Σε μαμα καταστασεις οι θερμοκρασιες λαδιου δεν προκειτε να πανε ψηλα για να εχεις προβλήματα, μονο αν ειναι πειραγμενο το αμαξι, το halmeter (αναλογια καυσιμου) το θεωρω πολυ ποιο χρησιμο, λιγο κατι να πειραξεις στην πιεση αλλαζουν τα μιγματα, οταν καποτε ειχα κανει ενα κολπο να χαμηλωσω πιεση και καταναλωση και το ειχα φτασει στα 0,25 bar και μου ελεγαν πως εχω καμενο λαμβδα οταν δεν εβγαζε καρτα καυσαεριων, από το halmeter το καταλαβα το προβλημα! αλλιως θα τα ειχα σκασει τσαμπα για νεο λαμβδα! το νουμερο 1 οργανο στο turbo ειναι το μπαρομετρο εννοειτε, μετα απο εκει και περα ο καθενας οτι νομιζει πως ειναι χρησιμο, πχ εγώ θεωρω χρησιμο και το βολτομετρο ειδικα οταν εχουμε ηχοσυστημα με ενισχυτη και sub! Οπως ειπα αν δεν εχουμε ψυγειο λαδιου τι να κανουμε το οργανο θερμοκρασιας? το ιδιο χρησιμο θα μπορουσε να ειναι και οργανο θερμοκρασιας νερου, μην ξεχναμε πως στα turbo το νερο (παραφλου δλδ) κανει κυκλωμα και στα υδροχυτωνια της τουρμπινας για να την ψυχει εφοσον ειναι υδροψυκτη οποτε και αυτο μπορει να ειναι χρησιμο. Το οργανακι του ταμπλο ειναι εντελως της πλακας. Αν το αμαξι καιει και λαδια (πχ τα καιει η τουρμπινα) τοτε θα ηταν χρησιμο και το οργανο πιεσης λαδιου! γιατί αν ξεχνάμε να ελέγχουμε την στάθμη και περιμένουμε κάποια στιγμή να δούμε το λαμπάκι στο ταμπλό να μείνει αναμένο (δλδ πρόβλημα στην πίεση λαδιου) τότε θα είναι πολύ αργα!
Y.Γ νομίζω το σκισαμε το τοπικ, το αρχικο θεμα ειναι πως συνδεεται το οργανο θερμοκρασιας λαδιου και νομίζω το απαντήσαμε και με το παραπάνω!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 14-08-11 στις 10:43.
|