Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GREENMILE
γεμισα το ρεζερβουαρ το σαββατο 21/03 (οπου και το παρέλαβα με 3χλμ πανω να εχει διανυσει), και μεχρι τωρα εχει μεση καταναλωση στην πολη (δουλεια+σπιτι+καφε) 9.4 . και μου λεει οτι εχω να καλυψω αλλα 557 χλμ.....και εχω κανει 143χλμ. με ενεργοποιημένο το start&stop (οπου λεει οτι σε αυτα τα χλμ εχει χρησιμοποιηθει 48 λεπτα το start&stop(eco).) νομιζω πως ειναι καλη καταναλωση μεσα στην πολη ....
|
Για συγκριση και μονο: το δικο μου
1.4 ΖΖΕ με 37000+ Κm μεσα στην πολη "καιει" 7.8l lt/100Km μετρημενο ( >560Κm με 42 lt) σε 15 περ. ωρες οδηγησης(MΩΤ = 37Km/h). H οδηγηση σε ενδιαμεσες στροφες , οχι σπασιματα .Ο υπολογιστης ταξιδιου για τον ιδιο υπολογισμο δειχνει 7.2lt/100Km...δηλαδη περιπου 10% λιγοτερο απο οσο καιει...
Αν θες κανε την εξης δοκιμη και πες μας: στο επομενο γεμισμα απλα βαλε τοση βενζινη ωστε να μην παιρνει αλλη. Κανε 500Km και ξαναβαλε με τον ιδιο τροπο. Δες ποση βενζινη εβαλες. Κανε την πραξη 100/500 x τα λιτρα που εβαλες και θα βγαλεις την καταναλωση σου ανα 100Km. Συγκρινε την με αυτα που λεει ο υπολογιστης. Εχει διαφορα? Κανε ξανα το διο καποια αλλη στιγμη εκτος πολης. Ειναι σημαντικο να κανεις το ξαναγεμισμα μετα απο 500 και οχι λιγοτερα Km .
καλα χιλιομετρα , ειμαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθεις το "μαυρο" σου.