Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-06-10, 09:33
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Nαι φιλε μου εχω κατεβασει εγω 2 φορες στο nissan και αλλη μια σε οπελ αστρα,1 φορα αλλαγη σασμαν και τις αλλες 2 δισκο-πλατο.Μπορεις να ρωτησεις οτι θελεις.............

Παντος αν δεν εχεις τα καταλληλα εργαλεια θα σου ελεγα να μην το κανεις μονος σου μιας και εχει αρκετη δουλιτσα.πρεπει να βγαλεις τους μπροστινους τροχους,κατοπιν να λυσεις το παξιμαδι με την ασφαλεια που ειναι στο κεντρο της δισκοπλακας(του υμιαξονιου) για να ελευθερωθει απο το καρε,μετα να λυσεις την βιδα που ειναι κατω απο το ψαλιδι για να ερθει προς τα εξω ολο το μουαγιε ετσι ωστε να ελευθερωσεις το υμιαξονιο απο την μερια του τροχου.κατοπιν με ενα μεγαλο κατσαβιδι πρεπει να απασφαλισεις τα υμιαξονια απο την μερια του διαφορικου,και μετα το πιο δυσκολο απο ολα να κρεμασεις μονοπατα την μηχανη κοινος να λυσεις της βασης της μηχανης και με ενα κλαρκ η μεγαλο γρυλο να την κρεμασεις μονοπατα ετσι ωστε να μπορεσεις να λυσεις της βιδες γυρω απο την χελωνα και να αφαιρεσεις ολο το σασμαν απο κατω.
Επισης το σασμαν αντε και κατεβηκε μετα αν θες να αλλαξεις και δισκο ειναι αλλο λουκι αφου πρεπει να ειναι κεντραρισμενος ο καινουριος δισκος με το πλατο για να μην δουλευει παρακεντρα (με εναν αξονα κεντραρεται μια χαρα).
Βεβαια μην τα ακους ετσι και τρομαζεις δεν ειναι τιποτα στην ουσια απλα πρεπει να εχεις καποια στοιχειωδη βασικα εργαλεια και την αναλογη προσοχη σε καποια σημεια του εγχυρηματος.
Το εχω κανει 3 φορες σε δικα μας αμαξια και ευχαριστως θα το ξαναεκανα γιατι εχω μερακι πανω στα αμαξια μου.

Οτι αλλο χρειαστεις μπορεις να ρωτησεις ελευθερα αδερφε...
Απάντηση με παράθεση
ερωτηση
Παλιά 09-06-10, 11:03
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ερωτηση

Καταρχην σ ευχαριστω για το ενδιαφερον...Θα ηθελα να ρωτησω αν το σαζμαν μπορει να βγει απο πανω...Κατι εχω ακουσει οτι για να κατεβει απο κατω σε αυτα τα corolla πρεπει να κατεβει η γεφυρα...Και 2ον τα ημιαξονια πως θα τα απασφαλισω? Ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-06-10, 11:23
davarisx Offline:
banned

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταρχην σ ευχαριστω για το ενδιαφερον...Θα ηθελα να ρωτησω αν το σαζμαν μπορει να βγει απο πανω...Κατι εχω ακουσει οτι για να κατεβει απο κατω σε αυτα τα corolla πρεπει να κατεβει η γεφυρα...Και 2ον τα ημιαξονια πως θα τα απασφαλισω? Ευχαριστω

για απο πανω δεν εχω δοκιμασει αφου εκτος αυτου πρεπει να βγαλεις τα παντα απο σωληνακια καλωδια και δεν στο προτεινω.η γεφυρα για να φυγει ειναι το μονο ευκολο 2 βιδες μπροστα 2 πισω και μια βιδα για την βαση της μηχανης την οποια ειχα βγαλει και στο νισσαν.ειναι ευκολο μπορω να πω.
Οσον αφορα τα ημιαξονια περνεις ενα μεγαλο κατσαβιδι η εναν λεβιε διχαλο στο κατω μερος του τα βαζεις με προσοχη μεσα στην φωλια και τα σπρωχνεις προς τα εξω μεχρι να ακουσεις ενα κλακ.στα τοΥοτα ειδικα βγαινουν χωρις προβλημα αφου ειχα αλλαξει στο παλιο μου κορολα του 95 φουσκες ημιαξονιων χωρις δυσκολια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-06-10, 13:32
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 845
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Δεν βγαινει απο πανω βρισκει παντου..
Η γεφυρα 4 βιδες ειναι να βγει αλλα απο την στιγμη που δε ξερεις ουτε πως βγαινουν τα ημιαξονια καλυτερα να πληρωσεις καπου να εχεις το κεφαλι σου ησυχο..
Σκεφτηκες ποσο χαμαλικι εχει να το κανεις σπιτι σου?Εγω μια φορα το καναμε με εναν φιλο και μας εφυγε η πιστη..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-06-10, 17:51
Το avatar του χρήστη stm2001gr
stm2001gr Offline:

Μοντέλο: AE101
Περιοχή: Στην κατηφόρα!
Δύναμη Σεβασμού: 296
stm2001gr είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
θα πρέπει να λύσεις και τα άκρα κάτω στο μπαλάκι, και φυσικά να ξεβιδώσεις το παξιμάδι που κρατάει το ημιαξόνιο επάνω στο ακρο. βρίσκετε στο κέντρο του δισκόφρενου.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stm2001gr : 09-06-10 στις 17:57.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-06-10, 20:10
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Εγώ όταν ξήλωσα το μοτερ από το τρακαρισμένο starlet το είχαμε βγάλει μαζί με το σασμαν από κάτω δλδ σηκώσαμε πάνω το αμάξι, αλλά σαφώς ήταν όλο λυμμένο και ήταν μόνο το κουφάρι του και ήταν ελαφρύ. Βέβαια στην ίδια διαδικασία είναι να λύσεις τα κεντρικά παξιμάδια των ημιαξονίων που πάνε στα άκρα, εκεί χωρίς αερόκλειδο πραγματικά δυσκολεύτηκα πολύ μια εβδομάδα με πονούσε η μέση μου απο την δύναμη που έβαζα. Και τα ημιαξόνια έχουν και κάτι ασφάλειες για να βγουν από το σασμαν προσεξέ της. Εγώ δεν το ήξερα και τα τραβούσα και βγήκαν από τα λεγόμενα ποτήρια δλδ τους σύνδεσμους που έχουν μέσα και τα έκανα όλα μεσ' τα γράσα! πάντως το σασμαν πάνω από το μοτερ δεν το έχω βγάλει ποτε. Μια φορά που χρειάστηκε έγινε σε μηχανικό. Α! και κάτι άλλο εμένα πχ εργασία πήρε 150 ευρώ, δεν νομίζω για 150 ευρώ ότι αξίζει να κάνουμε τέτοιες δουλειές μόνοι μας! ειδικά αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ξέρουμε και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Για να λύσεις τα παξιμάδια στα άκρα, πρέπει φυσικά πρώτα να έχεις αδειάσει βαλβολίνες, να βγάλεις την ασφάλεια που έχουν (περόνη) και μετά πάρε μια καστάνια (το λοστάρι όχι την ίδια) με μεγάλο νούμερο καρυδάκι (νομίζω 22-24mm) και για να έχεις δύναμη βάζεις μέσα μια σωλήνα πχ 1 - 1 1/4" κανά μέτρο μήκος και μετά σπρώχνεις απότομα με δυνατές κινήσεις για να το κάνεις πρώτα να ξεσφίξει. Κανονικά αυτά θέλουν αερόκλειδο! βγάζεις και τις ασφάλειες που είπαμε στο μέσα μέρος των ημιαξονίων και μετά μπορείς άφοβα να τα αφαιρέσεις. Μέχρι εδώ έχω κάνει εγώ. Kάποιες φωτος αν θέλει να δει κανείς υπάρχουν εδώ δυστυχώς όχι με τα βήματα για το λύσιμο του σασμαν όμως.
http://s180.photobucket.com/albums/x...20GT/?start=40

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 09-06-10 στις 20:18.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-06-10, 23:09
davarisx Offline:
banned

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων

Για να λύσεις τα παξιμάδια στα άκρα, πρέπει φυσικά πρώτα να έχεις αδειάσει βαλβολίνες, να βγάλεις την ασφάλεια που έχουν (περόνη) και μετά πάρε μια καστάνια (το λοστάρι όχι την ίδια) με μεγάλο νούμερο καρυδάκι (νομίζω 22-24mm) και για να έχεις δύναμη βάζεις μέσα μια σωλήνα πχ 1 - 1 1/4" κανά μέτρο μήκος και μετά σπρώχνεις απότομα με δυνατές κινήσεις για να το κάνεις πρώτα να ξεσφίξει. Κανονικά αυτά θέλουν αερόκλειδο!

Yπαρχει και μια πιο απλη λυση.βγαζοντας τους μπροστα τροχους πατας το φρενο και με μια καστανια και εναν σωληνα λυνουν ωραιοτατα.Τα μπαλακια απο κατω στο ψαλιδι οταν βγαλεις θα βγουνε οταν ομως θες να τα σφιξεις γυρνανε τρελα,και αυτο το προβλημα λυνεται με εναν γρυλο απο κατω πατας το ψαλιδι προς τα πανω.Ολα εχουνε μια σειρα και αν τα παρεις σωστα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Παιδια ασχετα απο αυτο εγω εχω μερακι και μου αρεσει οτι κανω να το κανω μονος μου στο αμαξι μου.αυτο παντος που πιστευω ειναι οτι τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ κανουν τον μαστορα.
Απάντηση με παράθεση
απαντηση
Παλιά 10-06-10, 13:48
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απαντηση

Σας ευχαριστω ολους παιδια! Βεβαια μεσα στον Ιουλιο θα το ξεκινησω το εγχειρημα γιατι τωρα δε παιζει φραγκο για τα ανταλλακτικα...Μαζευουμε για διακοπες...Μοτερ και σαζμαν εχω κατεβασει και εγω 3-4 φορες σε ενα αεροψυκτο VW κλουβα στο σπιτι μου και δεν αντιμετωπισα δυσκολια...Αυτο που με ψιλοπροβληματιζει στη Corolla ειναι το λυσιμο του ψαλιδιου, το ξεβιδωμα του παξιμαδιου του ημιαξονιου στο μουαγιε και η απασφαλιση των ημιαξονιων...Αν πανε καλα αυτα τοτε δεν υπαρχει προβλημα...Βεβαια το σαζμαν δε θα το ανοιξω μονος μου γιατι χρειαζονται εργαλεια SST της TOYOTA...Θα τους το παω εκει να μου περασουν τα ρουλμαν...Αλλα μονο το ανεβα-κατεβα που θα κανω μονος μου γλυτωνω 200 ευρω, δηλαδη την αγορα δισκου-πλατω...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-06-10, 14:31
davarisx Offline:
banned

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Μαζευουμε για διακοπες...

Εγω θα προτιμουσα να εφτιαχνα το αμαξι πρωτα και μετα οι διακοπες.πριν πας διακοπες παντος φτιαχτο μην τυχον παθεις καμοια πλακα και σε αφησει γιατι καμοια φορα δεν ξερεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-06-10, 17:42
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Συμφωνώ με τον davarisx σε όλα! εγώ όμως δεν είχα άλλο άτομο να μου πατάει το φρένο! για το ψαλίδι τώρα πρόσφατα άλλαξα το ένα γιατί έγινε αγγούρι που αγόρασα μια νησίδα και δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Απλά για να λύσει το σημείο που έχει το κάθετο σινεμπλοκ πρέπει να λύσουμε και τα πλαινά στηρίγματα που το κρατάνε και έχει βίδες μεγάλες και μακριές και μπορεί να μην λύνουν πολύ εύκολα. Μπαλακια ψαλιδιού επισης είχα αλλάξει μόνος μου και με δυσκόλεψαν να τα βγάλω επειδή είναι πολύ πιεσμένα στις τρύπες των άκρων αλλά χρησιμοποίησα δανεικό εξωλκέα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Θεμα με το Βεντιλατερ Odysseas69 TOYOTA COROLLA 111(G6) 20 20-12-13 13:12
Θεμα με σασμαν ΕΕ111 oikonomou giannis TOYOTA COROLLA 111(G6) 12 11-08-10 23:20
νομικο θεμα MARMEL OFF TOPIC 26 04-12-07 16:22
Εθνικο θεμα?Παγκοσμιο ισως? GIANNIS_G6 OFF TOPIC 36 07-06-07 02:03
Σαζμαν 101-111 tsaftsouf20V 4AGE 20v Levin 31 23-10-06 20:28

Page generated in 0,18473101 seconds (81,67% PHP - 18,33% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:27.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com