Γιάννη ποιά αμορτισερ έχεις τα AGX? ή τα μαυρα? να πω ότι μερικά αμορτισερ τα πιατέλα που πατάνε τα ελατήρια τα έχουν σε λίγο διαφορετικό σημείο πάνω ή κάτω ανάλογα, με αποτέλεσμα άλλες μάρκες με τα ίδια ελατήρια να χαμηλώνουν πολύ και άλλες μάρκες λιγότερο! νομίζω πως τα kyb τα μαύρα χαμηλωνουν περισσότερο και στο σταρλετ με 185/60/14 έδειχναν τα λάστιχα σχεδόν στον θόλο όπως και στην cοrolla και στις 2 περιπτώσεις ήταν τα μαμά τα kyb και με ελατήρια eibach 3.5cm δλδ έτσι μου είχαν πει δεν τα αγόρασα εγώ, πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι πάνω από 4cm. Γιάννη στην αρχή λες 5mm να υποθέσω εννοείς 5cm? άλλο χιλιοστά και αλλο εκατοστά! πάντως σε πρόγραμμα που έχω να υπολογίζει διαστάσεις ελαστικών, η συνολική διάσταση τροχού για 195/50/15 είναι 576mm και για 205/40/17 είναι 595,80!!! οπότε λογικά αν είχες ελατήρια χαμηλώματος 5cm θα έπρεπε τα λάστιχα να είναι μέσα στον θόλο! εσένα πως δεν είναι ???? περιττό να πω ότι με τέτοια διάσταση το σκοτώνεις το αμάξι από θέμα επιδόσεων και άνεσης.
Τα ελατήρια μου είναι αυτά :
http://www.cartuning-unlimited.de/Ca...ter&refID=8 &
Tώρα δεν είναι πάνω στο αμάξι αλλά τα έχω ακόμα στην καβάτζα. Εχω δει σε GOLF φίλου μου koni kitrina με apex 5cm με 195/50/15 και τα λάστιχα ήταν μέσα στον θόλο! πως γίνεται εσένα? επίσης σε μερικά αμάξια έχει τεράστιο κενό στον θόλο! τόσο μεγάλο που μόνο με coilovers μπορούμε να το καλύψουμε! έτσι είναι πχ το micra jive του πατέρα μου του 1997, έβαλε και τα ζαντολάστιχα του σταρλετ 185/60/14 και πάλι τεράστια κενά, χωρίς χαμήλωμα βέβαια. Δεν είναι ο father για τέτοια! εμένα ήταν και διαλυμένα αμορτισερ και μετά που άλλαξα παλι πήγαινε βάρκα στο αμάξι και έβαλα μαμά ελατήρια και εκείνα τα έπαιζα εύκολα με το χέρι, ίσως να είχαν κάτσει κιόλας τι να πω....