Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
29-08-10, 01:38
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Στο σταρλετ εχω το ιντερκουλερ πανω προς το παρων σε πληροφορω οτι φτανω +20 βαθμους εισαγωγης σε ταξιδι με σταθερα 120!
Η αγνοια ειναι ευτυχια βλεπω ολες τις πληροφοριες και τρελενομαι..
29-08-10, 09:02
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Δεν κατάλαβα τι εννοείς! εννοείς ότι είναι μικρή η διαφορά στις θερμοκρασίες με το να είναι από πάνω? γιατί αν εννοείς αυτό στο σταρλετ είχα δει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις όταν το έβαλα μπροστά. Ακόμα και σε ταξίδια από πάνω δεν μπορούσες να το πιάσεις καλα καλά ενώ μπροστά πάντα είναι δροσερό. Στην corolla βέβαια δεν μπορει να μπει από πάνω εκτός αν γινόταν αεραγωγός στο καπό και φυσικά δεν ηθελα με τίποτα κάτι τέτοιο! ποιες πληροφορίες λες ότι βλέπεις? έχω χαλάσει και το μαμα σωληνάκι και δεν μπορώ να το δοκιμάσω από πάνω. Βέβαια μπορώ αν βγάλω τον προφυλακτήρα να ενώσω τα 2 σημεία κάπως, έτσι για να δω μήπως και έπαθε τίποτα το ιντερκουλερ, αλλά πρώτα να φτιάξω την σκάστρα και θα το δω μετά. Ενα ενα τα πράγματα. :Pppp
|
29-08-10, 10:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
|
|
Ειχα μπροστα στην μουρη ιντερκουλερ και το εδωσα και προσωρινα εβαλα το μανισιο πανω. Τωρα εκτος οτι ζεσταινετε πολυ ευκολα και το νιωθεις οτι κοβει βλεπω απο τον power fc αυξηση θερμοκρασιας εισαγωγης +20 βαθμους..
Πριν εφτανα μονο μεσα στην κινηση 40 βαθμους εισαγωγης και τωρα ξεκιναει απο τους 40 και αμα το πας πορεια με 120 εχει 60-65 βαθμους εισαγωγης..
Εκτος απο αυτο εχει και αυξηση στην θερμοκρασια νερου και φυσικα αυξηση στα πυρακια..
Τα βλεπω ολα αυτα και με κατι με πιανει με το που ριχνεις τα χιλιομετρα στα 100 τοτε δουλεουν ολα σωστα..
Γιαυτο ειπα η αγνοια ειναι ευτυχια.
|
|
29-08-10, 10:29
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
AAA! το λες δλδ για αυτούς που αφήνουν τα μαμίσια από πάνω ε? εμ κάτι ήξερα εγώ που το ήθελα μπροστά! δεν χρειάζονται ειδικά όργανα ή οτιδήποτε άλλο να τα μετράς, το καταλαβαίνεις έτσι κι αλλιώς! αλλά άντε να είσαι Καλοκαίρι μέσα σε κίνηση και με κανένα A/C ανοιχτό! μετά από λίγο επάνω στο i/c (αν είναι από πάνω) άνετα ψήνεις ομελέτα! για να μη πω και μπριζόλες! και τουλάχιστον εγώ που έβαλα το μαμά μπροστά δεν είδα turbo lag όπως έλεγαν μερικοί θεωρητικά ούτε στο παραμικρό! ίσα ίσα που το αμάξι πάει πολύ καλύτερα!
Για να έρθουμε και στο θέμα μας τώρα, στο σταρλετ μου είχε τύχει να ανεβάζει πίεση κανονικά και μετά τα 140χλμ να ξεφουσκώνει και να φτάνει στα 0.4!!! όμως δεν είχε αλλάξει καθόλου ο ήχος. Τελικά έφταιγε ένας σφιχτήρας στην σύνδεση του ιντερκουλερ, αλλά ήταν πριν δλδ όχι στην σωλήνωση που πάει στην εισαγωγή (πεταλούδα). Φαντάζομαι για να αλλάζει ο ήχος μάλλον το πρόβλημα πρέπει να είναι κοντά στην πεταλούδα σωστά? εκεί που δέχεται και την μεγαλύτερη πίεση δλδ.
|
29-08-10, 11:16
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
|
|
Κοιτα το θεμα λαγκ εχει λυση ακομα και με μεγαλο ιντερκουλερ.
Ποιο πολυ πιεση δεχεται στην πεταλουδα γιαυτο και βαζουν την σκαστρα κοντα στην πεταλουδα.
Δεν ειναι απαραιτητο το προβλημα να ειναι παντα εκει περα. Εμενα τιναζε παλια το κολαρο απο την μερια της τουρμπινας και μετα απο τοσο καιρο παλι εκει ειχε ξανα θεμα.
29-08-10, 12:28
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
και εμένα εκεί το τίναζε ειδικά όταν έφτιξα κάθετα το κατέβασμα από την έξοδο της τουρμπίνας! όμως έβαλα μακρύτερο κολάρο και πιάνει ποιο μέσα η σωλήνα και δεν έχω πρόβλημα πλέον! δεν ξέρω τωρα αν έχουν πρόβλημα οι 2 γωνίες-κολάρα και 4 σφιχτήρες που είναι πίσω από τον προφυλακτήρα και πρέπει να τον κατεβάσω για να δω. Πάντως ότι αλλαγες και αν έκανα ακόμα και τώρα που ξήλωσα την σκάστρα από πάνω ο ήχος είναι εντελώς εξασθενημένος! αύριο που θα πάω στην δουλειά ξανά θα βρω λάστιχο oring και θα την φτιάξω να την ξαναβάλω πάνω και το weekend ξήλωμα προφυλακτήρα αν δεν βρω το πρόβλημα αλλού πρώτα!
|
|
|
|
31-08-10, 20:34
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
τελικά κατάφερα και βρήκα από εξάρτημα φυσικού αεριου στην δουλειά oring λάστιχο αν και λίγο μεγαλύτερο κάνει μια χαρά χωρίς προβλήματα, έβαλα και φλατζόκολλα στην φλάτζα της σκάστρας και την έβαλα πάνω, αλλά το πρόβλημα παραμένει! την έχω αποσυνδέσει να μην δουλεύει και ο ήχος είναι πάλι τα ίδια! μπορώ να πω ότι χειροτερεύει κιόλας! επίσης πήγα σήμερα σε φίλο μηχανικό και είχε όργανο που πρεσσάρει και μετράει υποπίεση και το συνδέσαμε στο wastagate actuator και είδαμε ότι όντως στα 0.7 ανοίγει να φεύγουν τα καυσαέρια στην εξάτμιση και μπορεί να δουλέψει μέχρι 1bar. Οπότε αποκλείω και αυτό να φταίει! καμιά άλλη ιδέα έχει κανείς? Το weekend θα κατεβάσω προφυλακτήρα να κάνω δοκιμή χωρίς intercooler και να ελεγχούν και τα αλλα κολάρα και ενώσεις και θα ελέγξω και την εισαγωγή της τουρμπίνας για τυχόν διάκενα και τζόγους στον άξονα. Κάτι άλλο που μπορεί να φταίει ?
|
02-09-10, 22:02
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
|
|
kanonise na sou skistike kana kolaro re..
Sorry gia ta greeklish eimai se net kafe!
03-09-10, 00:45
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
ένας φίλος με punto GT είχε λέει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! σήμερα βρήκα και το μαμά σωληνάκι που έψαχνα από την έξοδο τουρμπίνας προς το intercooler, οπότε θα γεφυρωσω την ct9 με την πολλαπλή εισαγωγή και αν δεν το κάνει το πρόβλημα, τότε είναι κάτι με τις σωληνώσεις-κολάρα, αν το κάνει ξανα που δεν νομίζω τότε πάμε για turbina! πάντως τα 3 μπροστινά κολάρα που έχω 2 γωνίες 45αρες και έναν σύνδεσμο τα βλέπω να την έχουν ακούσει! πρέπει να βγάλω προφυλακτήρα και θα δω. Μετά το weekend θα έχω τα νεότερα και ελπίζω να λυθεί το θέμα! τις 2 τελευταιες μερες έγινε ακόμα χειρότερο! στο τέλος δεν θα σκαει καθόλου! η πλάκα είναι ότι το barometro δείχνει κανονική πίεση! LOL! είδωμεν...
|
|
|
|
05-09-10, 11:22
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τελικά χτες έπιασα και γεφύρωσα την εισαγωγή (πεταλούδα) με την έξοδο τουρμπίνας αφού βρηκα το μαμα σωληνάκι και το αποτέλεσμα από επιδόσεις ήταν όνειρο! το αμάξι πήγε 0.8 bar από 0.7 ανοιγε πραγματικά μαλιοκούβαρα, πήρε απίστευτη δύναμη λες και ήταν +50 άλογα! και αυτό επειδή δεν είχε ιντερκουλερ και μακριες σωληνώσεις και δεν είχε καθόλου turbo lag. Τωρα κατάλαβα τι σημαίνει turbo lag και τι θα πει ΜΗΔΕΝΙΚΟ! όμως.....όλα καλά μέχρι να αφήσω το γκάζι! μετά απογοήτευση! ο ήχος πάλι λάθος! αντι να ακουω δυνατα και καθαρά το γνωστό σε όλους TRRRRRRrrrrrrrrrrrrrr κάνει σαν ΦΡουυυυυυυυυ λες και έχει βουλώσει κάτι, σαν να χάνει κάτι η φτερωτή της τουρμπινας, ο ήχος ζούφιος και κούφιος, χάλια μαύρα! επίσης χτες μετά τα 130χλμ έχασα πίεση μέχρι 0.4bar μέχρι τα 160χλμ που έπιασα. (αυτό χωρίς το γεφύρωμα). Τελικά έβγαλα την σωλήνα εισαγωγής αέρα και τι να δω??? η αντλία του υδραυλικού χάνει λάδια μάλλον όχι λίγα, το δοχείο στο ΜΙΝ και μπήκαν μέσα στην τουρμπίνα και στην φτερωτή!!! βρήκα παχύ στρώμα λαδιου μαύρο σαν την πίσα που είδα και έπαθα να τα καθαρίσω, τα ίδια και στην σωλήνα και παντού!!! η φτερωτή γυρίζει άνετα και δεν έχει τον παραμικρό τζόγο! να υποθέσω ότι γέμισε μέσα λαδια και έπηξαν και γιαυτό έχω το πρόβλημα? δυστυχώς το μαντέμι της δεν μπορώ να το δω είναι μονοκόματο το downpipe με την εξάτμιση και δεν λύνει! παραθέτω και φωτο με το bypass.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16507792 seconds (82,34% PHP - 17,66% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:05. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|