Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
|
|
19-06-09, 18:34
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ψάξε στο www.thegt.net από εκεί το είχα βρει εγώ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 20-06-09 στις 00:27.
|
10-07-09, 15:45
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Η ιδιοκατασκευή hallmeter είναι λίγο περίεργο πράγμα.
Μπορεί να μη σου δουλέψει ποτέ έτσι όπως θέλεις
γιατί?
Γιατί στην ουσία είναι ένα βολτόμετρο το οποίο μετράει την τάση που βγάζει ο λ όσο είναι στο 1 βολτ τότε είναι τέλεια η καύση αλιώς όσο αυξάνει- μειώνει τα βολτ τόσες ρυθμίσεις κάνει ο εγκέφαλος για να το φτίαξει.Οι ρυθμίσεις που γίνονται είναι κάποιες εκατοντάδες - χιλιάδες το δευτ/πτο
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το H/meter να ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό στην περίπτωση που είναι ακρβίας για αυτό θα πρέπει να φτιαχτεί για μεγάλο εύρος ζώνης βολτ και να αργεί στις μετρήσεις του.
Επίσης υπάρχουν διαφορετικα είδη λ δηλ. ένας έχει δύο καλώδια, άλλος έχει τέσσερα και υπάρχει κιόλας με ένα γιαυτό αποτην αρχή θα πρέπει να δεις τι παίζει με τον λ σου.
|
13-10-10, 19:40
|
|
Administrator
|
|
|
|
Ηρθε η ωρα να βαλω κι εγω ενα Hallmeter αλλα εχω κολλησει λιγο με τα καλωδια!!
Συνολικα ειναι 5.
Τα 4 ειναι Κοκκινο (+) μαυρο (-), ενα ασπρο μαζι με το κοκκινο (Λογικα ο φωτισμος της οθονης) και περισσευει ενα πορτοκαλι!
Το αλλο ενα που ειναι μονο του, ειναι ενα ασπρο!
Ψαχνω να βρω το manual και δεν βρισκω τιποτα στο νετ!
Εχει κανεις φωτο τα καλωδια του λ μας για να δω απο ποιο θα παρω?
Νικηφορε εσυ που εχεις και το autodata!? (Kataramena torrent, δεν εχω βρει ενα να δουλευει!)
Αργοτερα θα ριξω μια ματια και στο service manual τις Haynes.. θα εχει για τον λ πιστευω!
13-10-10, 20:06
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Εμένα είναι της progauges και είναι με leds, συνεπώς δεν έχει επιπλέον καλώδιο για φωτισμό οθόνης! όμως το άσπρο είναι το σήμα που πρέπει να το συνδέσεις είτε στον λάμβδα είτε στην ECU (εκεί που καταλήγει αυτός) ξέρω που είναι αλλά σε 4E-FTE μόνο. Εσύ τι μοτερ έχεις? ρεύμα, γείωση και σήμα είχε εμένα, δλδ κόκκινο, μαύρο και άσπρο καλώδιο αντίστοιχα.
Υ.Γ το autodata δεν έχει κάτι σχετικό! ψάξε για την ECU σου ποιο είναι το oxygon sensor εκεί πρέπει να το συνδέσεις! έτσι το έχω κάνει και εγώ! σιγά μην τραβας καλώδιο μπροστά και με τόση ζέστη εκεί πέρα!
|
13-10-10, 23:02
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από janakasgr
Ηρθε η ωρα να βαλω κι εγω ενα Hallmeter αλλα εχω κολλησει λιγο με τα καλωδια!!
Συνολικα ειναι 5.
Τα 4 ειναι Κοκκινο (+) μαυρο (-), ενα ασπρο μαζι με το κοκκινο (Λογικα ο φωτισμος της οθονης) και περισσευει ενα πορτοκαλι!
Το αλλο ενα που ειναι μονο του, ειναι ενα ασπρο!
Ψαχνω να βρω το manual και δεν βρισκω τιποτα στο νετ!
Εχει κανεις φωτο τα καλωδια του λ μας για να δω απο ποιο θα παρω?
Νικηφορε εσυ που εχεις και το autodata!? (Kataramena torrent, δεν εχω βρει ενα να δουλευει!)
Αργοτερα θα ριξω μια ματια και στο service manual τις Haynes.. θα εχει για τον λ πιστευω!
|
Στο sony το mp3 που εβαλα στον πατερα μου ειχε πορτοκαλι καλωδιο που το συνδεεις με τα φωτα για να μειωνεται ο φωτισμος της συσκευης οταν αναβεις τα φωτα,ενδεχομενως να κανει το ιδιο πραγμα.
|
|
14-10-10, 00:26
|
|
Administrator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Εμένα είναι της progauges και είναι με leds, συνεπώς δεν έχει επιπλέον καλώδιο για φωτισμό οθόνης! όμως το άσπρο είναι το σήμα που πρέπει να το συνδέσεις είτε στον λάμβδα είτε στην ECU (εκεί που καταλήγει αυτός) ξέρω που είναι αλλά σε 4E-FTE μόνο. Εσύ τι μοτερ έχεις? ρεύμα, γείωση και σήμα είχε εμένα, δλδ κόκκινο, μαύρο και άσπρο καλώδιο αντίστοιχα.
Υ.Γ το autodata δεν έχει κάτι σχετικό! ψάξε για την ECU σου ποιο είναι το oxygon sensor εκεί πρέπει να το συνδέσεις! έτσι το έχω κάνει και εγώ! σιγά μην τραβας καλώδιο μπροστά και με τόση ζέστη εκεί πέρα!
|
Εχω το 4ΖΖ. Μπορεις να βρεις στο Aytodata το pin του oxygen sensor!
Ευχαριστω προκαταβολικα και γενικοτερα!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από makiscorolla
Στο sony το mp3 που εβαλα στον πατερα μου ειχε πορτοκαλι καλωδιο που το συνδεεις με τα φωτα για να μειωνεται ο φωτισμος της συσκευης οταν αναβεις τα φωτα,ενδεχομενως να κανει το ιδιο πραγμα.
|
Πολυ χρησιμη συμβουλη! θα το τσεκαρω! Ευχαριστω πολυ!
Οτιδηποτε βρω γενικοτερα θα ανεβασω κι εδω να υπαρχει!
EDIT: Βρηκα απο ψαξιματακι αυτο http://www.autometer.com/download_in...-1163-00rA.pdf
Οποτε απο συνδεσμολογια ειμαστε καλα! Το μονο που μενει ειναι απο που θα παρω το σημα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Janakas : 14-10-10 στις 00:35.
|
14-10-10, 01:31
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Οποιος το συνδεσει καλο θα ηταν να το συνδεσει στο καλωδιο του Λ και οχι της πλεξουδας. με την αλλαγη του λ μπορεις να βγαλεις και το οργανο και δεν θα φανει τπτ.
Πιο ευκολο ομως ειναι να συνδεθει με το πιν εγγεφαλο...δεν χρειαζεται να γυμνοσεις το καλωδιο σε αυτην την περιπτωση.
|
14-10-10, 01:49
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
janakas το vvt-i δεν εχεις? η οθονη που σου δειχνει το τριπ και την στιγμιαια καταναλωση λειτουργει σαν hallmeter κατα την ταπεινη αποψη. Δεν νομιζω να κανεις κατι παραπανω.
παντα φιλικα ετσι
|
14-10-10, 03:50
|
|
Administrator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vavilon
Οποιος το συνδεσει καλο θα ηταν να το συνδεσει στο καλωδιο του Λ και οχι της πλεξουδας. με την αλλαγη του λ μπορεις να βγαλεις και το οργανο και δεν θα φανει τπτ.
Πιο ευκολο ομως ειναι να συνδεθει με το πιν εγγεφαλο...δεν χρειαζεται να γυμνοσεις το καλωδιο σε αυτην την περιπτωση.
|
Συμφωνω, κι εγω προτιμω ετσι αλλα αρκει να το βρω!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΠΑΡΟΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
janakas το vvt-i δεν εχεις? η οθονη που σου δειχνει το τριπ και την στιγμιαια καταναλωση λειτουργει σαν hallmeter κατα την ταπεινη αποψη. Δεν νομιζω να κανεις κατι παραπανω.
παντα φιλικα ετσι
|
Ναι, το VVT-i εχω!Μην αγχωνεσαι, ολες οι γνωμες ειναι ευπροσδεκτες, γι αυτο ειμαστε εδω! Η οθονη δειχνει στιγμιαια καταναλωση μεν, αλλα προσεγγιστικα βγαζεις εσυ το τι γινεται με το μιγμα! Θελω να πω δηλαδη οτι το hallmeter ειναι αλλη φαση γιατι ειναι πολυ πιο αμεσο, και το κυριοτερο: Εχει αμεση αποκριση και ανανεωση!
Ασε και το οτι ειχα φαγωθει απο παλια για hallmeter, τοσο που ακομα και αν ειχε απο τη μανα του θα το εβαζα για συγκριση!!!! (που λεει ο λογος! )
|
|
|
14-10-10, 18:27
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Το halmeter παίρνει το σήμα του λάμδα δλδ το ηλεκτρικό σήμα (volts) και μας δίνει οπτικές ενδείξεις για την αναλογία καυσίμου με leds συνήθως δλδ αν είναι πλούσιο, φτωχό κτλ, εμένα με τον 4E-FTE μου έχει φανεί πολύ χρήσιμο! δεν έχει καμια σχέση με το trip computer που μας λέει την κατανάλωση! άλλο το ένα και άλλο το άλλο! αυτό που λεει ο φίλος παραπάνω μάλλον εννοεί το γνωστό οικονομόμετρο ή economy meter που είναι κάτι μούφα κατ' εμέ οργανάκια και συνδέονται στην υποπίεση του κινητήρα και ουδε μια σχέση έχουν με το halmeter!
και υπάρχουν και τα fuel meter που μετράνε στην ουσία την κατανάλωση καυσίμου!!! και όσο πατάμε γκάζι γράφουν! συνδέονται ανάμεσα στην αντλία και στην μπεκιέρα νομίζω. Σαν αυτό πχ http://www.ultimatepassage.com/cgi-b...520-20B-1.html
To halmeter με λίγα λόγια μας δείχνει την ποιότητα του μείγματος δλδ πόσο άερα / καύσιμο έχει το μίγμα δλδ την αναλογία και ΟΧΙ την κατανάλωσή του!
Υ.Γ κοίταξα στο autodata και δεν βρήκα τπτ για τα pins της ECU! εκεί που λέει wiring diagrams είναι απενεργοποιημένη η επιλογή στην VVTI ενώ σε άλλα αμάξια τα έχει! δεν ξέρω γιατί! έχω το Autodata 3.18
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 14-10-10 στις 19:14.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17864609 seconds (82,93% PHP - 17,07% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:13. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|