Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
09-02-09, 16:48
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Ηρακλη με την ενδοπεδια θερμανση μετα θα εισαι κατω στο πατωμα συνεχεια ρε..
09-02-09, 16:52
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Αύριο που λογικά θα ανεβάσω την κάτοψη, θα δείς Ηρακλή ότι δεν υφίσταται ουσιαστικά χώρος για σώματα (Ειδικά στον χώρο σαλονιού/κουζίνας). Οι άδειοι τοίχοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, καθώς μιλάμε για έναν ενιαίο χώρο, που απο την μια πλευρά είναι σχεδόν όλος ο τοίχος μπαλκονόπορτα, και η άλλη πλευρά δεν υπάρχει τοίχος παρά ένα μικρό κομμάτι που δημιουργεί τον διάδρομο. Οπότε μένει ουσιαστικά μόνο η κάθετη πλευρά, όπου όμως θα υπάρχει το τζακι, και το μόνο σημείο για ένα έπιπλο μέσα στο σαλόνι (μπουφέ/βιτρίνα κτλ.). Απο την άλλη κάθετη πλευρά είναι η κουζίνα.
Αρα για εμένα η ενδοδαπέδια είναι και μια λύση υποχρεωτική.
Υ.Γ. Κόστος γνωρίζει κανείς?
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
09-02-09, 16:58
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
|
|
Γιαννη, επειδη η θερμανση ειναι μερος τις δουλειας μου, υαπρχουν σωματα σε μεγεθη και σχεδια που δεν φανταζεσαι.Ακομα και πινακες ζωγραφικης, ραφια μπορει να ειναι καλοριφερ.Παρε μια γευση
http://www.mgavrielatos.gr/Somdiakosmitika.htm
09-02-09, 17:04
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
|
|
τιμες ευκαιριας ομως Ηρακλη ε?
|
|
09-02-09, 17:30
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Νέα Σμύρνη
Ευχαρίστησε: 2
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antonios7
για μένα στην Αττική, να μην πω σε όλη την Ελλάδα και παρεξηγηθώ, η ενδοδαπέδια είναι πολυτέλεια. 9 μήνες καλοκαίρι έχουμε και 3 άνοιξη. Πάρε το κλασσικό καλοριφεράκι, χτύπα και 1,2 ψιψιψίνια και άλλα 2 κοκοψόψαρα (αιρ κον) όπου κρίνεις απαραίτητο και θα έχεις ξοδέψει στο τέλος και λιγότερα λεφτά με αυτά.
|
Συμφωνω απολυτως!! Τετοιου ειδους θερμανση ειχαν στην Νορβηγια και στη Φινλανδια οταν ειχα παει και μιλουσα με τον ταξιτζη που με πηγε αεροδρομιο και μου ειπε οτι πληρωνει τα μαλια της κεφαλης του σε ρευμα και δεν εχει και σε ολο το σπιτι για οικονομια. Εγω θα επελεγα τη μεταφορα θερμοτητας σε ολο το σπιτι απο το τζακι οποτε αυτο αναβει, σε συνδυασμο με κεντρικη θερμανση. Αλλωστε τα σωματα του καλοριφερ πλεον οπως εχουν γινει εξαφανιζονται στο χωρο και ουτε τα παιρνεις χαμπαρι!
το μέλλον όμως?
|
09-02-09, 18:39
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Πόσο κάνουνε ρε συ Ηρα, τέτοιες λύσεις????
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
09-02-09, 18:43
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ayrton
Υ.Γ. Κόστος γνωρίζει κανείς?
|
Πολύ χοντρικά γύρω στα 40 ευρώ το μέτρο. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το σχέδιο του σπιτιού. Όσο λιγότερο πολύπλοκο είναι τόσο χαμηλώτερο το κόστος.
Η απόδοσή του πάντως είναι ιδανική με πάτωμα. Ξέχνα τα παλιά πατώματα που τρίζανε και σημαδευώντουσαν με το παραμικρό.
Συμβουλή. Μην ξεχνάς το ύψος που χρειάζεται να εγκατασταθεί το οποίο είναι σύνήθως 10-12 πόντους (θέρμανση+πάτωμα).
|
09-02-09, 19:52
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Rhodos Island!
|
|
Νομίζω οτι η ενδοδαπέδια προορίζεται για περιοχές όπου ο χειμώνας κρατάει τουλάχιστον 4 μήνες με θερμοκρασίες λιγότερο απο 10 βαθμούς. Το θετικό της είναι οτι ζεσταίνει το σπίτι ομοιόμορφα σε όλους τους χώρους! Μειονεκτήματα είναι το υψηλό κόστος και η μη δυνατότητα να βάλεις χαλιά (!).
Το 2001 που έβαλα τη δική μου συμβατική ( σώματα DiaNorm), μου κόστισε σε δρχ 2150000 περίπου 6500 ευρώ (127 τμ, 3 υπν, 3 σε κοινόχρηστο και 2 w.c.).
Ayrton, μια κάτοψη θα βοηθήσει πολύ...
|
09-02-09, 20:00
|
|
|
|
Περιοχή:
Βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antonios7
για μένα στην Αττική, να μην πω σε όλη την Ελλάδα και παρεξηγηθώ, η ενδοδαπέδια είναι πολυτέλεια. 9 μήνες καλοκαίρι έχουμε και 3 άνοιξη. Πάρε το κλασσικό καλοριφεράκι, χτύπα και 1,2 ψιψιψίνια και άλλα 2 κοκοψόψαρα (αιρ κον) όπου κρίνεις απαραίτητο και θα έχεις ξοδέψει στο τέλος και λιγότερα λεφτά με αυτά.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania
1)Σιγα το χωρο που πιανουν τα καλοριφερ.Υπαρχουν πολυ λεπτα καλοριφερ και η μελετη που κανεις πριν, ειναι για να τα βαλεις εκει που δεν θα μπει επιπλο.
2)την αισθηση ενος θερμαντικου σωματος στο χωρο δεν την αλλαζω με τιποτα.Ζεστανεις τα χερια σου, τον κωλο σου τις καλτσες σου, τις πετσετες κ.α.Ειναι αλλη η αισθηση.
3)Η υστερηση ως προς την θερμανση, ειναι χειροτερη και απο ηλεκτρογκαζο.Μπαινεις σε κρυο σπιτι.Ποτε θα ζεσταθει.Υστερα σκας και κλεινεις την θερμανση.Ε συνεχιζεις να σκας για τουλαχιστον κανενα 3ωρο ακομη.
|
15 χρονια υδραυλικος κ στο σπιτι μου δεν εβαλα κ ας μου ερχοταν πιο φτηνα απο την συμβατικη θερμανση. Θες κ αλλα? Εχω βαλει κ 4 Α/C κ οτι χρειαζομαι το εχω σε 10 λεπτα. Ζεστη η κρυο... Κ γω το εψαξα καλα κ φαντασου οτι εμενα δεν μου κρυβανε πραματα σε οσους ρωτησα γιατι δεν ειμαι κ χτεσινος για να με φλομοσουν στην μπαρουφα... 1 πραμα εχω μαθει καλα σε αυτη την δουλεια κ το εφαρμοσα στο σπιτι μου κ ειμαι υπερκαλυμενος: Μην πας για τα καλυτερα γιατι δεν θα εχεις ουτε τα καλα! Αν το καταλαβες καλως...
|
|
09-02-09, 20:21
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Θα γράψω διάφορα σκόρπια σχόλια πάνω σε κάποια από τα ήδη υπάρχοντα ποστ.
Καταρχήν, σε ξύλινο δάπεδο η εφαρμογή είναι κατά τι χειρότερη λόγω μικρης αγωγιμότητας θερμοκρασίας του ξύλου. Γίνεται, αλλά σε πλακάκι πχ είναι καλύτερα.
Δεύτερον, μπορεί να συνδυαστεί κ με τα κλασσικά σώματα, μιας κ η ενδοδαπέδια λειτουργεί στους 35-45 περίπου βαθμούς (max 52 νομίζω) και τα σώματα στους 80-90. Γϊνεται διακλάδωση μετά το λέβητα κ το κάθε σύστημα παίρνει νερό με τη σωστή θεμροκρασία.
Μια απ΄τα ίδια κ με το boiler.
Συμφωνώ με το σχόλιο πως είναι λιγάκι πολυτέλεια στη χώρα μας με δεδομένο το κλίμα μας, αλλά περί ορέξεως....δική σου η επιλογή.
Επίσης, προσοχή θα πρέπει να δώσεις στην εταιρεία που θα το τοποθετήσει μιας κ οι "ποιότητες" που εφαρμόζουν στη δουλειά τους ποικίλουν.
Το κόστος εγκατάστασης είναι όντως υψηλότερο, αλλά η δουλειά που γίνεται στον τομέα της μόνωσης του δαπέδου είναι ασύγκριτα καλύτερη.Από την άλλη θα κάνεις απόσβεση σύντομα (ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιου).
Από πλευράς κλίματος που δημιουργείται μέσα στο σπίτι, σου λέω 100% πως είναι κλάσεις ανώτερο. Σωστά κατανεμημένη στο χώρο κ σε στρώματα θερμοκρασία (ξεκινώντας πχ απ'τους 27 στο δάπεδο κ ανεβαίνοντας πέφτει φτάνοντας πχ τους 18 στο ανώτερο τμήμα του κτιρίου).
Τέλος πρόσεξε τους αρμούς διαστολής και τις θερμοκρασιακές διαφορές που θα δημιουργούνται το χειμώνα αν ανοιγείς το σπίτι κ μετά το θερμαίνεις στο μέγιστο με την ενδοδαπέδια γιατί θα ανοίξουν πατώματα κ χαμηλά σημεία τοίχων, όπου κ αν υπάρχουν ενώσεις υλικών κλπ. (το πάθαμε πρόσφατα στο γραφείο, μετά από πρωτοβουλία ενός πελάτη με σπίτι στην κατασκεύη να θερμαίνει το σπίτι τη μέρα στους 52 κ να το ανοίγει το βράδυ στους 4-5 βαθμούς της ατμόσφαιρας - το έκανε μια δυο στο τέλος έσκασαν τα πατώματα, οι μισοί τοίχοι από γυψοσανίδα κατασκεύη πάλι απ την αρχή κλπ)
Για βάλε και την κάτοψη να δούμε τι παίζει από χώρο κ λοιπές δυνατότητες....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dRiveR7 : 09-02-09 στις 20:27.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,17754889 seconds (83,03% PHP - 16,97% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:10. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|