Εγώ όταν ξήλωσα το μοτερ από το τρακαρισμένο starlet το είχαμε βγάλει μαζί με το σασμαν από κάτω δλδ σηκώσαμε πάνω το αμάξι, αλλά σαφώς ήταν όλο λυμμένο και ήταν μόνο το κουφάρι του και ήταν ελαφρύ. Βέβαια στην ίδια διαδικασία είναι να λύσεις τα κεντρικά παξιμάδια των ημιαξονίων που πάνε στα άκρα, εκεί χωρίς αερόκλειδο πραγματικά δυσκολεύτηκα πολύ μια εβδομάδα με πονούσε η μέση μου απο την δύναμη που έβαζα. Και τα ημιαξόνια έχουν και κάτι ασφάλειες για να βγουν από το σασμαν προσεξέ της. Εγώ δεν το ήξερα και τα τραβούσα και βγήκαν από τα λεγόμενα ποτήρια δλδ τους σύνδεσμους που έχουν μέσα και τα έκανα όλα μεσ' τα γράσα! πάντως το σασμαν πάνω από το μοτερ δεν το έχω βγάλει ποτε. Μια φορά που χρειάστηκε έγινε σε μηχανικό. Α! και κάτι άλλο εμένα πχ εργασία πήρε 150 ευρώ, δεν νομίζω για 150 ευρώ ότι αξίζει να κάνουμε τέτοιες δουλειές μόνοι μας! ειδικά αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ξέρουμε και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Για να λύσεις τα παξιμάδια στα άκρα, πρέπει φυσικά πρώτα να έχεις αδειάσει βαλβολίνες, να βγάλεις την ασφάλεια που έχουν (περόνη) και μετά πάρε μια καστάνια (το λοστάρι όχι την ίδια) με μεγάλο νούμερο καρυδάκι (νομίζω 22-24mm) και για να έχεις δύναμη βάζεις μέσα μια σωλήνα πχ 1 - 1 1/4" κανά μέτρο μήκος και μετά σπρώχνεις απότομα με δυνατές κινήσεις για να το κάνεις πρώτα να ξεσφίξει. Κανονικά αυτά θέλουν αερόκλειδο! βγάζεις και τις ασφάλειες που είπαμε στο μέσα μέρος των ημιαξονίων και μετά μπορείς άφοβα να τα αφαιρέσεις. Μέχρι εδώ έχω κάνει εγώ. Kάποιες φωτος αν θέλει να δει κανείς υπάρχουν εδώ δυστυχώς όχι με τα βήματα για το λύσιμο του σασμαν όμως.
http://s180.photobucket.com/albums/x...20GT/?start=40