Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από SinnaiG
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι υπολογίζει τα χιλιόμετρα χωρίς την ρεζέρβα! Οπότε μην υπολογίζετε ότι τα 550π.χ. που θα γράφει είναι για τα 55 λίτρα αλλά για τα 55-8,5 = 46,5 λίτρα. Αν θυμάμαι καλά κάπου είχα διαβάσει οτι η ρεζέρβα είναι 8,5 λίτρα!
Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα πάντως με 0 υπόλοιπα στον υπολογιστή ταξιδίου και δεν έβαλα μετά πάνω από 50 λίτρα όταν το γέμισα.
Πάντως όσο νορμάλ να το προσπαθώ να το πάω το 1,6 - 132 άλογα δεν μπορώ να το πάω κάτω από 7,3 ούτε στην εθνική... μπορεί να παίζει ρόλο οτι έχω ακόμα μόνο 5000χλμ??
Το ότι στην εκκίνηση μπορεί να δείχνει στιγμιαία κατανάλωση πολύ μεγάλη π.χ. 30-40 λίτρα είναι φυσιολογικό ? το κάνει και σε εσάς?
... και μια και πήρα φόρα να μην κάνω νεο θέμα, τα λαμπάκια για ανέβασμα-κατέβασμα ταχύτητας τα συμβουλεύεστε? ... όταν έχω νεκρά στο κιβώτιο και μου λέει να κατεβάσω ταχύτητα τι εννοεί ???!!!!
|
Μου φαινεται λιγο κουφο να υπολογιζει τα χιλιομετρα χωρις ρεζερβα...
Βεβαια η καταναλωση σου ειναι λογικη για νεο αυτοκινητο. Θα δεις διαφορα και στη λειτουργια της μηχανης αλλα και στην καταναλωση οσο περνουν τα χιλιομετρα.
Οσο για τη στιγμιαια καταναλωση, ειδικα οταν εχεις πρωτη σωστα τοσο δειχνει και μενα ετσι λεει. Αλλα για αναλογισου οτι αν πηγαινες επι 100 χιλιομετρα με πρωτη και 3 με 4 χιλιαδες στροφες, ενα ντεποζιτο θα σου φτανε??? Λογικη τιμη λοιπον...ειναι πολυ μεγαλη η καταναλωση εκει!!!
Τελος, αυτο που ειπε για οταν εχεις νεκρα, μαλλον μπορει να ναι προγραμματιστικο λαθος ή μπορει και οχι.
Αυτο δε το χω ψαξει...
Να σημειωσω και κατι αλλο πολυ συμαντικο που το χω ξανα διαβασει σε πολλα φορυμ. Οταν ειμαστε σταματημενοι το Auris δε δειχνει στιγμιαια καταναλωση...και γι αυτο ενα μπραβο στην Toyota.
Στο Golf για παραδειγμα δειχνει...το οτι δε δειχνει σε μας δε σημαινει οτι δεν καταναλωνει καυσιμο εκεινη τη στιγμη, αλλα επιτελους και καποιος που καταλαβε οτι το κλασμα που μετραει ο υπολογιστης ειναι L/100Km. Απο τη στιγμη που δεν τρεχει το αμαξι...δε μαζευει χιλιομετρα...ο παρονομαστης ειναι λογικα 0 (μηδεν)!!!
Η ενδηξη του Golf καλυτερα να αλλαξει οταν δουλευει στο ρελαντι και να λεει L/H (ωρα)