαξι πηδαει περισσοτερο σε ανωμαλιες του εδαφους, αν ομως τα λαστιχα δεν εχουν ολα την ιδια πιεση (εστω και αν αυτες ειναι παραπανω απο τις κανονικές) τοτε ναι μπορει να επηρεαζει την επαναφορα του τιμονιου, νομιζω λογικό είναι, εξάλου προβλημα ευθυγραμμισης συνεπαγεται και πρόβλημα στην επαναφορα τιμονιου, δεν μπορει να μην ειναι ευθυγραμμισμενο αλλα στην επαναφορα να είναι οκ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 15-09-11 στις 19:56.
|
15-09-11, 22:15
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Να πω εγω κατι που μου χει πει φιλος μου. Μηπως εχεις αποστατες στους τροχους? Αν ειναι πλαστικοι κι εχουν φαγωθει ή εχουν διαλυθει γιατι εκατσε στραβα η ζαντα? Λεω εγω τωρα.
|
|
|
|
15-09-11, 23:09
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Στο θεμα με τον αερα στα λαστιχα αν ειναι σε ΟΛΑ τα λαστιχα ιδια πιεση αλλα μεγαλυτερη δεν υπάρχει κανενα προβλημα επαναφορας, γιατι το εχω δοκιμασει, απλα το αμαξι πηδαει περισσοτερο σε ανωμαλιες του εδαφους, αν ομως τα λαστιχα δεν εχουν ολα την ιδια πιεση (εστω και αν αυτες ειναι παραπανω απο τις κανονικές) τοτε ναι μπορει να επηρεαζει την επαναφορα του τιμονιου, νομιζω λογικό είναι, εξάλου προβλημα ευθυγραμμισης συνεπαγεται και πρόβλημα στην επαναφορα τιμονιου, δεν μπορει να μην ειναι ευθυγραμμισμενο αλλα στην επαναφορα να είναι οκ!
|
Αν ηταν ετσι θα ειχε προβλημα στην επαναφορα είτε μονο αριστερα, είτε μονο δεξια.
Αν εχει ακριβως το ιδιο προβλημα ΚΑΙ απο επεναφορα δεξια ΚΑΙ απο επαναφορα αριστερα, παιζει ρολο αν ειναι υπερφουσκωμενα τα λαστιχα? Αυτη ηταν η ερωτηση μου. Και εγω παντως πιστευω πως αν ολα ειναι το ιδιο φουσκωμενα (ακομα και αν ειναι 10 λιμπρες παραπανω) δεν παιζει ρολο στην επαναφορα...
Θα δοκιμασω να ξαναβαλω σε ολα 30. Τωρα τα εχω ολα με 34.
|
15-09-11, 23:17
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
οχι δεν παιζει ρολο, και εγώ εχω βαλει παραπανω σε ολα τα λάστιχα και δεν ειχα πρόβλημα. Μην λέμε ομως συνεχεια το θεμα με τον αερα δεν εχει καμια σχεση με το πρόβλημα. Εγώ ειπα την αποψη μου, επειδη το εχω παθει κιολας πιστευω ειναι κατι στο αμαξι στραβο, ειτε στο συστημα ανάρτησης πχ αμορτισερ, ειτε στο συστημα διευθυνσης. Οτι αλλο και αν ηταν μεσα σε τοσα χρονια θα ειχε βρεθεί το πρόβλημα!
|
16-09-11, 03:13
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Νικηφόρε είσαι super... 10 εκατομμύρια ευχαριστώ...
Αν τελικά ανέβω Έδεσσα αυτές τις μέρες, θα το πάω και μια απο τήν Toyota Μανώλoγλου στη Σκύδρα να δω τι θα μου πουν και οι Βόρειοι φίλοι μας οι οποίοι σημειωτέον, στις πολύ επαρχίες δεν χρεώνουν με... αστικά τιμολόγια...
Φίλε JL_e10 αν και δεν γνωρίζω για τους αποστάτες, δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο στο αυτοκίνητό μου. Τα πάντα είναι μαμά επάνω, από πλύμνες τροχών μέχρι ζάντες, μέχρι και η σκόνη που λέει ο λόγος ... Εξ άλλου οι ζάντες έχουν βγει και ξαναμπεί αρκετές φορές...
Σήμερα που το οδήγησα και το πρόσεξα καλύτερα, είναι σαν να σου λέει... "ώπα... μέχρι εδώ φίλε, μετά χεράκι". Δεν υπάρχει ουτε δυσκολία μετά, ούτε κόμπιασμα, ούτε τζόγος, ούτε θόρυβος, ούτε τίποτα... Απλά σταματάει 1-2 μοίρες πριν την ευθεία... όπως σας είπα απο την αρχή...
|
16-09-11, 12:08
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Εξωτική Έδεσσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 5 φορές σε 5 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από drummerhellas
Αν τελικά ανέβω Έδεσσα αυτές τις μέρες, θα το πάω και μια απο τήν Toyota Μανώλoγλου στη Σκύδρα να δω τι θα μου πουν και οι Βόρειοι φίλοι μας οι οποίοι σημειωτέον, στις πολύ επαρχίες δεν χρεώνουν με... αστικά τιμολόγια
|
Έλα ρε φίλε είσαι από τα μέρη μας; Παλιά όσο δεν είχε αντιπροσωπεία στον νομό κι εγώ στον Μανώλογλου το πήγαινα για σέρβις αλλά τώρα πάω στην Στακόρ στα Γιαννιτσά. Έχει καλούς τεχνίτες κι ο Μανώλογλου.
HONDA VFR 800Vtec ABS '05
|
16-09-11, 12:28
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
καποια μικροπραγματα δεν τα βλεπουν η δεν τα λενε για τα μεταχειρισμενα πιο πιθανο ειναι οπως αναφερθηκε και πιο κατω παιζει να εχει προβλημα ο σταυρος του τιμονιου η να εχει κενα η ζαμφορ.
|
17-09-11, 02:20
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
@Edessaios Φίλε μου καλέ εγώ είμαι απο Αθήνα. Η γυναίκα είναι Σκυδραία και ανεβοκατεβαίνω συχνά.... Πόντια κι εναν ομμάτ που λένε.. χαχα! Να σαι καλά!
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17334390 seconds (82,85% PHP - 17,15% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:41. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|