Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos_adamo
αν τοω βγαλω τελειως τον καταλυτη? τι ειναι οι αποστατες?? δν το ξερω αυτο
|
Για τους αποστατες ξερει ο εξατμισας αν του πεις....Ειναι προεκτασεις που κουμπονουν πανω στο σωληνα της εξατμισης στην θεση των λ ,και μεσα σε αυτες τις προεκτασεις κουμπονουν οι λ βιδωτα...τι πετυχες με αυτο??.. ο λ δεν χανει την μπαλα απο την αρκετα αυξημενη ροη των καυσαεριων ,ουτε ειναι τοσο εκτεθειμενος σε λαδια κτλ οποτε καιγεται δυσκολοτερα και δεν μπερδευεται ο εγγεφαλος ωστε να σου αναβει check engine στα καλα του καθουμενου......η μαλακια της υποθεσης ειναι οτι εμενα τουλαχιστον,τον αποστατη μου τον χρεωσαν 60 ευρω...αν εσυ εχεις ορεξη να λυσεις μονος σου τον λ να δεις τι παιζει ,και πας σε μηχανουργειο να βρεις ,η να φτιαξεις αποστατες ,....ισως σου βγει φθηνοτερα......
Αν βγαλεις καταλυτη,ξεχνας καρτα καυσαεριων και κτεο......χωρις καποιο προγραμμα να σου δωσει καυσιμο,μαλλον περισσοτερα θα χασεις παρα θα κερδισεις.....και εν πασει περιπτωσει....επειδη κατι τετοιο δεν εχω δοκιμασει στο corolla ,δεν ειμαι ο καταλληλος να σου πω......
Εγω θα σου πω οτι οταν ειχα βαλει στο αμαξι μου καταλυτη ελευθερο συν ελαφρα μεγαλυτερο σωληνα(45χιλ αντι 42χιλ) συν πιο ελευθερα καζανια...,το αμαξι ειχε παρει πολυ αισθητα,οχι μονο σαν αισθηση αλλα και σε συγκριση με αυτοκινητα φιλων που ειχαμε ανοιξει,πριν την εξατμιση και μετα..Ειχε κερδισει 3-4 καροτσες πανω σε κοντρα απο 1ες μεχρι τα 160-170 χλμ
1...1,5 χρονο μετα που προφανως ξεχειλωσε η εξατμιση μου,χωρις να εχουν χαλασει τα καζανια ή ο καταλυτης,το αμαξι αναβε συχνα check κι εδειχνε προβλημα στον καταλυτη ακουσα διαφορες μπουρδες απο τους αετονυχηδες στην αντιπροσωπια...κοιταγανε να μου βγαλουν αχρηστα ,εξατμιση και λ...θελαν να αγορασω να βαλω ολα καινουργια εργαστασιακα...τελικα τους εγραψα,πηγα στον εξατμισα ,μου βαλε αποστατη κι απο τοτε το αμαξι δεν εχει ξανακανει κιχ
Παρολα αυτα το γεγονος οτι εχει μειωθει το backpressure αρκετα πλεον , (και μαζι του καποια αλογα ψηλα),παραμενει....το αμαξι παει οπως πηγαινε πριν την εξατμιση,ισως και χειροτερα
Σε πρωτη φαση θα παω να καθαρισω μπεκ και να αλλαξω φιλτρο βενζινης γιατι ειδικα τα μπεκ δεν εχουν καθαριστει ποτε....,μπας και δωσει περισσοτερο καυσιμο απο οτι ηδη δινει τωρα....και ερθει στα ισια του το αμαξι....αλλιως αν συνεχισει να χει θεμα ,ισως παω να του βαλω ενα μαμισιο μεσσαιο καζανι,να δωσει λιγο παραπανω backpressure....
Υ.Γ : Συγγνωμη για το μακροσκελες και κουραστικο ποστ,ελπιζω να σε βοηθησα..